Máte skúsenosť s podrezaním starého domu?

Ahoj, opravujeme 40-ročný dom, má niekto skúsenosti s tzv, podrezávaním vonkajšieho múru kvôli izolácii?
Odpovedať
1
2
7
Profilova fotka
Ahoj. My sme okopávali dom dookola a dávali sme tam izoláciu, odvodnovaciu rúru - flexibilku - tak sa to myslím volá a tak. to ti asi nepomôže, lebo sa do toho až tak nerozumiem
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, tak na úvod, veľmi ma potešila táto stránka je to fakt super nápad. janinah, my sa chystáme s mojím nastavajúcim nadstavovať nad rodinný dom jeho rodičov a tiež je 40-ročný, takže privítam všetky tvoje skusenosti.
Odpovedať
broskynka,my opravujeme dom po svokre,ja len čo pochytím popri manželovi tak to viem,nie som žiadny expert,zatiaľ viem,že izolácia musí byť urobená poriadne,všetko na prízemí sme vyberali až do hliny (je to dom bez pivnice resp. suterénu),dali sme beton a teraz riešime izoláciu,či podrezávať múry či ako a ešte všelijaké vrstvy nejakých mne neznámych materiálov na ten beton pôjdu,tiež meníme potrubia vodovodné a od kúrenia,a odpady sa robili do toho betonu, čiže najprv musíte mať v dobrom stave-opraviť čo treba ten pôvodný dom a až potom nastavovať si myslím,na jar pokračujeme,tak som zvedavá ako to pôjde.Akú podlahu máte na prízemí? dlažbu alebo plávajúcu alebo inú? Tiež sa k tomu nášmu domu pristavovali nejaké komory a pre dom. zvieratá,tak toho sa chceme zbaviť,no roboty do bludu.
Odpovedať
Profilova fotka
janinah, no my sa chceme nabudúci rok zobrať, a potom niekedy asi na jar 2009 začať s tým nadstavovanim. Buduci svokrovci by ostali dole a my hore, s tým že budeme mať samostatný vchod, aj všetky energie. A pomôžu nám tak, že oni strechu zaplatia. A celý dom sa bude zateplovať a oni si vymenia okná a my si dáme nové, teda musíme si ich dat :-D ,takže to naše poschodie bude úplne nové, potiahnuté múry a proste všetko. Dom je celý podpivničený, tak to asi tá izolácia nebude potrebná, ale to fakt netuším.
Odpovedať
broskynka, čiže u svokrovcov asi nič neopravujete, naše 40 ročné potrubia-otras ,a to nám oprava nesúri,máme ten dom len na letné bývanie,ale ak príde euro,tak tie ceny materiálov určite pôjdu hore,tak aj preto robíme, susedia tak nadstavovali poschodie pre dospelé dcéry asi pred 5 rokmi,teraz sused vraví,že pivnica zamáka., kuchyňu treba prerobiť.....že treba pôvodný dom opravovať,tiež vtedy okná menili v celom,ak Vám to bude robiť firma,tak nedajte im celú zakázku,len jednu prácu s časovým odovzdaním a podľa toho uvidíte ako sú spoľahliví,či im dáte aj dalšiu prácu.
Odpovedať
Profilova fotka
janinah, ten dom je v dobrom stave, svokrovci sa o to starajú, aj keď nie som žiadny stavebný odborník. Neviem teraz či si teraz myslela na firmu, ktorá nám bude robiť celú rekonštrukciu alebo len tie okná. Ak ide o celú rekonštrukciu tak máme známych partia murárov, ktorých prácu vidím aj v našom dome, myslím tak kde teraz bývam s mojími rodičmi a aj v našom okolí postavili v poslednej dobe pár domov, tie síce vidim len zvonka, ale keď sa bude k tomu blížiť tak sa pôjdeme určite pozrieť na ich prácu aj zvnútra. A keď si myslela na okná tak my sme v našom dome menili pred dvomi rokmi a žiadna zlá skúsenosť len pozitívne veci, od prístupu v kancelárií, samotných robotníkov aj kvality. Takže ja osobne by som bola za túto firmu ale to sa ešte musíme samozrejme dohodnúť, aby okná boli rovnaké ;-)
Odpovedať
ahojte. Podrezavanie murov je dost finanncne narocne. Ak vam mury netahaju vlhkost zo spodu, ze nemate v rohoch pri podlahe dake mega "mapy" tak to nerobte. Staci ju vyviest (ak sa robi nova izolacia) z vnutra na steny do vysky cca 30cm.
Odpovedať
michal, vďaka, budem "radiť" mužovi, má plno informácií,len sa nevieme rozhodnúť,čo by bolo najlepšie
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, my jsme zrovna dodělali rekonstrukci taky 40ti ročného domu. Izolaci bychom chtěli dělat příští rok, sice máme 40cm tlustý stěny, ale i tak by to asi bylo lepší zaizolovat. Nebo nahodit jenom fasádu? Dělali jsme komplet vnítřek, od potrubí, přes radiatory, světla, všechno, jsem ráda, že už to máme za sebou a spokojeně bydlíme, ale fuška to byla. Chceme na jaře i nové okna, nevíte co je lepší, euro okna, nebo plastové??
Odpovedať
charlinka, na dom určite eurookná, ale skús look do témy okná
Odpovedať
ahojky! my sme povodne stary dom podrezavali, teda zacali podrezavat, potom prisiel jeden pan a vytlkol nam to z hlavy... zalezi z coho mate dom stavany!!! ak palena tehla tak je podrezavanie dobra moznost, ak nepalena (bol to aj nas pripad) zburat a postavit novy!!!!
Odpovedať
Ahojte, najprv vdaka za taku super stranku, velmi som sa potesila. Aj my sa pustame do rekonstrukcie 30 rocneho domu - chaty. Stavba je nastastie sucha, takze to nemusime riesit, ale urcite tu najdeme rady co sa nam zidu, lebo prace je tam ako na kostole. Uz v piatok chce ist manzel osekavat obklady do kupelni, takze uz zaciname.
Odpovedať
Článok sa načítava...
janinah, my prave rekonstruujeme 60-rocny dom, podrezali sme ho, bolo to hotove za 1 den (obvod domu je 40 metrov) a vobec to nebolo drahe, ako nas vsetci upozornovali, stalo to 42 000 Sk a to som cakala nejake kilo alebo tak. U nas boli steny mokre do polovice vysky, takze nebola ina moznost. Zatial sme s tym spokojni, dufam, ze to tak aj ostane. Zelam vela stastia pri rekonstrukcii a hlavne vela energie.
Odpovedať
Profilova fotka
dd, aj mi rekonstruujeme tiez rovanko stary RD. Nastastie sme nemuseli riesit ziadne podrezavanie, lebo byvaly gazda odvodnil drenazou cely dom, takze je suchy ani steny nepraskaju. Domcek je kamenny a mur ma hrubku 60 cm. Pozerala som si tvoj fotoalbum a najma kuchyna ma zaujala riesenim. My sme vo faze navrhu tak zbieram napady. Kde ste si ju dali robit? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, tak my ideme kupit tiez taku 60 rocnu zrucaninku a chcem sa opytat ako je to so stavebnym povolenim.Podla nasich predstav rekonstrukcia bude pozostavat z komlet vymeny strechy a z vyburania vnutornych priecok (de facto zostanu len obvodove mury a zaklady). Podla mna budeme potrebovat stavebne povolenie na take nieco, aj ked uz som pocula ja take ze kedze koniec koncov nebudeme menit vzhlad domu tak staci len ohlasit. Ale to je asi az privelmi optimisticka predstava... :-( A tiez mi nie je jasne ako je to s pracou projektanta a architekta. Potrebovali by sme vymysliet usporiadanie izieb po rekonstrukcii a taktiez projekt strechy a taktiez pripojky (voda a plyn) nakolko tieto tam nie su. Nemohli by ste mi poradit, kto uz mate take nieco za sebou, aky je vlastne postup po kupe? Co najprv? Vopred dakujem ;-)
Odpovedať
ahojte všetci,tak s tou izoláciou sme nepokročili,ale podrezávaniu sa nevyhneme,vyzerá to ako najkvalitnejšia možnosť,architekt nám nakreslil 3 riešenia ako usporiadať dom-izby atď.,ani jedno sa nám nepáči resp. nevyhovuje,asi si nakreslíme sami,len manžel chce kuchyňu inam ako ja,ide o svetlo,ja chcem,aby svietilo slnko do kuchyne dopoludnia a cez obed,on chce ju dať tak,aby tam svietilo neskoro popoludní,svetové strany nepíšem,lebo to dopletiem,ako je to vo Vašej kuchyni so slnečným svetlom?
Odpovedať
Zdravim vsetkych, aj my s manzelom sa rozdodujeme o kupe stareho domu. Na jednej strane sa na to strasne tesime, no na strane druhej mame obaby aby sa nevyskytol daky necakany problem a nam dojdu financie na celkovu prerabku :-( Zatial byvame v 2 izb. byte, ale ked pribudnu deti bude pritesny. A tu sa dostavam k odpovedi pre janinah, my mame byt otoceny tak, ze rano a dopoludnia svieti krasne slniecko do kuchyne a poobede ked sa otoci nam svieti do obyvacky a spalne. Urcite sa dako dohodnete, zalezi aj ake velke mate okna v jednotlivych izbach, ale nie je nadto ked rano sedime v kuchyni, jeme ranajky a zaroven nam svieti slnko rovno do izby. Je to parada :-)
Odpovedať
Profilova fotka
s partnerom mame tiez starsi rodinny domcek... kupil ho este pred rokmi... pozerala som stare fotky ked to vo velkom prerabal, len tak zo zabavky... urobil kus roboty... teraz spolu uz len dokoncujeme, ale vidim na nom, ze ma miestami toho dost... teraz sme dokoncili obklad a dlazbu v kupelni a vo WC a stihol majster aj dlazbu vo vstupnej hale... caka nas este stierkovanie, potom plavajuce podlahy, osadenie zarubni a dveri a snad potom pride na rad kuchynska linka... ale zatazujem ho tym minimalne... vsetko chce svoj cas... teraz sa oteplilo, tak sme co-to porobili v zahrade... :-)
Odpovedať
dd, prosim ta, mozes mi napisat IP, cez aku firmu ste to robili?
Odpovedať
Ahojte baby, tiez riesime rokonstrukciu 60 rocneho domu, ktory je nastastie s palenych tehal, ale aj tak je okolo toho milion otaznikov, ak by ste niekto vedeli poradit dobru firmu do IP,velmi by ste nam pomohli. Zatial planujeme,ze nadstavime asi 1,2 m a urobime si podkrovie. Vela ludi nas presviedca,ze ho mame zburat, ale mne sa to nejako nezda..mury nam vlhnu iba trocha a iba na niektorych castiach z vonku ho mame z jednej casti odzizolovany...no neviem... mury su samozrejme hrube asi 45cm:) aaach jaaj to je hruza:) same dilemy:) ale je to dom este po prarodicoch a od detstva sme tam mali nasu chalupu, tak nam je luto ho zburat..:( tak pls poradte co a ako s tym podrezavanim:)
Odpovedať
Profilova fotka
janninah, my budeme mat kuchynu na severe, co je celkom aj vyhoda, nakolko ked sa v kuchyni vari a este by aj pieklo slnko, asi by bolo dost horuco....jedalen mame na zapade....
Odpovedať
Profilova fotka
FIGIFLOWER, urcite budete potrebovat stavebne povolenie, nakolko menite strechu.....myslim, ze v prvom rade, ako prve, by ste mohli oslovit projektanta, ktory vam nielen navrhne vzhlad domceka, priecky, strechu, ale od ktoreho sa bude odvijat aj statika, vsetko potrebne pre strechu a pod.....
Odpovedať
Ahojte, ja som tu nová, všetkých vás pozdravujem a tiež si myslím, že je toto super nápad..... ;-) ;-) Aj my sme chceli opravovať starší domček, aj sme sa do neho trošku pustili, ale nakoniec sme sa rozhodli- zburať, tak už je po ňom a pomaličky začíname so základmi. Chcela by som sa vás opítať, ak má niekto skúsenosť a podlahovým kúrením-aká je najlepsia izolácia pod podlahové? Ďakujem. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
takze mi uz rekonstruujeme vo velkom. Nas dom vyzera ako nejaka stredoveka zrucanina - bez strechy, bez verandy, len styri hole steny s vyburanymi oknami. Tento tyzden sa ale uz zacina konecne aj stavat, nielen burat, bude sa robit veniec. Co sa tyka stavebneho povolenia; na predbeznej konzultacii na OU (boli sme sa predstavit) sme dozvedeli ze pokial nebudeme menit vzhlad domu, nadstavovat alebo pristavovat tak netreba stavebne povolenie - staci ohlasenie. Takze parada. Dufam ze nezmenia nazor... :-| Inac v tom vidim velku vyhodu byvania na dedine (aj ked blizko mesta) - z nicoho sa nerobi velka veda. V meste by sme asi mali problem ;-) Inac mame velmi dobru firmu (teda aspon zatial je vsetko OK a hlavne rychle) - dnes je velke stastie zohnat spolahlivych ludi. (V pripade zaujmu poslem kontakt do IP.)
Odpovedať
Ahoj Figiflower, aj ja vám drzim palce,. Poznam ten pocit, ked konecne clovek nieco ziska, co ho tesi. Drzim vam palce a urcite to budete mat krane a bude to naozaj hlavne VASE. Aj my sa toho neviema dockat. Tiez prerábame stary dom, povodne sme chceli iba strechu, ale mury boli kadejake, tak sme ho zburali a na stre základy ideme stavat nanovo a tiz nam povedali ze nam treba iba povolenie na rekovnstrukciu.Nomentalne nam to trosku stoji, ale uz hadam na bud.tyzden za tym ideme behat, potom ti dam vediet ako sme dopadli. Papa :-)
Odpovedať
ahojte,držím všetkým prsty pri prestavbe, mužíček mi práve doniesol že vraj poslednú verziu-nakreslený plán a tak ma nas....,samozrejme kuchyňa presne tam,kde som ju nechcela,bude tam málo svetla,ale už na to kašlem,nech robí čo chce....on tvrdí,že to bude dobre,ale ja by som mala byť pani v kuchyni,tak aspoň o tom by som mohla rozhodnúť,si myslím ]-( .A ešte tam vymyslel pergolu,to som zvedavá kto to všetko obrobí,dom,záhradu,náš terajší byt,deti,práca,aspoň dve ruky aby mi dorástli :-) Majte sa krásne a píšte ;-) .
Odpovedať
Profilova fotka
ja som sa tiez musela vzdat mnohych predstav pre nejake prakticke dovody, ktore si uz ani nepamatam ale vydupala som si kuchynu s vychodom na terasu, dlazbu aj do kuchyne a obyvacky, verandu a pod. Momentalne si pripravujem prednasku na temu infracervene vykurovanie, lebo sa mi top celkom zacina pozdavat :-) . Vidim to na tazky boj ;-) A este mam v zalohe par zvlastnosti, ale manzelovi to porcujem len tak postupne a pomalicky nech ma cas to rozdychat :-D (murovana kuchyna, galeria z podkrovia, trosku zapustena vana, krb pod schodiskom...) Najviac sa vsak bojim, ze niekde v polovici dojdu peniazky (lebo plany su plany a realita je realita) a bude po vsetkom :-( . Ale snad to dobre dopadne...
Odpovedať
Ahojte, máte pravdu, s chlapmi je to ťažké, ale musíte si stáť za svojím a vedieť ako na neho. Aj môj chcel nahať kuchyňu v pôvodnom stave - veľmi maličká a bez okna, ale nakoniec bude väčšia, zmestí sa nám do nej aj normálny stôl a budeme mať aj okno s výhľadom do záhrady. Veľmi sa z toho teším. :-) :-D :-D :-D A tiež som si presadila neoddelenú kuchyň od obývačky, aj keď mi stále tvrdil, že on chce oddelenú lebo.... No, takže bude po mojom, ale zase aj on má svoje predstavy, a snažím sa, aby bol aj on spokojný, veď aj tak sa ja do technických vecí nevyznám. :-)
Odpovedať
Ahojte, práve som našla túto stránku. Kupujeme 50 ročný dom a čaká nás veľká rekonštrukcia a ja si stále neviem rady s rozložením izieb. Nemáte kontakt na dobrého a nie moc drahého architekta v Bratilsave. Dík.
Odpovedať
Ahoj Cajkda, velmi rada by som ti poradila, ale nemám, nám pomáhal jeden pán z Lučenca/ teda z jednej dedinky v okoli/, inak je velmi zlaty. Ale to ti asi nepomôže, lebo od BA je dosť ďaleko. Tak držím palce a teším sa na foto domu. Aj ten náš bol skoro storočny. Ahoj a pekny deň. :-)
Odpovedať
1
2
7
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?