Malý dvojizbový dom - máte niekto?

Ahojte, mame doma vyhliadnuty starší dom. Budeme ho prerábať, spájať kuchyňu a obývačku. Tým. Pádom tam budu uz len dve izby. Jedna detská a jedna spálňa naša. Deti neplánujeme v blízkej dobe, ale aj tak.. Zdá sa mi malo mať dvojizbový dom. Ešte k tomu ze ta kuchyňa a obývačkou budú dlhé ale úzke, tak som zvedava ze jak to bude vyzerať. Mate tu niekto 2izbove domčeky?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Nemas nejaku fotku daneho domu, v lepsom priade priamo jeho podorys? V kazdom pripade, aby ste tam boli nejak namackany asi nema vobec vyznam. Aj poschodia sa da zobytnit, takze by ste v tamok pripade dostali do prizemia viac miesta. Vravim, fotka by isto velmi pomohla
Odpovedať
@matismo žiaľ ešte nemám nič. Môžem to skúsiť nakresliť. Ako vravím, nie je to kvôli deťom, len mam trochu obavy ze bude malý, no. Nie je tam ani špajza. Je to kocka, dve veľké izby na jednej strane, veľká chodba - široká, na konci chodby kúpeľňa, po pravej strane kuchyňa a obývačka. Dá sa ísť ešte do pozemku, akože by sme ho posunuli viac von, aj to nám napadlo. Poschodie nechceme, lebo chceme rovnú strechu..
Odpovedať
@nikuss_d moj nazor na min. plochu domu ak to ma byt pre rodinu hoci aj s jednym dietatom je 90-100 m2 a aspon 3 izby okrem obyv. a kuchyne.
Odpovedať
@nikuss_d "Poschodie nechceme, lebo chceme rovnú strechu" toto som ku nepochopil ... to ma aky suvis? ved mas kopec poschodovuch domov s rovnou strechou (aj ja taky mam ...) nenapisala si nic, detaily ... teda preco chcete dom a nie byt? kvoli pozemku? aky je velky pozemok? kde je dany dom? je to dobra lokalita? nevies ani kde ten dom je? v katastralnej mape si mozes pozriet a mozes sem dat napr. fotku mapy, kde bude vidno dom a pozemok ...
Odpovedať
Ked ma ten dom dobru polohu, infrastrukturu blizko, mate to odtial do roboty blizko alebo je to na mieste odkial nebudete cestovat postavanim v zapche cele hodiny... To su veci, ktore diskvalifikuju velky dom daleko od "civilizácie" zo sutaze. Sice mi je jasne, ze niektori sa do mna obuju, ale napisem: Ked sa da zit aj s detmi na 70 stvorakoch v panelaku, bude sa dat aj v dome. Ide o to co je pre vas prioritne pri dome, ci velke priestory, ktore si mozno neuzijete ked budete domov dochadzat vecer a skoro rano odchadzat alebo mat mensi dom z ktorého mam do obchodu 5 minut a do roboty pol hodku, deti do skoly dojdu aj na peso a mozem si ho uzivat. Dalsia vec je, ze pri týchto domoch byva aj slusny pozemok, nie 6 arov, kde vojde LTT dom o 100 stvorakoch a este s milion obmedzeniami kvôli susednym pozemkom a stavbam a pol zahrady sa musi obetovat na parkovanie, takze v konecnom dosledku zahrada je o velkosti panskeho kapesnika s minimom sukromia
Odpovedať
@nikuss_d pozri sa mi do albumu, my máme taký a žiadna izba naviac nám nechýba ani pri dvoch deťoch
Odpovedať
Profilova fotka
@nikuss_d detska izba + spalna + obyvackokuchyna su 3izby, alebo na inxeratoch oznacovane 3+kk. Tak neviem o akom 2izbovom dome pises :)) V 3+kk byva mnostvo mladych rodin. Hyperbolicky skoro kazdy druhy.
Odpovedať
Podla mna je to uplne normalny domcek, ma sice menej izieb, ale trojizbovy uplne staci, kamoska momentalne tiez taky stavaju a nemyslim, ze by im nieco malo chybat. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
kukni náš 2-izobvý :-) https://plus.google.com/u/0/photos/10...
Odpovedať
@atak77 keby som chcela napísať viac tak.napíšem, ešte nie je úplne nás tak nechcem aby bol nejak "medializovany" Na vrchné poschodie som nejako zabudla ze sa da dostavat 🙈😀 @maslenka47 ta obývačka je momentálne taka mini že tam ani sedačku nedáš, takže toto naozaj pre mňa nie je regulerna izba @zita19 ano polohu ma super, cenovo super, nemame výhrady. Len som sa zaujímala ci to nebude malo. Momentálne bývam v 9 izbovom dome, takže je to pre mňa (nás) zmena
Odpovedať
Brat ma 2 izbovy. Deti planuju. No dobuducna v tom ja nevidim vyhodu. Mame 3izbovy byt, sme 3 a sice dalsie deti mat nebudeme veru ta jedna izba nam strasne chyba. Pracovnu mam v spalni no proste des. 😅 Este budeme musiet obaja rodicov doopatrovat (pokial sa bude dat doma) takze o mensom dome do buducna ani uvazovat nemozem.
Odpovedať
@nikuss_d chces radu a nedas ani zakladne info, tak co vlastne chces ? :-|
Odpovedať
Článok sa načítava...
máme 3i dom. kukni album. Pre nás stačí. :-)
Odpovedať
My máme dve izby + obývacia izba s kuchyňou. Deti nemáme a ani mat nebudeme. Ale aj keby sme mali, tak by sme stavali rovnaký dom. Stačí, ak ma budúca detská izba rozumnú metráž. Potom tam môžu pohodlne bývať aj dve deti.
Odpovedať
@nikuss_d ak mas ty a tvoja rodina spocitane plusy a minusy tohto "dvojizboveho" bytu, tak sa nedaj znechutit komentarmi, ale si chodte za svojim.
Odpovedať
@btus ďakujem pozrela som si :) vyzerá to dobre. Ja som akože spokojná aj s tým našim bucucim domcekom, len tie také obavy..je to možno aj tým ze mame veľa času na premýšľanie. Tak už človek hľadá chyby a hlúposti. Ale napr. Ako vy mate nakreslenu kuchyňu tak u nás je to taky sliz predĺžený s obývačkou, tak len toho sa bojím ze to bude úzke, ale chceme si zavolať dizajnérov aby nám s tým pomohli.. A ako som aj vyššie pisala, možno budeme posúvať dom viac do záhrady aby sa to trochu zväčšilo. Detská a spálňa sú super veľké, s tým problém nemám.. A taktiež nám tam chyba špajza, ale to by som vyriešila potravinovou skriňou.
Odpovedať
@atak77 nerozumiem o co ti ide, ak som podľa teba nedala dosť informácií tak sa nemusíš vôbec vyjadrovať k teme.
Odpovedať
Profilova fotka
Len uz to, ze mas vobec nejake obavy, ze bude maly hovoria o tom, ze uz sama vies, ze to nebude az taky dobry napad. No aj 2 izbovy, moze byt priestranny. Uzitkova plocha je aka?
Odpovedať
@nikuss_d no chcem poradit .. aby si o par rokov nenadavala ze si spravila hlupost o tomto je toto forum - aspon keby si tu napisala kolko m2 a nejaky podorys - tom su vazne zakladne veci.
Odpovedať
@dominod zastavaná plocha 120 m2, pozemok 700 m2. @atak77 pôdorys zatiaľ nemám k dispo, keď budem mať určite ho tu dám.
Odpovedať
Profilova fotka
@nikuss_d pokiaľ nechceš mať veľa detí ale iba jedno, tak to takýto domček úplne stačí. No samozrejme by bolo lepšie, keby si sem hodila nejaké fotky aby sme vedeli, ako je dispozične riešený :-) :-)
Odpovedať
@kliepa nie nie, ja by som ani žiadne nechcela.. Ale asi na jedno prístupim 😀 Zatiaľ nemáme žiadne podklady k domu, majitelia su na dovolenke a maklér tiež, my asi až v jeseni budeme riešiť hypotéku, ale viac menej sme rozhodnutí že ho berieme. Určite keď budem mať fotky, dám ich sem. Zatiaľ len takto, no
Odpovedať
Profilova fotka
@nikuss_d tak potom pre dvoch bohate stačí taký dom. Aspoň nebudeš mať veľa roboty okolo neho z upratovaním a podobne. Má to aj kopu výhod mať menší dom :-) ;-) Ani na internete nie sú žiadne fotky? Na základe čoho ste si ho vybrali?
Odpovedať
Mame tiez starsi RD (kocka, strecha). Obyvacka spojena s kuchynou, 1x spalna, 1x detska izba. Sme traja, staci bohate. Izby samostatne maju kazda cca 16m2. Obyvacka s kuchynou maju spolu cca 32m2. Do izieb sa chodi vlastne len spavat. Kedze chodime do prace, syn do skolky, tak radi spolocny cas travime spolu v obyvacke/kuchyni. Syn si tam nanosi hracky, debatujeme, riesime, kukneme telku....a na upratovanie bohate staci. Mame sice predpripravu na podkrovie (ak by naaahodou), ale zatial nad rym vobec neuvazujeme. Ak sa zadari druhe dietko, vieme izbu detsku usposobit nejakym optickym predelom.
Odpovedať
@kliepa je v jednej realitke na foto. Ale nechcem zverejňovať 😀 možno je to smiešne, ale tak to cítim. No boli sme pozrieť a zapáčil sa nám..je viac menej v meste (v takej tichšej časti) MHD mame hneď, max minútu od domu. Pekne prostredie, veľa zelene. Len je tomu už mesiac a človek je tvor pochybovačný, tak som napisala sem.
Odpovedať
@nikuss_d Manzelka vyrastala v 2i, typ tzv. liptovsky sliz, sirka domu 6m, metrove mury, takze 2 izby cca 4x4m na jednej a druhej strane domu, v strede vstupna chodba, mikro kupelna, mikro kuchynka so spajzou. Jedna izba sluzila ako obyvacka, druha ako spolocna spalna pre rodicov a 2 deti. Ked boli male deti, dalo sa to, boli radi s rodicmi. Ked podrastli, uz to vadilo. Dnes vravi, ze take byvanie je za trest. Ak planujete deti, tak treba planovat aspon jednu izbu pre ne, jednu izbu pre Vas a jednu izbu ako spolocensku (vklude aj s kuchynou), ale dostatovne velku. To co ste popisali (2 normalne velke izby a 1 maly priestor kde nevlezie ani sedacka) bude neskor koli detom potrebovat bud druhe poschodie, alebo pristavbu jednej izby.
Odpovedať
Podla tvojich popisov (ktore su minimalne) by som napisala, ze taky dom pre dvoch ludi v pohode staci. Ved si zober, ze dvaja ludia dokazu zit aj v 1-izbovom byte. Takze nevidim v tom problem
Odpovedať
Profilova fotka
@nikuss_d hneď som pochopila, prečo to sem nechceš dávať :-D :-) Jasné, to ti verím. Celkovo sme všetci teraz taký viac nerozhodnejší a radšej si tri krát premyslíme a až potom konáme. Ale to je dobre. Treba si zvážiť všetky pre a proti a až potom kupovať. Nie je to predsa malá investícia!
Odpovedať
ak by sa dal pocase zvacit, v pripade, ze by dosli raz deti, tak preco nie. ak vam vyhovuje, darmo to tu budemem my rozoberat, ze radsej vacsi nie???? vy tam budete byvat, takze ak sa vam paci a achceteho, tak smelo do toho
Odpovedať
Aky mas pocit v tom dome? Nepozeraj sa na pocet izieb,ale taky celkovy pocit. AKo sa tam citis? A co dvor,zahrada? Citis sa tam dobre,vies si predstavit tam zit: Ja som len v jednom dvore z tych desiatok domov,co sme hladali citila,ze toto je moj domov. Ale ak mas mat mini kuchynku a ziadny priestor na pohodlnu obyvacku,tak by som asi hladala dalej alebo hladala riesenie ako pristavit alebo nadstavit. Z byvania viem povedat,ze zaklad je denna cast,kde cela rodina travi najviac casu,teda aspon u nas a nie sme pozatvarani v izbach a hlavne,aby si mali kde priatelia,rodina posadat. A dalsia vec,vela casu travime vonku na dvore,v zahrade,takze to zvaz,ci sa tam citis dobre,nie stiesnene
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?