Nadstavba RD s rovnou strechou

Pozdravujem. Chcela by som sa spýtať, či máte niekto skúsenosti s nadstavbou rodinného domu s rovnou strechou. Ide o dvojpodlažný dom (prízemie + poschodie), po celej prednej dĺžke domu je balkón. Chceme pristaviť ešte jedno podlažie. Strecha by mala byť sedlová (kvôli blízkosti susedov sa nemôžeme rozťahovať a vymýšľať). Ak by mal niekto takéto skúsenosti a vedel by mi poskytnúť nejaké info a inšpirácie, tak budem rada.
Odpovedať
@katarinka814 Prvú "inšpiráciu" poskytnú na stavebnom úrade. Až potom bude priestor na ozajstné inšpirácie.
Odpovedať
také sú skúsenosti? Ja verím v to, že byrokraciu nejako zvládneme keď sa už do toho pustíme. Len musíme vedieť čo vlastne chceme... preto hľadám inšpirácie :)
Odpovedať
najskor pises rovna strecha a potom ze musi byt sedlova nejaky chaos nie? tak aka strecha ma byt, aku chcete?
Odpovedať
@atak77 zrejme chcu nadstavovat podkrovie na dom, ktory ma teraz rovnu strechu.
Odpovedať
@jr4 oki, asi ano, dakujem
Odpovedať
@katarinka814 No, najprv treba poznať obmedzenia vyplývajúce z územného plánu, vyhlášok... a do týchto vtesnať svoje sny. Myslím... lebo ak začnete teraz plánovať - toto sa mi páči, toto by som chcela, upnete sa na to a potom v štádiu projektu príde vytriezvenie, keď Vám povedia, že 2/3 z toho neni možné...
Odpovedať
napr. http://stavak.sk/sk/referencie/nadsta... http://www.diky.sk/rekonstrukcie.htm - kuk Rovinka http://domprojekt.sk/projekty-domov/r... https://admin.realsoft.sk/objects-ima...
Odpovedať
Áno,je to presne tak, že teraz máme rovnú strechu a chceme sedlovú. Ďakujem za linky, celkom zaujímavé inšpirácie. No budeme sa samozrejme zaoberať aj tými obmedzeniami, ktoré budeme nejaké určite mať už len preto, ako som písala, že máme blízko susedov a podobne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
@katarinka814 ahoj. My prave riesime tuto moznost. Mozno je to aj rovnaky typ domu. Ma cca 13x9. Rovna strecha, balkon cez celu sirku. Zacali ste?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?