Mokrá stena oproti sprchovému kútu

Zdravím vas neviem si dat rady a som trochu zufaly. Problem je ze mam mokru stenu na druhej strane miestnosti. Pocuvam len ze to moze byt prasknute potrubie ale ak by bolo tak by boli mokre aj spary predpokladam. Flak je velky meter vyska a 1.5m sirka. Tak neviem ci to aj nemoze byt ze to taha vlhkost zo spodu ale zeby az tak to tahalo no neviem. Nechcem rozbit obkladacky lebo ked to nebude potrubie rovno ma dzigne o zem. Mensi flak je z vonku oproti a trubky idu pod zemou. Dik za rady vopred.
Odpovedať
Profilova fotka
Bola stena pod obkladackami natreta izolacnou hmotou?? Pomohlo by aj za ake obdobie po prerabke sa to objavilo ako ci postupne alebo naraz. Ako je frekvencia pouzivania sprchy.
Odpovedať

Odpovedať
@wolodymyr ahoj na sppdku bolo to netrete a mam to uz 3 roky lebo som nexhxel rozbijat a stale som studoval co to moze byt. Len uz neviem co by to mohlo byt. Twraz mam mesiac odstavenu spechu lepise povedane nesprchujem sa tam len vo vani. Ale voda je tam zapnuta.
Odpovedať
Ja som mal poskodeny zlab...predpokladam ze ho poskodili poterari....to zistis az ked to rozbijes....skus vydrzat aspon 3mesiace nepouzivat a ak sa flak nezmensi bude to potrubie....ak sa zmensi bude to odtok....nevesaj hlavu,ja som to robil dvakrat... 8-)
Odpovedať
@pepese uz mesiac nepouzivam a flak ano naznak zmensenia. Potrubie mam dlhe asi 5m cize voda tam nedojde z vane cize netusim ale spodna voda moze az tak urobit flak tak silny a estw teraz ked je horuco co aj malo prsi tal by sa to zmensilo si myslim nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@ro11 môže zatekať poza bateriu za obkladačky. treba napísať z čoho je rozvod vody, ale keby bol vadný spoj na baterii, fľak by bol vyšší. Od kanalizácie to nie je
Odpovedať
@jan45 ak by bolo praknute vodovodne potrubie o akom uniknutom mnozstve vody treba hovorit aby sa vytvoril takyto mokry flak? Voda by unikala permanentne, da sa povedat kolko vody za den takto unikne?
Odpovedať
@jan45 za bateriou nievje unik ppzeral som. Bud to tak taha vodu zo spodu alebo je na spoji pri kolene prasknute. Materiál je ta umela trubka coo sa zvara
Odpovedať
Profilova fotka
@spiderhst unik môže byť po kvapkách až po striekanie, to by sa samozrejme prejavilo ináč, ale keď si nájde cestu skratkovo cez dutiny, nemusí byť fľak veľký, Stierky sú plastové hmoty. A časť sa vždy stačí odpariť. Jediné pravidlo ´že únik je cca v tretine fľaku. tento ale už je starý a tu dochádza k sekundárnemu rozptylu. Keby si pamätal počiatočné štádium, bolo by určenie jednoduchšie. Voda môže popod izloláciu potrubia stekať do podlahových vrstiev a nemusí byť zrejmý únik ani po roku.
Odpovedať
Profilova fotka
@ro11 takže obkladačka nie je spojená s bateriou vodotesne, pri sprchovaní môže voda zatekať za bateriu a do steny
Odpovedať
@jan45 no tiez som najprv myslel ale uz nesiac je odstavena sprcha to je ta stojanova. Skoda ze nepamatam ako zacalo moknut xinzhora alebo zdola. Neviem ked zaxnwm fenom susit ci to vysusim a tqk uvidim ako zacne moknut. To je to ze sa nwchxem puatit do rozbijania lebo mam obavuze ak to nebude potrubim tak ma dzubne. Moze to byt aj spodna voda ze tak tlaci?
Odpovedať
Profilova fotka
@ro11 takéto závady schnú niekoľko sezón, viac ako fén účinkuje infražiarič.spodná voda to nemôže byť,
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@ro11 toto spodná voda nebude zaisto, skôr myslím, že jan ma pravdou s tou bateriou, že to za ňu zateká, to bude trvať kým to samé preschne :-x
Odpovedať
@sampur tak. Som to rozbil a bolo prasknute pri kolene len schne to dlho ci buram dalej lebo je mokre pod betonom zajtra dam lepise foto
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?