Nadstavba a prerábka staršieho domu - rozpočet

Ahojte, chcem sa spytat, ci mate skusenosti, kolko by podla vas vysla prerabka starsieho domu s rozmermy 10-10m. Dom je sice poschodovy, ale hore je obyvatelna len jedna izba, ostatne je poval. Dom je scasti podpivniceny. Prerabka by zahrnala zburanie poschodia, spevnenie deky a postavenie noveho poschodia s miernym sklonom, izby nemusia byt prilis vysoke. Strechu chceme len plechovu. Na poschodi by sa tak nachadzali dve detske izby, jedna spalna a mala kupelna so sprchovym kutom a WC a balkon. Zaroven chceme ciastocne prerobit prizemie - a to preburat jednu vnutornu priecku a zvacsit tak kuchynu a urobit nanovo kupelnu z inej miestnosti. V dvoch izbach na prizemi musime vyliat beton, kedze tam nie je. Vsade treba oskrabat omietky a urobit ich nanovo, prerobit kurenie, kedze sa bude davat hore nove, elektrinu a vodu. Vsetok bordel dame do vyhlbenej jamy pred domom, zaleje sa to a urobi terasa. Podla mna to bude tak cca 50000€. Dakujem za info.
Odpovedať
@jamelia najlepsie co najmenej burat , inak sa to moc neoplati a radsej stavat nove ( clovek ma ako chce a nove , aj sa to da lepsie zateplit atd. ) . ak by ma to malo stat 50 000 a viac , radsej nove . lebo sa narobite kus viac , burat - stavat a nebude to 100% ako clovek chce . to radsej buldozer za 500e a na novo ;-).
Odpovedať
Profilova fotka
ak by ste robili iba podkrovie tých 50 by bolo LTT, s prízemím sa to môže nakoniec zdvojnásobiť...
Odpovedať
Profilova fotka
@zzo presne tak moj nazor su firmy co postavia maly domcek za 40.000 a na kluc
Odpovedať
Mate pravdu, ale na poschodi je len jedna miestnost. Cize su tam iba 4 priecky a kusok rovnej strechy, ostatne je len plech a drevo. Burania by bolo minimalne, viac by sa stavalo. Viem, ze jednoduchsie je postavit nove, lenze na to by trebalo aj pozemok - na tomto pozemku sa druhy dom stavat neda, hoci je rozlohou velky, v zahrade je privod plynu, vody a kanalizacie robeny tak, ze to v podstate znehodnotilo cely pozemok. Keby sme zburali cely dom, kolko by nas vyslo vyvazanie odpadu? Problem je aj s byvanim, mame dve male deti a chceme si brat uver az ked sa vratim po materskej do prace - cize tak za 2-3 roky, inak by sme to neuplatili. Na dobu, kym budeme prerabat poschodie sa musime vystahovat - my totiz v tom dome aj byvame. A keby sme chceli kupovat novy pozemok, bola by cena postavenia noveho domu ovela vyssia, ci? Dakujem za nazory.
Odpovedať
Este ma napadlo, myslite si, ze by bolo jednoduchsie urobit z toho len jednoposchodovy dom? Ze by sme len dispozicne poriesili prizemie, pripadne bolo by rozumne k tomu cast pristavit a urobit novu strechu? Ide mi hlavne o to, aby mali deti vlastne izby. Na prizemi mame vlastne pristavenu verandu (ta tam nebola vzdy), schodiste i do pivnice, chodbu, malu izbu, resp. vyklenok, ktory je oddeleny od chodby len drevenou stenou, kuchynu, kupelnu, obyvacku a spalnu. Do kupelne sa ide cez kuchynu, preto by sme chceli zburat priecku a urobit tam elkovu kuchynu a kupelnu prestahovat vedla do toho vyklenku. Obyvacka aj spalna maju samostatny vchod, ale su v strede spojene velkymi dverami. Tak netusim, co by bolo lepsie. Nemam s tym skusenost.
Odpovedať
Profilova fotka
@jamelia Ahoj, ja som sa rozhodoval podobne a rozhodol som sa ze nadstavim, reci typu radsej zburat a postavit nove ... su sice pekne , ale casto po prebrati detailov nerealne .... ako spominas vyvazanie, buranie a pod su peniaze navyse, ktorych nikdy nieje dost. Je dobre tu moznost (burat a stavan nanovo) zvazit, ale neist do toho huraa systemom. inak este nemam v rukach presny rozpocet, ale ja idem nadstavit nad 10x13 metrov, vzniknu tam 3i + kupelna. Predbezny rozpocet je pod 50000 takze , opatrne ale nebal by som sa toho. problem vidim v tom ze tam stale byvate, zvazte ci sa na isty cas neoplati nejaky podnajom. Jo len tak mimochodom , na toto tak ci tak potrebujes projekt, tak si nechaj spravit aj rozpocet, a budes vidiet viac detailov co asi moze kolko stat ... orientacne to dost pomoze.
Odpovedať
@jamelia ja som chcel vymenit moju zahradu vzadu za susedov dom v predu , a starosta by mi ho zvalil za 300 + nejaka tatrovka , odvoz .. neni drahe . Ale ked tam byvate , potrebujete vyriesit co najskor , tak burat cely barak nie . no aj tak by som rozmyslal ako to co najmenej menit , aby to nestalo ako novy dom.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@jamelia ahoj ako ste napokon dopadli ? Prerabali ste? Vyšlo Vám to s financiami. My riešime niečo podobne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@aurelia66 my tak prerábame. Na prízemí býva teta s manželom a celé druhé poschodie sme zbúrali a vystavali vrátane deky nanovo. Čiže nová strecha aj múry. Akoby bungalov na poschodí. Do 50 000 sa nezmestíme a to riešime iba poschodie a prízemie ostáva nezmenené. Budeme radi, ak sa zmestíme so zariadením do 70 000. Dosť vecí nám robili živnostníci a zvyšok si chceme pomaly robiť my. Ale materiál stojí tiež veľa. Ale určite by sme šli do toho opäť. Prerábať má veľa výhod, napr. elektrika, voda, plyn a kanalizácia už dotiahnuté do domu. A keď treba nejaké náradie, tak zbehneme do pivnice a podobne. Veľmi záleží na tom, ako je dom postavený, či sa nenatrafí na skryté vady...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?