Na koľko odhadujete rekonštrukciu?

Potrebujem netranny pohlad ludi na tuto vec, chapem ze rozhodnut sa musim sam. Mame moznost vysporiadat dom v ramci rodiny za "normalnu cenu" cca 20-25 tisic €. Otazka na Vas je na kolko odhadujete naklady na rekonstrukciu do stavu holodom (bez nabytku, podlah, dvier, zarubni). Pytam sa preto lebo novostavbu v meste kde mam pozemok odhadujem na cca 70 tisic. Stav je taky ze dom ma rozmery 10x12 m, pozemok 15 arov. Zaklady tak ako sa volakedy robilo kamene + beton. Dom z 50tych rokov. Mur je z plnej palenej tehly 40 cm, je suchy a bez statickych poruch + pod murivom je nejaky asfaltovy papier, takze bez nutnosti podrezania, podlahy v dome betonove. Na pozemku je studna, vodovod, elektrina, plyn (+plne funkcny kotol) + dvojgaraz. Nasa predstava je zhodit krov, urobit veniec, na to novy Ackovy krov bez murovania, strop by teoreticky mohol zostat (podla stavu este nie je rozobraty ale krov je zdravy takze zrejme aj strop). Klasicky vymena 8 okien, zateplenie perimetra 10 cm + fasady 15-20 cm, omietka, vo vnutri zrejme kvoli rychlosti SDK, podla toho v akom stave budu povodne omietky. Dakujem za kazdu radu a nazor. Inak viem ze cena je fajn ale ide vysporiadanie v ramci dedicstva inak by to bol omnoho viac.
Odpovedať
Taketo otazky sa strasne tazko odpovedaju... Ale som za rekonstrukcie "rekonstruovatelnych" domov.... Nepises ci firmy, ci silna svojpomoc, neviem aky si narocny pedant... Neviem na co chces menit aj krov, ked je zdravy... A aj tak, ani dve A4rky informacii tu na fore by nestacili na to aby si na to dostal nejaku pouzitelnu odpoved. Ak si manualne zdatny, tak horsa do toho, bud si isty ze usetris oproti stavaniu na novo, ak mas narocnu zenu, rovno sa na to vykasli... Nikdy nebude spokojna, ani ked postavis novy, ale tam sa aspon nebude moct na teba hnevat... Cena od 15tis do 100tis za rekonstrukciu...
Odpovedať
A okrem ineho, uz si to tu raz riesil a nic si nevyriesil...:-( http://www.modrastrecha.sk/forum/rozp...
Odpovedať
Profilova fotka
no, ak das lacnu stresnu krytinu a nie skridlu, tak by si sa svojpomocne mohol zmestit so vsetkym tak do 30tis E podla mna... ale svojpomocne.. ak by to robili platene partie, min, 50tis E Kazdopadne by som do toho sla, lebo ak to mozete mat za taku cenu , ako pises a dom je suchy, navyse tehla, tak nie je o com.. ja by som to brala.. navyse 15árovy pozemok, fuuu,. ajajajaaaaj , chod do toho.
Odpovedať
@katrin21 Ja som teraz riesil strechu a riesil som to teda dlho a snazil som sa setrit, ale po viacerych cenovych ponukach na stresne krytiny som siel do palenej skridle... A vies preco? Lebo som na tej lacnej stresnej krytine nejako nemohol nic usetrit... Tak ma zaujima o akej lacnej stresnej krytine to rozpravas...
Odpovedať
Profilova fotka
@chumo hovorim o plechu vo vzhlade skridle... a je to velky cenovy rozdiel, oproti Bramacu napr. co mame my.... osobne neuznavam plechove strechy, ale ked ma clovek obmedzeny rozpocet, tak je to riesenie...
Odpovedať
@chumo no pred casom som to daval ozval sa jeden clovek, chcel som obnovit temu ale som nevedel to najst. Krov by som menil kvoli tomu ze casom by som zobytnil podkrovie + nie to vidiet ale na dome su dva kominy, t.j diera do falcovanej krytiny a je tam stolica, mury su bez venca, stolica je prichytena do tehhloveho muru nejako divne. SDK + osadenie okien, dveri a pokladku krytiny vlastnymi silami, partiu snad iba na zateplenie (aj ked aj to som uz drzal v ruke) a stavbu krovu, este kurenie. @katrin21 Vdaka. no jednoznacne by som siel opat iba do falcovaneho plechu, nechcem riskovat ked zatazim dom poriadnou tazkou strechou ci sa to neprejavi niekde na zakladoch. Jeden skuseny stavbar ma upozornil ze niekedy sa to stava, ked sa na stare domy nadstavi dalsie podlazie + tazka strecha. Darmo unosnost povodnych zakladov dnes tazko odhadnut bez nejakeho spevnovania ci injektaze.
Odpovedať
Profilova fotka
@niless ano, aj kamoska prestavovala a musela dat plech, kvoli statike....
Odpovedať
@katrin21 Myslis tych 200€ co mi vysla lacnejsie maslen na rozdiel od skridle? Fuha, to je uz silna uspora... Kvoli 3000 dieram na streche sa oplati setrit 200€ @niless Falcovana krytina vyjde tiez dost draho... Ale za falcovanu plechovu krytinu by som bol aj ja... Ta sa mi paci viac ako tie pochybne vylisky z plechu za 6€ za meter stvrcovy.... :-S S tymito argumentami, Ti rozumiem... Ale cenu aj tak nejdem strielat... To by chcelo fakt ponuku od nejakeho majstra, potrebujes stavebne povolenie atd... Akurat steny obliepat s sdk... To nie je moj sialok kavy...
Odpovedať
Profilova fotka
@chumo no, neviem o com rozpravas, ale pokial viem , uspory su tam markantne, hlavne pokial ide o vacsiu plochu strechy s mnozstvom doplnkov, ktore sa kupuju ako kusovky.... takze asi tak..... ale hadat sa s tebou nejdem...
Odpovedať
Profilova fotka
Bol by to hriech nepustiť sa do prerábky už aj preto, aby to zostalo v rodinnom majetku. Síce neviem pomôcť s odhadom ceny, lebo sú drahšie materiály a aj lacnejšie. Veľa viete ušetriť, keď si viete veľa vecí spraviť sami.
Odpovedať
@prirodokochac tak zas az tak nerozmyslam "ze aby to zostalo v rodine". Tu je dolezite to ze za cenu pozemku mam privedene inz. siete do domu, hotova zahrada, ktoru poznam, pozemok je oploteny, iba od cesty je nutne spravit plot, dvojgaraz s dielnou a pivnicou a v podstate zaklady a vytiahnute mury na prizemi. Len problem je ze sa presuniem z mesta na dedinu cca 15 km od Surian. Bonus je ze ak predam byt v meste a pozemok, vyplatim hypoteku + rodinu za dom, tak som na nule, poziciam si len na rekonstrukciu.
Odpovedať
@katrin21 Ja mam pultovu strechu, bez doplnkov a cena vysla oproti pochybnemu plechu porovnatelna... Tak asi preto...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@niless myslim ze taketo dedictvo je tvoja vyhra. Mas dom za babku, minies podla mojho skormneho odhadu 30 litrov a byvas jak kral. Ja som zdedil nieco podobne, ale bohuzial poschodove, cize viac penazi. Vyzera to dobre, co vies, urob si sam a mas vystarane. Smelo do toho
Odpovedať
@niless toto sa tu nepýtaj, dostaneš len šarlatánske odpovede. cena v porovnaní s novostavbou môže byť o niečo menšia ale možno ani nie, závisí od veľa faktorov a šikovnosti.
Odpovedať
@slavoslav Dakujem, prave pre to som sa este nerozhodol, ze rekonstrukcia moze a nemusi sa vyplatit, lebo vela ludi tu na MS uz by do toho neslo. Aj ked ja tvrdim ak sa rekonstrukcia povodneho domu spravi s citom tak ten dom ma dusu a je podla mna iny ako novostavba. @mirko1984 Dakujem, ved mna pri tom drzi len ta cena, inak by som na to kaslal, je to mimo mesta a mnoho ludi banuje ze prerabalo lebo dali do toho tolke peniaze ze za to by mali novy dom.
Odpovedať
@niless tomu never. Rekonstrukcia ta vzdy vyjde lacnejsie s ohladom na m2. To znamena, ze za peniaze co vrazis do toho domu, nepostavis vymerou ten isty novy. Na to ludia zabudaju ked tu pisu, ze rekonstrukcia vyjde drahsie. Pisal si ze dost veci neprerabas, tym padom sa ti to duplom oplati. Ak si este k tomu aspon trochu manualne zrucny, hor sa do toho....
Odpovedať
@niless my sme boli obzerat rodinny dom, ktory, ak by sme sa pren rozhodli, by sme urcite prerabali. Bol to dom relativne novy, mega barak roztahany na 4 podlazia. Podla odhadov jeho majitela, by prerabka interieru nevysla viac ako 50 tis. Cize, ak v tak obrovskom dome by total prerabka stala vyssie zmienenu sumu, potom ten vas domcek by stal podstatne menej.
Odpovedať
@mirko1984 @jabadaba Obom dakujem za reakcie. No urobil som si kalkulaciu okna, veniec, krov, izolacie, krytina, SDK vo vnutri na vsetky steny, voda, odpady + kurenie a bol som na sume cca 20 tis, ale bez prace, cisto material a bez tych malych hluposti ktore po rekonstrukcii sa hybu v tisicoch (skrutky, penidla silikony, rozne lemovania, tesnenia a pod.). A po dalsie je tu na streche vela reakcii ludi ktori sa dostali rekonstrukciu pri podobnom dome na cca 50 tisic (ale aj s kuchynou, podlahy, fasada, dvere).
Odpovedať
@niless nemas za co, snad som Ti ako tak pomohla. Ale Ty mas pred sebou rekonstrukciu celkovu, vratane exterieru, toto ppjde este vyssie cenovo. Ten nas odhad bol len cisto za interier, sice obrovsky ale predsta len, zrejme to robi s cenami rozdiel. No snad najdes rozumne riesenie, najma cenovo prijatelne.
Odpovedať
@jabadaba No 4 poschodia prerábka 50 tisíc snívaj ďalej,jasné kto chce predať ten toho nakecá :-) A ? asi bude stáť vykurovanie takého domu?
Odpovedať
Iné je podľa mňa keď človek kúpi dom za rodinnú cenu,ale ja by som nikdy nekúpila starý dom,lebo podľa mňa už som to písala,ako keby si dala 70 ročná žena parochňu,stále je stará .Nový dom to až tak vonia novotou je suchučký,teplučký,náklady na vykurovanie neporovnateľné.
Odpovedať
@marta2610 No videl som toho dost a poviem ze mnoho, mnoho starych domov zpred polstrorocia je dnes na tom lepsie ako mnoho novostavieb. Lebo to co som videl ako niektori "stavbari" vedia sfusovat novy dom (roky 2005-2009 pocas realitneho boomu tomu veeelmi napomohli) tak je to na zaplakanie. A nemalo prispieva i povedomie odbornej verejnosti. Poviem Vam ze ked som jednal s jednym konatelom stavbarskej firmy, ktory funguje v praxi viac ako 20 rokov mi povedal ze ak zateplit tak jedine severnu stranu, inak ze sa to neoplati. Padla mi sanka a o 5 sekund som zatvaral dvere zvonka. Par perliciek som pocul aj od jedneho projektanta a ani ludia od stavebneho dozoru niekedy nie su 100%. Skratka generacia profikov v stavbarcine ktora je na dochodku resp. tesne pred nim, tak sa tam najde nemalo ludi ktori neobohacuju svoje znalosti a v podstate idu zo zotrvacnosti s vedomostami mozno este z cias minuleho rezimu.
Odpovedať
Profilova fotka
pozerám sa na tento dom, a myslím, že určite budeš robiť aj kúrenie, tak rátam cca tych 30-35. tis . eur. Určite choď do toho, pokial je dom suchý. Veľké plus, pozemok veľký, všetky siete na pozemku a vysporiadanie finančné s rodinou. Ak si pozrieš môj fotoblog, išli sme do toho istého aj my s tym rozdielom, že sme platili samozrejme viac ale v ramci normy stále, máme ho podpivničený a veľkú záhradu. Za cenu , aku sme za neho dali, a plus cena prerábky by sme v živote taky dom nepostavili, určite nie v tychto rozmeroch a ešte aj podpivničený. Takže si myslím, že toto bude správne rozhodnutie.
Odpovedať
@marta2610 nekupujeme ho. :-) Nepacil sa nam a to bol odhad majitela, bol pri tom aj dalsi clovek a ten to tiez odhadol plus minus rovnako. Ono, v novom dome netreba taku masivnu rekonstrukciu ako v starych barakoch, cize z tohto sa vychadzalo pri odhade - tam slo len o upravu interieru podla nasho vkusu - vymena podlah, zmena priecok, zariadenie kuchyne, obklady v kupelniach. Netusim co by stalo vykurovanie...
Odpovedať
Treba to celé osobne obhliadnuť a naceniť,takto sa to nedá povedať koľko by ťa to stálo. ;-)
Odpovedať
Ahoj. 30 tisic na opravu takeho domu? To je urcite nepotrebne v tvojom pripade.Ja som opravoval tiez stary dom a robil som az od drenazi po omietky a neplatil som tolko. Zrobili mi to dvaja chlapi za dobru cenu aj kvalitu.Strechu bi stacilo namalovat, nieje az v takom zlom stave a co sa tyka zarubni,poterov plus niejake tie omietky tak to mas v pohode. cau
Odpovedať
ved namaluj cely dom nic nerob a bude to za 1000 eur len za farbu, ak chces dat dom do ozajstneho poriadku, pouzit kvalitne materialy, prijemne obklady a dlazby slusnu sanitu , novu elektinu vodu atd tak 50 000 je ok.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?