Kupelna domu z nepalenej tehly

Profilova fotka
Ahojte. Ideme prerabat kúpeľňu v starom dome z nepalenej tehly. Stale sa nevieme zhodnut na tom, co by tam bolo najlepšie. Chceli by sme vanu, v tom sme za jedno, ale nevieme, ako ochranit stenu za vaňou. Ja by som chcela kachlicky, on by chcel nieco zázračne, nevie to pomenovat, co. Boji sa kachliciek, ze nebudu drzat (co ma pravdu, lebi tych par, ci tam je, uz pada) a nechce robit predsadenie murikom, lebo to zas dost miesta uberie. Nevuete, ci neexistuje nejaky potah, nejaka ta zazracna doska, nieco ako plexisklo alebo nejaka doska, ktoru by sme nejako osadili na stenu? A este lepsie, nepoznate niekoho, kto to robi? 😁 (okres TO). Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám kúpelňu z nepálenej tehly nemám s tým najmenší problémik.Ak sa bojíte tak na omietku naneste tekutú lepenku.( v Čeladince)
Odpovedať
Profilova fotka
Zázračnou doskou myslíš niečo ako zelený sadrokartón alebo OSB dosku ? Na to sa kachličky nahodiť dajú.
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros ked nam ani omietka na tom bohvieako nedrzi, nebude to problém? A kto vam rekonštruoval kupelku? Radšej by som si niekoho zaplatila, bojim sa toho...
Odpovedať
Profilova fotka
@delict super napad a pod tym bude ta hlina dychat?
Odpovedať
Profilova fotka
Dýchať.. pod kachličkami nebude tiež "dýchať" ;-) Nadbytočná vlhkosť z kúpeľne sa vačšinou odvádza oknom alebo riadeným ventilátorom s vlhkomerom. Prakticky môžte týmto spôsobom odvetrávať zároveň aj vlhkosť spoza sadrokartónu. A pokial máš na mysli vlhkosť v hlinenej stene, nepoznám skladbu vašej steny a preto neviem odhadnúť. Myslím si že je lepšie vlhkosť do steny nedostávať ako ju stadial potom odvádzať. Tzn rosný bod, a difúzne otvorená stena. Ale popravde s hlinou skúsenosť priamu nemám.
Odpovedať
Profilova fotka
Hlinená tehla sa obíja rabicovým pletivom atd .Robil som si sám mám 25 ročnú prax ,stavebnú firmu.
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros Velmi zaujímavé. A robite to aj ako firma? Strašne by ste nam pomohli. Ved to ste aj kúsok od nas. Je problém najst niekoho, kto ma skúsenosti s nepalenou tehlou.
Odpovedať
Profilova fotka
Musel by som to vidieť a posúdiť čo sa tým dá alebo nedá robiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros pisala som vam spravu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?