Oplatí sa rekonštrukcia?

Máme možnosť si kúpiť starší rodinný dom v pôvodnom stave, pre nás za priaznivú cenu. Predná časť domu je postavená z kameňa a zadná časť z tvárnic. Sme si vedomí že ho budeme musieť na komplet zrekonštruovať, len mňa odrádzajú od kúpi strašne zavlhnuté steny, z vonku aj z vnútra a nielen obvodové múry, ale aj vnútorné priečky. Pridávam aj foto pre lepšiu predstavu. A chcem sa opýtať ak ho kúpime či bude stačiť odizolovať základy, alebo ho podrezať, poprípade spraviť injektáž? Poprípade radšej nekupovať?
Odpovedať
Aku rekonstrukciu pozadujes? kompletne alebo das podlahy obielis a staci? a kolko stoji ten dom - to je klucova informacia. Ja by som to nechel asi nechesl ani za malo penazi.
Odpovedať
Profilova fotka
@zizu38 Mokrýýýýýýýýýýýýýýýýý... ]-( Do toho by som nešiel. Buď to nákladne odstránite (a potom už môžete rovno stavať) - alebo sa toho nezbavíte a ešte si privodíte aj nejaké astmy... A, mimochodom, ten dom nie je v pôvodnom stave, ako píšeš. V čase, keď sa takéto objekty stavali, sa ešte brizolit na steny nehádzal a ani okná sa takéto veľké nerobili. Ten dom má už nejakú "rekonštrukciu" za sebou. Odhadujem tak pred 40-timi rokmi. A vidíš: vlhkosť neodstránili...
Odpovedať
V prvom rade musíš poznať dôvod zavĺhania a až potom môžeš riešiť jeho odstránenie. Ideálne je, aby ti to povedal odborník na sanáciu vlhkosti. Možno bude stačiť odstrániť cementové omietky a betónové chodníky po obvode fasád a urobiť drenáž - najmä nie zasypať na povrchu štrkom, ale ílom. A ako je odvedená dažďová voda? Aké sú podlahy? Nikto ti tu nedá uspokojivú odpoveď, keď nepoznáme dôvod zavĺhania............ Kopa ľudí urobila napr. podrezanie (lebo to je riešenie, ktoré ako prvé všetkým napadne) a potom sa čudovali, že to nepomohlo.
Odpovedať
Nepoznam dovod vlhnutia, ale ak to myslite s buducim byvanim v uvedenom dome dlhodobo (nie na kseft) tak rekonstrukcia moze mnohonasobne prekrocit stavbu noveho muriva. Z vlastnej skusenosti mozem potvrdit, ze som sa nechal zlakat vidinou "vsak mury uz stoja, to nemoze byt drahe opravit" ... Treba si spocitat, ci ten pozemok (lokalita, pristup, sposob uzivania) za to stoji.
Odpovedať
ak je zaujímavá lokalita a super cena tak zbúrať a postaviť nový.
Odpovedať
suhlasim s martou treba zistiť či dom má základy. niekedy sa s tavalo na ubitý kameň
Odpovedať
Predstavtsi,ze my rekonztruujeme x Stary a v sa svete pekne sme ho prerobili a nevlhne.....
Odpovedať
My tiež rekonštruujeme, ale my sme ho nekupovali, ale som ho zdedila. Podľa môjho názoru je lepšie stavať, lebo keď chceš ten dom kompletne zrekonštruovať finančne ťa vyjde ako nový keď nie viac a je s tým omnoho viac roboty.Najprv ho rozobrať a potom stavať. Keby že ho mám aj kupovať, tak by som 100 % stavala, lebo sa to neoplatí.
Odpovedať
za mna nič mokre na bývanie...ak aj celé podrežete, celá stavba sa pohne......musíte si uvedomiť, že toto by bola vlastne rekonštrukcia VŠETKÉHO..............ja nedoporučujem....
Odpovedať
http://bydleni.idnes.cz/zdedeny-rodin...
Odpovedať
Profilova fotka
Vypratať ten dom vybúrať podlahy ,podrezať,urobiť nové hydroizolácie pod podlahami urobiť nové podlahy ,kúrenie,omietky,potery atd atd .Pokiaľ nemáte dobrovolníkov z rodiny ktorý to urobia zadara tak je pre vás lacnejšie stavať nový.Podrezať kamenný múr je veľmi problematické a dosť drahé.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?