Odpoveď na príspevok od jaroslavb:
Dobry den chcel by som sa spytat ci sa spoliehat … @jaroslavb spoliehat v com? Obnov dom je refinancny nastroj (zrealizuj za svoje/pozicane a ak je to podla poziadaviek stat ti preplati podla presneho vypoctu). Ak potrebujes realizovat, tak realizuj.Odpoveď na príspevok od jaroslavb:
Dobry den chcel by som sa spytat ci sa spoliehat … @jaroslavb Si si istý, že je to vizva a nie výzva?Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@jaroslavb spoliehat v com? Obnov dom je refinanc… @sousedekovci89 Joj, až tak nemachruj! Dobre vieme ako to u nás - bežných ľuďoch, je. Potrebuješ na dome vymeníť to i ono, ale nemáš dostatok peňazí, tak sa do toho radšej nepúšťaš. Ale keď môžeš dostať "finančnú pomoc", tak prečo nevyužiť? (ale ide sa na istotu.)Odpoveď na príspevok od jaroslavb:
Dobry den chcel by som sa spytat ci sa spoliehat … @jaroslavb Osobne myslím, že je to len 40 : 50. Teda iba 40 na to, že otvoria Výzvu č. 6. Na poslednej Výzve č. 5 si totiž zvolili úplne iný, pre nich nový, systém hodnotenia žiadostí a zrejme majú teraz z toho hlavu v smútku. Na prvý pohľad akože "lepší" systém, ale len na prvý pohľad. Čo mám skúsenosť z iného operačného programu, tak keď si SORO skúsili podobný systém, tak im dočista rozbilo ich grantovú schému včítane časových plánov.Odpoveď na príspevok od petersd:
@sousedekovci89 Joj, až tak nemachruj! Dobre vie… @petersd no neviem ako by som sa spoliehal ked musis vzdy najprv zrealizovat. Teda zo svojich (alt. pozicanych). Ak to uz raz zrealizovane mas na konci dna ti je jedno ci a kedy ti to stat preplati. Neviem si predstavit ze by som to riesil inak. Vid skusenosti inych v druhej diskusii o obmov dom. Ja som obstal celkom rychlo niektori uz cakaju tristvrte roka od podania ZoP na peniaze.