Kúpit prerobeny stary dom?

Našli sme prerobeny domcek, ktorý prerobila firma zo staršieho domu, spodok kameň a vrch hrubá tehla. Je zateplen, vyzera že všetko urobené, v spodnej časti sa dá bývať, ako aj vo vrchnej. Kúpili by ste taký dom? Je krásne urobený, ale aké sú tam rizika, dá sa to odhadnúť? Nebude zamakať? Jasné že predávajúci sa neprizná, všetky nátery sú nové, vonia novotou, ale mám obavy že ako sa tam bude bývať.
Odpovedať
Profilova fotka
Pokiaľ je spodná časť domu (obvodové alebo interiérové ) múry z kameňa tak je vysoko pravdepodobné že tieto múry nebudú mať spodnú hydroizoláciu. Ak sa takýto dom zateplí tak je takmer 100 % istota že dom bude plesnivieť a vlhnúť. Ak aj takýto dom kúpite tak v kúpnopredajnej zmluve si pýtajte skladbu konštukcií podláh, múrov stropov, s výpisom v každej jednotlivej miestnosti,hrúbka zateplenia podkrovia . Presný popis čo obsahovala rekonštrukcia atd.Ak by bolo fotto možno by som vedel viac poradiť..
Odpovedať
@mesarosanton zalezi na tom ako je to zateplene ... my sme kupili stary dom, valok a zateplene to bolo profi odvetranou fasadou, ziaden polystyren .. neobavam sa aby to plesnivelo, vlhlo ... prvu zimu to bolo v pohode, uvidime teraz, dalsia zima sa blizi :)
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 Nezmysel. Všetko čo je vlhké a nepodrezané splesnivie.Odvetrávané fasády nie sú vhodné do stálo vlhkého prostredia. Ak na to máte technický posudok od projektanta tak sa dá súdiť .
Odpovedať
@mesarosanton dovolím si nesúhlasiť. Zateplením vlhkej kamennej steny sa zvýši jej teplota a tým aj rýchlosť jej vysychania. Samozrejme v spojení aspoň s odvodnením základov
Odpovedať
Veľká vďaka za reakcie. Odvodnenie základov - čo to je, ako sa to robí? Zvnútra, zvonka? Nemám šajn...
Odpovedať
@mesarosanton preco by to malo byt stale vlhke prostredie? odkial sa tam zrazu naberie vlhkost, ked doteraz nebola? z odvetranej fasady? ale no ... nesranduj ;)
Odpovedať
@everdene Tvoje tušenie a podozrievavosť je na mieste. Firma ktorá kúpi dom a chce zarobiť , nerada sa púšťa do drahších , náročných prác . Takže sa toho veľa robí len na oko. Ak by to robil niekto seriózne - poctivo by mal k nahliadnutiu aj fotogravie a stavebný denník aké úpravy a materiálny boli použité pri oprave domu.
Odpovedať
@everdene pr nez das ponuku tak si zjednaj obhliadku svojim stavebnym inspektorom, poziadaj predlozit projekt aj stavebny dennik (aj ked papier znesie vsetko, nie je zaruka, ze ked je nico v projekte a v denniku zapisane tak to bolo aj spravene). Stavebneho inspektora si mozes dohladat na internete. Nie je to sudny znalec, je to stavebny inspektor, ktory vie posudit technicky stav stavby a odhalit aj take veci, co laik nema sancu zistit. Aj ked stoji nejake peniaze, moze vam ich usetrit ovela ovela viac.
Odpovedať
@leilak1 tazko povedat ako to je .niekto prerobi pre svoju potrebu a potom sa mu nieco zmeni tak preda,niekto mozno na kseft,...ale stary dom nsjlepdie ked nirkto preraba co tomu fakt rozumie ,mozno to este lepsie urobi firma ako niekto co tomu netoxumie a remeselnici ho osuskaju...inac stary prerobeny dom je ako mlada zena ,nevies cim ta prekvapi..
Odpovedať
@everdene Ja osobne by som taký dom nekúpil. Ak starší, tak jedine, že by som si to sám zrekonštruoval. Neverím takým firmám, čo rekonštruujú na kšeft.
Odpovedať
Veľká vďaka za názory...mňa trápi hlavne tá hydroizolácia. To podrezavanie domu (myslím že bolo urobené) vyzerá dosť drasticky, nenarúša to tak náhodou statiku domu???
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?