Kupelna-cena

Kolko je normalna cena za kupelnu? Myslim len pracu. Steny su rovne, je tam urobena elektrika, voda, odpady. Cize potrebujem oblozit steny plocha 60m2 aj s podlahou, zabudovat geberit, oblozit vanu, sprchač bude sklo + vanicka. Obklady gres 60x60. Na porovnanie kludne dajte cenu svojich kupelni, hoci aj v panelaku. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@lucan21 bezna cena obkladania je 20e/m2 a vyssie. Realne zistis cenu, ked si nechas pozadovane prace nacenit 2-3 firmam/zivnostnikom. Dolezita nie je cena, ale referencie a kvalita prace. Celkovo rataj za pracu niekde okolo 2000e.
Odpovedať
@lucan21 ono aj tu cenu netreba brat automaticky tu najnizsiu, radsej si zaplatit o nieco viac, pokial vies, ze kvalita prace bude dobra a ze to spravia vsetko naraz, podla dohody. Aby si nemal rozrobenu kupelnu mesiace s tym, ze usetris nejake to euro.
Odpovedať
Ved ano, okolo 2tis. Dostal som ponuku podstatne vyssiu, preto ma to zaskocilo. Niekto by za tu cenu urobil od zakladu vsetko, vratane murovania. Ja tam uz kopu veci mam. Tak chcem vediet ako sa to pohybuje.
Odpovedať
@lucan21 @mgx pises od 20,ale od 20 moze byt aj 40.Rozpisu ti velkoformat, rezanie,hrany,sparovanie a neviem este co a cena bude zrazu 4000.Aj ked ceny materialov isli posledny rok vyrazne hore,fakt nechapem preco isla cena prace remeselnikov aj o 100% hore.Schvalne aku si dostal ponuku?
Odpovedať
@kuracinarez 3500. Nechapem ani ja ako si s cenami materialov pekne zdvyhaju svoje mzdy. A nepouzivaju niektori ziadny cennik, ziadna cena za meter, cena za montaz niecoho. Jednoducho kazdy si povie cenu aka mu napadne. Aha ma velky dom tak pytam viac, ma napr. super auto tak davaj, zarobime, ci ako? Ceny ako v nemecku, lebo oni za menej robit nebudu. Nech si idu do nemecka. Ale blby su ludia, lebo vezmu hypo a zaplatia, keby ich poslali kade lahsie bolo by to inak. Ja takeho poslem do prdele, ale pojde o dom dalej a tam mu zaplatia.
Odpovedať
@lucan21 mam pocit, ze presne podla takychto kriterii si vyberaju, komu spravia aku cenu. ked vidi, ze ten clovek ma, ze si dopraje, tak si prosto vypyta viacej. mas pravdu, ze ludia su blbi, lebo niektorym je ozaj jedno za co a kolko zaplatia.
Odpovedať
@1ufka1 je im jedno ze sami maju mesacnu mzdu do 1000€, ale majstrovi zaplatia aj ked sa zadlzia. Ved oni musia mat 5000 plat. Inak sa tu zit neda.
Odpovedať
@lucan21 @1ufka1 Ved to je na tom najhorsie,ze s tym nic neurobime.U nas na vychode je bezny plat vo fabrike 700e ale stavebni majstri pytaju ako v Nemecku.Dokonca tu zarobia viac ako v Nemecku tak preco by isli pracovat vonku.Vonku dostane 3000 a tu ma 6000.Ale pokial si to nevieme sami urobit,tak sa s tym musime zmierit.
Odpovedať
To je trest za obrovskú kúpeľňu, tá sa porovnávať s panelákovými pidikúpeľňami nedá. Mne keď robili vodári, tak som bol prekvapený, koľko málo za robotu, keď som sa pýtal, tak mi povedal, že viac by som im aj tak nedal. Vás odhadli, že na to máte. Nabudúce treba prísť na bicykli Ukrajina, posťažujte, že vám plat nezvyšovali 7 roky, peniaze sa minuli a už to len lepíte.
Odpovedať
@roman_x prisiel som na formane, ale nepomohlo velmi.
Odpovedať
Problem je skor iny. V dopyte a ponuke. Kazdy svoje ratolesti tlaci na gympel, aspon daku strednu, ved maturita musi byt, mladi nemaju ako v tych panelakoch ziskat zrucnost, zvinovaci meter im pomaly ruky dolame, vsetci chcu byt bizmismeni, tak co ocakavate? Len sen sediet v kancelarii a hrubo mega zarabat. Clovek niekam pride, este ani usta neotvori a uz o 50€ lahsi na nejakom poplatku… A tie VS socialne zameranie atd? K comu? Aby mal kto na com spekulovat a buzerovat?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?