Nadstavba rd

Dobry večer, s mužom sme sa rozhodli nastaviť rodinný dvojgeneracny dom. Dole býva svokra, my hore s vlastným vchodom, kuchyňou ,kúpeľňou, obývačkou a dvoma izbami. Chcem nastaviť tak aby nám vznikli 2-3 izby, nakoľko tie dve izby (spalna a detská) sú male. Mame tri deti a už sa tu nepomestime. Čo to všetko obnáša? Koľko € to cca vyjde? Strecha je rovná. Potrebujeme aj stavebné povolenie? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@qwert87 idete zasahovat do stavby dost vo velkom, potrebujete projekt aj SP, kolko m2 chcete pridat? Kolko eur zalezi na viac veciach.
Odpovedať
@hakaman do 70 m2. Úplne jednoduchú nadstavbu so sikmou strechou na jednu stranu.
Odpovedať
Profilova fotka
@qwert87 ahoj, citam komenty a sedemdesiat metrou stvorcovych je fakt dost, na to rozhodne treba SP a projekt, standartny postup ako pri stavbe domu, mozno sa mylim, ale je to velka pristavba.
Odpovedať
Potrebujes stavebne povolenie na nadstavbu a mozno aj posudok statika. Cize vsetko,co je potrebne k stavebnemu povoleniu,revizie atd. V prvom rade zajst na stavebny urad,tam ti vsetko povedia. K stavebnemu povoleniu treba projekt,revizie a na konci je kolaudacia. Cena zavisi,ci firma alebo svojpomoc,ale kludne aj 20-30 tisic a urcite aj viac,ak by to robila firma. Zalezi,aka zlozita bude strecha,kolko okien,ake okna,mury to nie je katastrofalna polozka,zateplenie strechy,podlahy,elektroinstalacia,ak tam bude aj kupelna,to je tiez polozka vodu potiahnut,kurenie.
Odpovedať
@qwert87 pri takom zásahu potrebuješ všetko čo pri štandartnom SP, ako písala hoblinka, statika, projekt, revízie, ktoré budeš dokladať do SP, keď pôjdeš na SÚ tak ti všetko povedia, cena závisí od firmy, materiálov, okná a ďalšie veci potrebné na to, aby sa tam v pohode dalo bývať, ja by som rátala 25 až 35 tisíc eur :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Presunute na vhodnejsie miesto
Odpovedať
@mart445 Čo si tým chcela povedať????
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?