Nadstavba z betonu alebo z dreva s osb doskami?

Ahojte robime projekt domu.Jjedna sa o nadstavbu na RD. poschodie bude Samostatna jednotka. Budu tam 3 izby + obývačka +kuchyňa+wc +kupelna a špajza. Mam otazku ohladom toho ze nasa projektantka nas zacina presvedcat o tom aby sme na vrch starej a spodok novej bytovej jednotky nedávali beton ale aby sme dali drevo a vyplnili bud vatou sklennou alebo polystyrénom a prekryli osb doskami. My by sme chceli beton. ale nevieme co vyjde lacnejsie ci cca 100m2 toho co ona navrhuje alebo neakeho odlahceneho betonu. a dalej si neviem predstavit ako sa daju murovat priecky na osb dosky . alebo ako sa to vlasne robi? Poradite niekto?
Odpovedať
Profilova fotka
@mamokaa Nám zas projektant radil opačne, že on je za to, aby bol celý dom z jedného "materiálu", čiže ak je spodok betónový, máme dať aj poshcodie z betónu a nie z dreva.
Odpovedať
Profilova fotka
OSB dosky nemajú takú životnosť ako murovacie materiály a obshujú obrovské množstvo karcinogénny látok.Pokiaľ to dovolí nosnosť základov tak určite je lepšie murovať.Zrejme aj drahšie.
Odpovedať
??? Fakt chudak vsetky drevostavby
Odpovedať
Tak nakoniec bude vsetko murovame talze sme nadmieru spokojni a velmi sa tesime z noveho projektunktpry nam urobila Projektantka
Odpovedať
@mamokaa Ja len doplním, že predsudky o tých OSB doskách sú scestné :) Známi nadstavoval dom, zhodila sa strecha, spravil sa betónový veniec, uložili sa doňho nové nosné trámy, vyplnili sa izoláciou a navrch sa dali najhrubšie OSB dosky ... Priečky hore samozrejme nemuroval, sú postavené zo sádrokartónu, no nebol by teoreticky problém ani murovať, stačí riadne ukotviť prvú radu a je to vybavené :) Jemu to vyšlo lacnejšie, rýchlejšie a nepotreboval na to žiadne špeciálne "nástroje či debnenia" a podobne. Má to tak už ôsmy rok a zatiaľ v tom nevidím problém :) Ale keď už je vybraté, tak držím palce :)
Odpovedať
Dufam ze sme sa rozhodli spravne a ze to nebudeme lutovat :D pripajam terajsi projekt ktory sa uz menit nebude . vchod z kuchyne do spajze nebude (ani tam neni nakresleny) kedze si to neviem v podkrovi predstavit ale mne to vadit nebude a tiez komin v spajze nebude .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?