Miešačka na prerábku

Profilova fotka
Ahojte, budem dakus betonovať (dve podlahy v dome, jedna v pivnici, základ na prístavbu, plot,... ) a rozhodol som sa zakúpiť nejakú miešačku. Keďže som v živote s niečim takým nerobil, neviem, od čoho sa odpichnuť. Podstatný pre mňa bude zrejme objem bubna, ale predpokladám, že aj výkon motora bude dôležitý. Našiel som miešačku 140l bubon a výkon motora je 550W (ešte aj flexa má viac). Je to toto http://miesacky.heureka.sk/xtline-xt1... Ďalej ma celkom oslovil tento HECHT. Mám od nich vrtacie kladivo a bol to good deal (necelých 60€ za riadnu mašinu): http://miesacky.heureka.sk/hecht-2116... Čo by som si mal všímať a od čoho sa odpichnúť? Ktoré parametre treba sledovať? Trojfázu by som mal mať do konca budúceho týždňa
Odpovedať
1
2
Z vlastnej skusenosti odporucam: http://www.zahrada-naradie.sk/p/31596... Zatial nikdy nezavahala...a v pohode miesa 2 plne furiky betonu.
Odpovedať
ja som kupoval tuto: http://miesacky.heureka.sk/scheppach-... na obcasne miesanie to bude stacit...ak by bolo treba robit viac betonu...asi by som si od kamarata pozical vacsiu...uvidim...tamtu som este nestihol zlozit:)
Odpovedať
Profilova fotka
Kukam, ze obidve, co ste odporucili maju 550w... To je akoze ten silny motor? Faktby nebolo lepsie zobrat trojfazu?
Odpovedať
@megosoft dolezite pri malych miesackach je nielen sila motora (ten moze mat rozne sprevodovany), ale aj jeho chledenie a sposob pohonu bubna - niektore lacaky maju plastove ozubenie na bubne, alebo na motore a to ma potom kratku zivotnost - 1-2 zlomene zuby a domiesal si. :-| Mne odporucali aspon 160L miesacku (mam sice 400V zasuvku na dome, ale uz som ju odpojil, takze tiez sa musim poobzerat po 230V) a davat pozor v prvom rade na pohon, potom na stabilitu pri vyklapani a napokon motor.
Odpovedať
Profilova fotka
@koumakds Aha, ďakujem za pomoc. No ja sa bojím, aby mi to krútilo a 550W je asi najnižší výkon aký sa na týchto miešačkách robí, zato sa pýtam. :)
Odpovedať
spocitaj si kolko kubikov budes musiet namiesat a kolko realne miesaciek budes musiet spravit. Ked ma uvadzany objem bubna 120l, tak to vidim na 100l max, cize na kubik mas 10 miesaciek a ty ich budes potrebovat ??? Kazde miesanie stoji cas, tak aby si sa po celom dni nezlakol, ze is hovno stihol a iba sa neopieral o lopatu pri miesacke :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba S kubíkmi to ešte bude sranda... mám mať 1x2x4 základ na prístavbe a potom 3x1,2x4... čiže dokopy 22,4 kubíka a to ešte nerátam s tým, že základ musí vytŕčať nad zem nejakých 50cm, čo znamená ešte ďalších 4x4x0.5 = 8 kubíkov. Dokopy 30,5 kubíka. čiže 305 miešačiek, maj ty džangl... Zas na druhej strane, keď idem do základu narucať kopec tehál, starých betonových odrastkov a podobných vecí, tak mi to možno klesne na 20 kubíkov... ale aj tak... 200 miešačiek... ci pana...
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem sa rozhodnúť, či túto https://www.hecht.sk/hecht-2140-stave... alebo túto modrú https://www.mall.sk/stavebne-miesacky... alebo túto väčšiu 180l a aj motor je 650W http://miesacky.heureka.sk/hecht-2181... Všetky by mali mať všetko kovové, tá modrá má navyše ešte nejaké dvojité chladenie, či čo to...
Odpovedať
@megosoft ty brdo, to chces vazne robit 70 ton betonu v nejakej pidi miesacke? Nemas moznost doviezt beton domiesavacom?
Odpovedať
ja som kupil tuto: http://www.brexport.sk/product/miesac... vcera som ju pouzil prvy krat, zamiesas v nej pohodlne 3 plne furiky. Posobi celkom pevne na "hobby" miesacku.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj ja mám od www.brexport.sk model mk 165 má 900w motor a pekne ide dopravu majú zadarmo tak neviem či je niečo lepšie
Odpovedať
Profilova fotka
@andyno Tá vyzerá dobre. Ja mám 125l na 230V v ktorej namiešam na jedenkrát dva fúriky a s tým sa človek dosť namaká, pokiaľ robí sám. Škoda, že keď som moju kupoval, nemali túto väčšiu. Nezaváhal by som ani na chvíľu. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@gashtaan Nemám možnosť doviezť... cez úzku bránku neprejde ani osobné auto nieto ešte veľká miešačka... A zas keby sa to robilo s pumpou tak ma vyjde kubík betóna na dvesto eura. Ja si budem pomaličky miešať, však neponáhľam sa... @andyno 260€ za takú miešačku by som aj namojdušu dal!
Odpovedať
asi ti ani nic ine neostava! Alebo si skus pozriet daco v polsku, ved to mas na skok a popripade kupit vacsiu za rovnake peniaze :-)
Odpovedať
@megosoft a tie tony strku a cementu si tam dovezies ako ked ti branickou ani osobne auto neprejde?
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba Vidíš, dobrý nápad... problém je, že v poľsku riešiť reklamáciu je frajerina... a tiež sa trepať z PL s miešačkou na vozíku, no čo ti ja viem... akože keby bola cena o stovku nižšia, tak neni o čom... idem na to kuknúť :)
Odpovedať
@megosoft este ti mozno poradim jednu vec. existuje cerpadlo na beton. myslim ze sa to da aj pozicat v pozicovni. Hlavne ak ide o velke objemy by som nad malymi miesackami velmi neuvazoval.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan Pred plotom zaparkujem autom, odopnem vozík a vozík je o 40 cm užší ako auto, čiže prejde a ešte má po strane nejakých 10cm rozdiel... To je jediný možný spôso. Štrk žiaden nebude a cementy budem nosiť priebežne.... čo už
Odpovedať
Profilova fotka
@andyno Ja viem, možno som to kus prehnal... teraz čumím do projektu a tam je ten základ urobený iba "tak"... proste nemusím to celé vyberať 2 metre do hlbky, ale iba nejaký pás, akoby okolo obvodu a vnútro nechávam zeminu... číže dajme tomu, že pol metra budú základy dookola a to značne zníži objem betónu... aspoň tak je to nakreslené, uvidím, čo na to povie stavebný dozor
Odpovedať
@megosoft no obdivujem tvoje odhodlanie. Ako to myslis, ze strk ziaden nebude?
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan Bude to škvarobeton a škvary mam na dvore dva tony, čo som vybral z podlah.
Odpovedať
@megosoft tak uz som sa stratil v tejto diskusii... som myslel, ze ides robit 20-30 kubikov toho betonu.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan Práveže aj ja, ale teraz kukám do projektu a je tam ten základ inač urobený... inač nakreslený. Ja som myslel, že proste musím vybagrovať všetko, celých 4x4 metre a do potrebnej hĺbky (čiže dva metre a meter dvadsať). Lenže nemusím, lebo projektant to naprojektoval tak, že sa bude betónovať základ akoby iba po obvode tej prístavby. Až potom tá vrchná platňa sa spraví na celom. Čiže bude ten betonový základ vyzerať v podstate ako taký stol... neviem jak to mám opísať. Keby som mal prístup k foťaku, tak nakreslím a odfotím. Ale predpokladám, že viac ako 7-8 kubíkov to nebude...
Odpovedať
@megosoft v dnesnej dobe nemas ani fotak v mobile? Kazdopadne, nic fotit nemusis, snad tu nie je nikto na streche, kto by nevedel ako vyzeraju zakladove pasy. Porozpravaj sa radsej s dozorom o tom, aj o tom skvarobetone do zakladov, hlavne ked ho budes robit po kuskoch s miesackou a este do neho nahadzes bordel ako tehly a podobne.
Odpovedať
Profilova fotka
@megosoft neprejde ti cez branku bobcat UNC z domiesavaca don ho a on to prenesie kde budes chciet... :-o
Odpovedať
Profilova fotka
https://www.youtube.com/watch?v=zwG0Q... alebo miesat v tomto...
Odpovedať
@megosoft škvárobetón bol tak na podlahy pred 40 rokmi... ja som sa ho rád zbavil niekoľko m3, je to humus ani vtedy neboli blbí, že by ho dávali do základov (znižuje pevnosť) - bez štrku ani neuvažuj miešať klasický betón daj si doviesť štrk pred barák, kde nebude nikomu zavadzať a postupne si navoz do dvora - pomôže aj úzky minibager, či UNC (spotrebu si skontroluj na http://www.akostavat.com/kalkulacka/) a je problém, keď nevieš čítať projekt - môže Ťa to vyjsť pekne draho fotiek ako sa robia základy máš na nete tisíce, takže ak svojpomoc, najprv si pozri praktické ukážky
Odpovedať
Ja kupujem tuto kazde 3 roky, lebo viac nevydrzi a opravovat to nema zmysel. http://www.ckdmarket.sk/p/2276/miesac... Nemusis sa bat slabeho motora, uplne to postacuje. Inak zaklady by som ti neodporucal miesat v takejto malej miesacke.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx Al-ko radšej nekúpim už nikdy nič...
Odpovedať
Profilova fotka
NAšiel som nejaký takýto cenník... http://www.strkopieskypp.sk/web/image... Akože tona štrku za 7-14€? To je reálna cena? Sa pýtam, bo v OBI som kúpil okrasny štrk 5kg za 8€... to potom neni o čom... ak sú takéto ceny... ja som čakal, že iba štrk bude stáť tisícku
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?