Nový znalecký posudok + zmena stavby

Dobrý deň. S manželom ideme refinancovať úver, ktorý by sme chceli navýšiť. K tomu potrebujeme novy znalecky posudok. Na dome sme toho veľa porobili svojpomocne - strecha (zmena tvaru, dostavané dva nosné stĺpy) výmena strešnej krytiny na dostavbe +dostavanie altánku k tejto dostavbe.Znalec nám povedal, že sme mali mať nato stavebné povolenie...nevedeli sme...chceme to všetko "zlegalizovať", aby sme mohli refinancovať...Prosím aké máte skúsenosti, ako máme postupovať...ďakujem za každé info
Odpovedať
Kolko m2 mas tu terasu?
Odpovedať
Nevedeli ste, že keď meníte sklon strechy alebo robíte prístavbu, tak na to treba stavebné povolenie? Treba dať vypracovať nový projekt RD aj s prístavbou. A altánok podľa toho koľko m2 má uvidíte, či stačí ohláška alebo treba stavebné konanie. Zájdite na stavebný úrad, tam Vám povedia čo všetko budete potrebovať. No projekt RD a prístavby, novú statiku na strechu aj nový projekt požiarnej ochrany to bude určite, pretože ste zmenili zastavanú plochu stavbu s prístavbou.
Odpovedať
@fufa23 potrebujete požiadať stavebný úrad o vydanie dodatočného povolenia na zmenu stavby. K tomu bude potrebné doložiť projekt a iné prílohy. Na stavebnom úrade Vám povedia čo všetko je treba doložiť k žiadosti.
Odpovedať
@vlado1992 je to prístavba a ma28m2
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?