Odpoveď na príspevok od webster11:
Ahojte, potreboval by som radu. Rekonštruovali sm… @webster11 od čoho môže byť fľak? No od vody... (Vyzrážaná vlhkosť z interiéru najskôr) A nezakladaj duplicitné témy.Odpoveď na príspevok od megdesign:
@webster11 od čoho môže byť fľak? No od vody... (… @megdesign prepáčte nemal som signál a myslel som si ze mi to nepridalo otázku. Ospravedlňujem sa. V interiéri však aká vlhkosť tam zatiaľ nič nie jeOdpoveď na príspevok od rapidek:
Ak je foto parozabrany finalne prevedenie, tak to… @rapidek prečo?Odpoveď na príspevok od webster11:
@rapidek prečo? @webster11 ako pise @frantisekca.. ked si to nezvladol, tak si podaj inzerat.Odpoveď na príspevok od webster11:
Ahojte, potreboval by som radu. Rekonštruovali sm… @webster11 keď sa na to lepšie pozrieš, tak to nie je mokrý fľak, ale stena zhodila zo seba kus malovky. Aspoň ja to vidím z fotky tak, keď som si to priblížil. Ale možno som slepý jaOdpoveď na príspevok od prirodokochac:
@webster11 keď sa na to lepšie pozrieš, tak to ni… @prirodokochac to je mokrý fľak, ešte aj s farbičkou do žltohneda na pravej strane.... Zbehni očnému. 😉Odpoveď na príspevok od frantisekca:
Lebo to máš deravé ako rešeto. @frantisekca no prekrytia boli prelepene páskou a jedine tam kde sú k able ale to akože ako inak som mal spraviť tie káble akože?Odpoveď na príspevok od rapidek:
@webster11 ako pise @frantisekca.. ked si to nezv… @rapidek veľmi si múdry, nechaj si pre seba tieto urážky alebo dôjdi mi to povedať do očíOdpoveď na príspevok od webster11:
@rapidek veľmi si múdry, nechaj si pre seba tieto… @webster11 aj som ti predhodil obraz, ze potrebujes lepica... naozajstneho lepica, lebo si to neprelepil dobre. kable a husie krky si mohol tahat aj pod foliu, ale to ta nenapadlo. mozno ta to aj napadlo, ale bolo by to moc prace.... kludne ti to poviem aj do oci, znova sa urazis? alebo mi aj jednu nalozis?Odpoveď na príspevok od webster11:
@rapidek veľmi si múdry, nechaj si pre seba tieto… @webster11 Každá diera v parozábrane pôsobí ako "vysávač" vlkosti, ktorá potom môže kondenzovať a stekať po tej fólií. Buď žiadna fólia, poprípade parobrzda (difúzne otvorená skladba), alebo dobre prevedená parozábrana.Odpoveď na príspevok od webster11:
Ahojte, potreboval by som radu. Rekonštruovali sm… @webster11 neviem či sa mi to len zdá ( fotky nie sú v dostatočnom rozlíšení) ale ak je to tak že si nalepil na stenu najprv SDK dosky a parozábranu po stranách potom nalepil na ten SDK tak to je potom dôvod prečo máš kondenz.Odpoveď na príspevok od eagleowl:
@webster11 neviem či sa mi to len zdá ( fotky nie… @eagleowl aha a ako by to šlo opraviť. Iba keď dat všetko dole?Odpoveď na príspevok od webster11:
@eagleowl aha a ako by to šlo opraviť. Iba keď da… @webster11 ja nie som sadrokartonár tak Ti nepoviem ako to najlepšie spraviť....neviem či je technicky možné SDK dať dole bez polámania...neviem či je možné nájsť zatmelené skrutky a vyskrutkovať - pochybujem že sa to dá a ak, tak je to robota pre vraha.... Prvý problém je ža ak to dáš dole tak parozábrana bude po celom pobvode krátka....doliepať po obvode nejaký 30cm široký pás je riešenie ale také alá -PAT&MAT Druhý problém bude na stenu parozábranu kvalitne prilepiť...teda prilepiť ju na stenu v takom stave ako bola na foto.....ideálne by bolo ju oškrabať...v prípade potreby vyrovnať (lepidlo sieťka alebo sádra alebo omietka....)stenu teda pás kam sa bude parozábrana lepiť, potom nalepiť kvalitným tmelom a následne pritlačiť UD profilom o stenu. Takto ti ide vlhkosť cez SDK a asi hlavne cez diery v zásuvkách a na "správnom" mieste kondenzuje...... Na stenu v takomto stave správne parozábranu niakým tmelom neprilepíš....Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@webster11 Každá diera v parozábrane pôsobí ako … @frantisekca to mi žiaľ ani ten majster ktorí to robil nepovedal... Dnešný majstri... Mal som ich tu už viac na viac veci a všetkých chválili ostatní ľudia a u mňa to je odbabrane 🥲Odpoveď na príspevok od webster11:
@eagleowl aha a ako by to šlo opraviť. Iba keď da… @webster11 ja by som to nevidel tragicky..., oprav tento usek +10cm na obe strany, dobre oskrabat, vysusit, prelepit, sasadrovat...., mozno dve hodiny robotyOdpoveď na príspevok od silviu:
@webster11 ja by som to nevidel tragicky..., opra… @silviu ale to je tam nalepeny SDK na stene. A začína sa to rozťahovat do strán... Susim to fénom. Niekedy to tam je niekedy niekoľko dní nič....Odpoveď na príspevok od eagleowl:
@webster11 ja nie som sadrokartonár tak Ti nepovi… @eagleowl no počkaj ale dole dat vrchný SDK na plafone ktorý je na konštrukcii alebo ten na stene ktorý je nalepeny myslíš? Ja už tu u nás ani fakt neviem koho by som mal sem zavolať, tu všetci majstri aj firmy také jak pod na mňa z boku fakt... Teraz sme dokončili rekonštrukciu tejto prístavby a zase to rozoberať... Viem sam si za to môžem ze som si vybral tohto majstra... Aj keď ho chválili tak ja už fakt neviem komu veriť 🥲 ja si to sám spraviť neviem... Len nechápem ze asi 2 mesiace nebol žiadny kondenz... Nikde nič žiadny fľak a zrazu... Kvôli chladu? Asi..Odpoveď na príspevok od rapidek:
@webster11 aj som ti predhodil obraz, ze potrebuj… @rapidek práce bolo dosť aj tak a len som počúval na rady majstra ktorý túto zákazku robil a ja nie som žiadny murár takže to neviemOdpoveď na príspevok od webster11:
@frantisekca to mi žiaľ ani ten majster ktorí to … @webster11 Nejedná sa o závratnú finančnú položku. Aj to vatovanie ak ostalo také, ako na fotkách, tak sa není čo čudovať problémom. Strhnúť dole a precízne opraviť.Odpoveď na príspevok od webster11:
@eagleowl no počkaj ale dole dat vrchný SDK na pl… @webster11 pred cca 20 rokmi som si dával robiť SDK....."majstri" čo robili SDK v Nemecku mi radili dať najprv parozábranu a potom na to izoláciu smerom dovnútra.....našťastie som si to celé naštudoval a spravil sám......odvtedy si študujem absolutne všetko ako sa to má spraviť a prečo.......ľudia čo u nás v stavebníctve pracujú sú vo veľkej miere všeličo iné len nie to čo slovo majster zanemná vo výkladovom slovníku. Parozábrana má brániť prestupu pár do izolácie......má byť parotesne prilepená k stenám......SDK nie je parozábrana. keď nedáš dole sdk zo steny ako sa chceš dostať parozábranou na stenu ??? Ešte jeden zufalý pokus by som spravil.....zistil by som či voda kondenzuje za SDK na vate (otvoriť to miesto z vrchu) alebo je to kondenz ktorý sa robí na stene lebo je tam tepelnný most.....ak zistíš príčinu dá sa racionálne odstrániť dôsledok. Ostatné je strieľanie na slepo.....Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@webster11 Nejedná sa o závratnú finančnú položk… @frantisekca celý plafon dole? Ale ja neviem ako to má byť správne a majstra ja už fakt neviem žiadneho normálnehoOdpoveď na príspevok od eagleowl:
@webster11 pred cca 20 rokmi som si dával robiť S… @eagleowl aha ta strieborná fólia ma byt nalepena poza SDK na stene? A s SDK sa to potom ta fólia pri tlači k stene? Takto to chápem. Ale potom musím celú izbu odtrhnúť kartóny prilepené na stenu aj dat dole celý plafon? Ci pána 🥲🥲🥲🥲Odpoveď na príspevok od eagleowl:
@webster11 pred cca 20 rokmi som si dával robiť S… @eagleowl z vrchu sa tam nedostanem nijako je tam osobitne strecha z hora to nejde... A nechápem jak ze není mokrý strop ale stenaOdpoveď na príspevok od webster11:
@eagleowl z vrchu sa tam nedostanem nijako je tam… @webster11 ak sa tam nijako nedá dostať ako vieš že ti tam nezateká zhora?Odpoveď na príspevok od webster11:
@eagleowl aha ta strieborná fólia ma byt nalepena… @webster11 Ešte ma napadá, že by sa mohli tie steny nejakých cca 20cm u stropu natrieť hydroizoláciou (či akrylovou farbou?) a na strop nalepiť XPS (ja neviem, 3cm?, tie sú už aj so stupňovitou drážkou). Ale to je výmysel, nie niečo osvedčené, overené. Proste niečo, keď sa vyčerpajú normálne riešenia a ide sa hasiť problém. Jaj, dúfam, že aspoň tú strechu nemáš odflaknutú... Že aspoň aspoň na streche máš urobenú tu fóliu poriadne.Odpoveď na príspevok od eagleowl:
@webster11 ak sa tam nijako nedá dostať ako vieš … @eagleowl ja neviem ci nezateka, ale plech tam ma 5 rokov a nikdy nič nebolo. Žeby už bol problém?Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@webster11 Ešte ma napadá, že by sa mohli tie st… @frantisekca jasne chápem ze mi chceš pomôcť. Tu farbu beriem ok ale ten xps nechápem ako myslíš ci na celý plafon komplet alebo ako ale mam nízky strop v tej izbe už aj tak