Mramorové schody

Ahojte, rada by som sa inšpirovala renováciu našich interiérových schodov, ktoré su z mramora. Nechceme sa ich vzdať pretože su odolné, nešmýka sa na nich. Avšak farba nám bije do oči. Je to pudrovy mramor. Rozmýšľala som nad kombináciou biela a hnedá dekor dreva. Aby nám to ladilo so zvyškom domu. Máte nejaké návrhy, nápady? Ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od merrrynka:

Ahojte, rada by som sa inšpirovala renováciu naši…
@merrrynka Ako si tu renovaciu predstavujes, ked v podstate jedine, co vam prekaza je farba.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sucho_22:

@merrrynka Ako si tu renovaciu predstavujes, ked …
@sucho_22 Renovácia = obnova. Áno, presne tak jediné farba mi prekáža.
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez si neviem predstavit aku radu hladas kedze mramoru sa vzdat nechces. Jedibe co ma napada olepit okopnice (zvisle casti) drevodekorom a tym to akoze rozbit. Ved daj fotku aby sme mali predstavu.
Odpovedať

@merrrynka co konkrétne máš na mysli pod pojmom kombinácia biela a dekor dreva ak píšeš o mramorovom schodisku?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

Tiez si neviem predstavit aku radu hladas kedze m…
@wolodymyr nechcem sa vzdať schodov. Ale chcem zmeniť ich farbu.
Odpovedať
Profilova fotka

@wolodymyr nechcem sa vzdať schodov. Ale chcem zm…
@merrrynka obavam sa ze to nebude mozne ale skus sa spytat v kamenarstve mozno maju figle ako na to.
Odpovedať

@merrrynka zmenit farbu mramoru? Chces ich natriet? Lebo inac to asi nepojde. Alebo vymenit za iny kamen.
Odpovedať

@merrrynka farbu zmeniť môžeš novým náterom alebo nalepením folie ale už bude na tom šmýkať a bude sa to odierať, takže jedine vymeniť, žeby na hrob? ja nechcem žiadny
Odpovedať

@merrrynka máš schody z mramoru, máš luxus pod nohami. Mramor je čisto prírodný kameň a treba mať ku nemu rešpekt a neznásilňovať ho do pozície, ked už mramor nebude mramorom. Mramor nie je ani keramická dlažba, nie je ani žula a nie je ani drevo. Je to mramor. Medzičasom sme boli na pár dní v Portugalsku v takom starom hoteli v centre Porta. Kúpleňa bola celá obložená mramorom. Podlahy, obklady stien, obklad okolo vane, umývadlová doska... Nádhera! Ale mojej žene sa to nepáčilo. Lebo to bolo fádne.. Ano, bolo to fádne, ale bol to mramor!.. Kto sa stotožní s jeho krásou a kvalitou, ten ho nevyrúbe ani po 200 rokoch. Obkladačky vyhodíš po dvadsiatich. Ja by som si isto nemenil farbu. Možno vybrúsiť, vyhladiť, vyleštiť, ale určie nie pretierať inou farbou.
Odpovedať
Profilova fotka
Máme schody z mramoru béžovej farby. Kamenári nás varovali. že ak sa tam rozleje červené víno treba to okamžite zotrieť lebo vznikne fľak. Treba sa spýtať kamenárov, či nemajú dáke farbivá - napúšťadlá, ktoré zafarbia ale nepoškodia štruktúru mramoru.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?