Kupit tento dom? Stvorec. Kolko by mi trebalo na rekonstrukciu.

Profilova fotka
Je ciastocne podpivniceny, 1600 m2, neviem zhodnotit v akom stave je strecha ci to je ok a ostatne veci. Kolko odhadujete investiciu do prerabky? A co okna atd? .. Nikdy som nezila na dome tak neviem prehodnotit :D
Odpovedať
Profilova fotka
skôr by bolo fajn keby si napísala aj cenu za akú sa predáva, či má zmysel do takej kúpy vôbec ísť. Podľa mňa bude treba nakomplet robiť všetko na novo a strechu detto. Tiež aj elektrina, voda. To budú sumičky. Preto sa pýtam na cenu za dom :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@vlado90 ..60 tisic kusok od NR
Odpovedať
Investícia do prerábky je 10 až 150 tisíc €...
Odpovedať
Profilova fotka
@expeeert Ak by som sa zmestila do 10 tak by to bolo fajn :-D
Odpovedať
my sme kupili podobny dom a komplet rekonstrukcia fakt ze len obvodove mury ostali a jedna nosna priecka, zatial na 86k este nie je hotovo ale do 100k sa zmestime. v tom nasom pripade bola este k domu aj pristavba tvaru podorysu L. menila sa aj dispozicia.
Odpovedať
Je to starý dom, možno až z 50tych rokoch, možno je robený na kamenných základoch, tu je už otázka či by ho nebolo lacnejšie a rýchlejšie zvaliť a postaviť nový. Architektonicky je nezaujímavý. Je to na tebe, aké máš nároky, aké máš od toho očakávania, či aj budeš zobytňovať podkrovie atď. Niekto v takej starine vymení okná, vymení latovanie a škridlu a zateplí a funguje, niekto to kompletne prekope. 10 tis asi ťažko, to nevyjde ani na materiál pri minimalistickej prerábke - škridla, latovanie, ryne, kúpelňa, kuchyňa, elektrika, komín.
Odpovedať
Profilova fotka
cena nie je zlá, najmä nie keď je to kúsok od Nitry. Ale súhlasím s tým, čo tu zaznelo, že do 10 tisíc to nedáš ani zďaleka. Ja by som rátal ešte 50 tisíc. Najmä keď si predstavím, že strechu nanovo, všetky rúrky, kuchyňa, kúpeľňa, roboty jak na kostole ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@vlado90 Ved prave, zaujala ma ta lokalita a cena po znamosti ale ked je na prerabku velka investicia tak asi nechcem. Musela by som to financovat sama a to uz je na mna dost.
Odpovedať
Pripomína mi to babkin dom, prežila v ňom celý život. Dom je obývateľný, dokonca je aj zariadený. Dvor široký, záhrada rovinatá a slnečná. Počítajte s tým, že pri rekonštrukcii bude treba prerobiť aj hlavný prívod elektriky, prívodný kábel ide cez strechu.
Odpovedať
10 000 e prerábka snívaj ďalej :-)zbúrať a postaviť nový.
Odpovedať
@emilyx - ak je lokalita fajn, tak v ňom môžeš bývať okamžite a postupne ho rekonštruovať. Nemusíš z neho hneď robiť dvojgeneračný, prízemie pre jednu rodinu úplne stačí. Je to tá dlhšia a ťažšia cesta, bude treba veľa kompromisov, ale niekedy sa inak nedá.
Odpovedať
@emilyx Tie iste oitazky, ludia pzorem aku ma cenu pozemok - porovnam konkurencne v danej lokalite, dom ma cenu 0€ poviem si chcem ten pozemok alebo nie, oplati sa mi to burat alebo kupit len pozemok. Vybavene. Mozes byvaj aj v tomto ale ak to chces prerobit na dnesny standard kupujes len posrate mury s tym ze mas robotu a naklady s vyhadzovanbim bordelu. Za 60k myslim ze uz kupis stacvebny pozemok na urovni aj ked mensi
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@emilyx to teda je dosť, ešte keď sa pár rozhodne, že do toho ide, tak je to iné, ale keď sama to máš vziať, to by som do toho asi nešiel, lebo by ti to vzalo aj veľa času, aj peňazí, energie a keď si na to sama, to neni sranda ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@emilyx: ono zalezi co si ty pod pojmom prerabka predstavujes, respektive co chces vsetko robit... mal som daco podobne, pozemok vacsi, cena vyssia a aj tak som siel do toho...prerabka komplet, zostali len mury a vlastne dobry krov :-D zatial asi 60-70tis, neviem presne.... ale ja by som siel do toho urcite znova, mozno dakto nie....ale ide o lokalitu a pozemok a ten sa zmenit neda... z fotiek neviem ci napriklad dom nie je v pivnici vlhky...co je zaklad rozhodnutia ci zburat ci nie si myslim
Odpovedať
Profilova fotka
@y2k bola som v pivnici je to ciastocne podpivnicene vlhke tam nic nie je. A rekonstrukciu myslim zakladnu tak aby bol dom normalne obyvatelny. Bez toho aby mi nieco padlo na hlavu, prefukovalo a vsetko slo ako ma byt. Kupelka mi je jasna ze celu vymenit. Dlazky tiez. Kurenie neviem ci mozem aj s takym fungovat a oknami, atd.. skor som myslela nevyhnute. Zatial.
Odpovedať
Profilova fotka
@y2k Ci su nevyhnute velke opravy ako ta strecha a pod..
Odpovedať
My sme takýto burali.. presne pre dôvody ktoré pisal @roman_x ... Architektonicky nezaujimavy, vyzadujuci totalnu rekonstrukciu, .. tak to išlo dole a postavili sme nový, cenovo len o nieco málo viac ako by nas vysla rekonštrukcia hentoho..a nemuseli sme sa prispôsobovať starému.. jedine čo je na tom dome zaujímavé je asi pozemok...
Odpovedať
@emilyx roboty na tomto starom dome je ako na kostole! Isto budes potrebovat minimalne nejakych 30 000 - 40 000€. No zalezi aj od toho ako sa uskromnite a ci budete pouzivat drahe materialy alebo budete pozerat na cenu. No ak vam lokalita vyhovuje, tak za dom je to v pohode cena.
Odpovedať
@emilyx - strecha pár rokov vydrží, keď praskne škridla tak vymeníš, možno premazať maltou hrebenáče. Kúrenie vyzerá, že bolo robené dodatočne, keď budeš robiť dlážky, tak ho môžete prerobiť. Akútne volajú po výmene okná a vchodové dvere, cez ne ti bude v zime prefukovať. Ak nemáš financie a sú prehnuté, tak kúp sklenársky git, nanes ho po krídle okna a urob pečiatku, takto zatesníš najväčšie špáry. Prerobiť kúpeľňu a kuchyňu, vymeniť elektorinštaláciu, zatepliť povalu(naukladaním izolantu na podlahe pod strechou) a takto môžeš v pohode existovať pár rokov. Na väčšiu rekonštrukciu sa môžeš odhodlať po pár rokov.
Odpovedať
aky velky je ten dom? som bural nieco podobne, radsej vsetko prec a ked uz dom tak podla seba.
Odpovedať
@emilyx "Ak by som sa zmestila do 10 tak by to bolo fajn " Zmestíš sa. Vymeníš okná, dáš novú podlahu a vymaľuješ. Ostatné asi funguje, veď tam niekto predtým býval. =-) x-)
Odpovedať
nevyzera to podla mna najhorsie, pokial by ste opravili na zaiatok len tie najnevyhnutnejsie veci, nemusela by to byt odrazu taka katastrofa. inak tieto domy su dispozicne asi najlepsie vymyslene z tych cias.. da sa s nimi celkom pekne vyhrat
Odpovedať
Profilova fotka
Hlavne vy musíte vedieť, či sa vám ten dom páčil a či ste sa v ňom cítili dobre, keď ste tam boli. Zvyčajne prvý pocit je ten najlepší! Čo sa týka prerábky, tak je to lepšie, lebo to môžte postupne. Prvé by som vymenil okná a potom by som sa pustil do ďalšieho. No vždy to máte dobre, lebo tam už ako tak viete aj bývať. Myslím, že to nie je vôbec zlá investícia
Odpovedať
tolko dristov po kope ze z toho bolia oci, ako postuplne to bude menti? vymeni okno a co ho osadi do tej osrtatrej steny? co tie rury po povrchu, vsak to treb menit ako prve a co nasjkor, Jaj zacnem byvat a postupne budem menit, cize postupne vyseka elektriku a kurenie a vodu.. Hadam to robim poriadne nelepim ako hovno. Kto tam bude byvat ako na stavenisku v tej sope? Kotol v kupelni, pohoda pretob kupelnu a potom kurenie? To su co za postupnosti? Nemate sajnu ako sa co robi tak si tie mudrosti piste na facebook alebo diuskutujte na modrom konikovvi, ten dom je bezcenna sracka na zburanie, oprava stoji viac ako novy tak to mozeme zamknut. A este odbornici si uvedomte ze olepene 100 rocne hovno bude len olepene hovno s pozlatkom, stara strech je stara strecha, milion tepelnych mostov , zaklady a podlaha bez zateplenia...
Odpovedať
Profilova fotka
Toto mam za sebou este aj plot som mal taky a cista svojpomoc cele vnutro nanovo od podlahy po stropy 25tisic ale ozaj komplet bez nabytku.
Odpovedať
@emilyx Ahoj, poviem ti našu skúsenosť. Kúpili sme v r.2015 presne takýto dom, s trochu menším pozemkom. Do rekonštrukcie sme investovali cca 60 000. Ako prvé sme dom dali podrezať, potom sa menila strecha (trámy zostali, boli zdravé), pristavovali sme k domu prístavbu, kde máme teraz kuchyňu s obývačkou a krbom. Vymenili sa okná, búrali sa priečky a prestavovali, menili sme kúrenie, dávali sme podlahové, menila sa komplet elektrika, samozrejme nové podlahy, nové omietky, zvonku nová fasáda, zateplené minerálnou vlnou a čiastočne obložené tehlovým obkladom. Samozrejme nové kúpelne (dve). Sťahovali sme sa minulý rok v lete, t.j. rekonštruovalo sa 2 roky s tým, že tento rok sa robila fasáda a zateplenie, keď sme už v dome bývali. Ešte nás čaká exteriér, budúci rok. Nemenili by sme, býva sa nám super a dom je krásny teraz zvnútra aj zvonka (pár fotiek mám v profile), ale nie moc. Ak budeš chcieť, môžem ti poslať pred a po. Ale zvonku vyzeral náš dom presne ako váš. Realizovali sme to čiastočne svojpomocne, manžel sa namakal, ale na odbornú prácu sme vždy mali firmy (stavanie, podlahy, omietky, kúrenie, strecha, zateplenie atď.), ale napr. búranie priečok a také veci robil manžel sám. Neviem či sme nevyviezli 10 veľkých kontajnerov odpadu, lebo za domom bola taká rozpadnutá prístavba. Čo sa týka materiálu, možno by sa dalo trochu ušetriť, my sme kupovali kvalitné veci, hliníkové dvere, drevené masívne podlahy atď., ale zásadne by to cenu rekonštrukcie myslím neovplyvnilo, možno by to bolo o pár tisíc lacnejšie. Hlavne nepodceniť veci ako podrezanie od vlhkosti, pri tých starých domoch je to myslím nutné a dali sme si dom vopred skontrolovať, napr. tie trámy, či ich treba meniť alebo sú ok a môžu zostať. Držím palce, ak sa do toho pustíte, určite budete vedieť vyčarovať aj z tohto domu krásny domček, z ktorého budete mať radosť.
Odpovedať
cena reko záleží od od cieľového stavu. Nasťahuj sa a uvidíš čo potrebuješ prerobiť :-)
Odpovedať
@emilyx cena nie je zlá na nitru, potenciál to má, ale ako píšu 50 tis. prerábka. A pri kúpe domu, by som si zaplatila nezávislého odborníka, s ktorým by som išla na obhliadku domu - ktorý ti poradí čo treba čo nie. A aj skryté vady. Aj keď pri takýchto domoch je ideál komplet rekonštrukcia.
Odpovedať
Presne takyto typ domu sme rekonstruovali Ma skvelu dispoziciu,ak nechces vela investovat,prerobis s minimalnym zasahom do priecok. Prerabali sme ho nakomplet,novy krov,vsetko ostali len hole mury. Narobili sme sa ako kone,ale za 8 mesiacov sme byvali. Preto by som radsej teraz prerobila vsetko ako pocas byvania. Ale zalezi aj od narokov obyvatelov. Mne by sa aj hnusilo byvat v cudzom starom dome. Nestalo nas to viac ako 15tis. Ale fakt cista svojpomoc. Este nas caka zateplenie a kopu drobnosti,ale to by nas cakalo aj na novom dome. Na lokalitu NR je to dobra cena. Pekny pozemok. Ak vam vyhovuje orientacia na svetove strany a dispozicia domu,isla by som do toho. Okna urcite vymenit,komplet kurenie,lebo teda ten kotol v kupelni vyzera hrozne a taktiez rury po celom dome. Ale hovorim,zalezi od vasich narokov.
Odpovedať
Profilova fotka
Z viacerych stran si to musis zvazit, za mna to treba hned prerobit na komplet. Nie postupne, lebo to sa bude len pretahovat a nebude to dobre. Len rataj, ze to bude vyssia investicia, ze to budu desiatkych tisic eur. Je dobre si pozriet pozemky ako sa v okoli pohybuju ci nieco sa nenajde :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?