Mám dostatočne hrubú priečku na kuchynskú linku?

Ahojte, kuchyňu a kúpeľňu mám predelenú priečkou, ktorá je cca len 6,5-7 cm hrubá (je to tehla na priloženej fotke). Je to presne tá stena, pri ktorej chcem mať kuchynskú linku a tak sa chcem spýtať, či je to dosť silné na uchytenie skriniek či poličiek. Veľa ich tam nebude, lebo také "moderné" linky sa mi nepáčia, ale nejakej tej poličke sa asi nevyhnem. Ak to nemá dostatočnú nosnosť, čo by ste navrhovali? Existuje iné riešenie ako zbúrať tú priečku a vymurovať pevnejšiu? Vďaka.
Odpovedať
Neviem si predstaviť ako do toho osadis hmozdinku na zavesenie skrinky.
Odpovedať
mas moznost pouzit specialne hmozdimky do dutin, ale aku unosnost ma taka priecka, to uz je otazka na stavbarov
Odpovedať
@milos35 No, veď toto. Osadiť osadím, len či mi potom skrinka nevytrhne kus priečky. :-)
Odpovedať
@petiar ale zas linky sa vesali aj na umakartove jadra a ja som pocula len o jednej jedinej co spadla
Odpovedať
@petiar pre istotu by som v kupelni na to nalepil SDK a dal skrutky durch
Odpovedať
@petiar vyvrtaj diery kde pojdu hmozdinky a pistolou s tenkym nadstavcom tam bohato nastriekaj pur penu ceresit whiteq aby sa dostala dobre do dutin aj prilalych tehal aby sa tie tehly spevnili potom pouzi hmozdinky fisher do tehly su spolu aj zo specialnou skrutkou
Odpovedať
@stowasser V kúpeľni už SDK je, presne z tej strany. Najradšej by som to fakt dal dole a vymuroval znovu, pevnejšie, lenže nemám na to aby som rekonštruoval kúpeľňu aj kuchyňu naraz. :-( Prípadne - SDK priečka medzi kuchyňou a kúpeľnou je dobré riešenie, alebo tým si tiež veľmi nepomôžem? Nemám skúsenosti.
Odpovedať
@petiar Ak sa bojíš že to neudrží daj tam pomocnú konštrukciu, ktorá rozloží váhu skrinky ( lišta ktorú upevniš na viacerých miestach) a na ňu zavesiš tie skrinky alebo použi spojovacie prvky na drevo sú najlacnejšie.
Odpovedať
@petiar Nezabudni na tie Kovové hmoždinky do dutín ( sú aj podľa nosnosti) v železiarstvo ti poradia ( zmeraj si hrúbku steny tej tehly a aj aké dlhé budeš potrebovať)
Odpovedať
Momentalne 2 roky zavesene skrinky z kuchynskej linky na priecke z takychto tehal. Zatial sa nic nehybe.
Odpovedať
Profilova fotka
Nemusíte sa báť. Na takéto tehly sú zavesené tisícky liniek a políc. Nieje otázka či to tehly udržia ale či to dotyčný kvalitne upevní. Tieto tehly majú na ťah vyššiu pevnosť ako terajšie dutinové alebo siporexové murivo.
Odpovedať
Profilova fotka
Ked sa to bude vtrtat tak pomaly aby nepraskla tehla a normalnu uzlovaciu hmozdinku a bude to dobree uz som takto par kuchyn zavesil
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@petiar A čo bude pod skrinkami ? Sklenené zástena ? Kachličkový obklad ?
Odpovedať
@bedo96706 Tam nebudú skrinky, skôr také dlhé police, na šírku steny, ešte neviem presne. Pod tým asi obklad. Je to dôležité? :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?