Ktore kladivo na vyhodenie poteru

Dobry den, chcem sa poradit, ktore kladivo mam pouzit na vyhodenie cca 5cm poteru. Jedna sa o 30r dom typu kocka, ktory ma suteren a 2 nadzemne podlazia. Dom ma keramicke stropy, na tom cca 7cm beton a na tom cca 5cm poter. Ten poter chcem da prec, nakolko chcem robit teplovodne podlahove kurenie (na oboch poschodiac, cca 2x65m2). Cize poter prec (-5cm), +3cm polystyren, +6cm beton alebo anhydrid (to este neviem). Statik sa mi vyjadril (po preratani), ze pridanie dalsieho poteru by bolo na hranici unosnosti bez rezervy, cize lepsie dat povodny poter prec. Skusal som na malej casti dat poter prec s vrtacim kladivom B&D (1000w, SDS-Plus, 3,5J). Islo to ale pomaly (vid foto). Nasiel som Scheppach AB 1500 MAX - demolačné kladivo (1300w, SDS-MAX, 27J, 5kg), pripadne vacsie Scheppach AB 1600 - demoličné kladivo (1600w, 47J, 17kg). To druhe mi pride dost tazke. Niekto mi hovoril, ze ten poter je lepsie davat dole podpacenim a to by som asi dlho neudrzal. A mlatit na to z hora neviem ako zvladne ten keramicky strop. To prve by som zrejme vyuzil aj na zburanie nenosnej tehlovej priecky (4m). Taktiez potrebujem zhodit betonovu zumpu, nakolko sa na nej neda parkovat a mozem tam aspon nahadzat odpad z burania. Cize otazka je, ci niekto toto (prve) kladivo ma, ci je dobre, ci to zvladne, alebo mam radsej zobrat to vacsie, pripadne nejake uplne ine? Dakujem za rady.
Odpovedať
Nekupuj zbytočne, potom to nevyužiješ. Požičaj si v požičovni veľké, aspoň 15 kilové, pri ktorom nekľačí ale stojíš. To je aj ten Scheppach, a máš to raz-dva...
Odpovedať
Profilova fotka
alebo si nájdite iného statika, alebo použite suché usporiadanie.
Odpovedať
Na 5cm poter ti uplne staci buracie kladivo 20-30J a kup si take co ma odpruzenu rukovät, lebo ten scheppach dava spätne razy rovno do ruky.
Odpovedať
Profilova fotka
Za 120e z hornbachu skepaach tan nejako sa vola a bural som nim vsetko. Na viac dni ked si pozicas rovno 20e den ... to si ho rovno radsej kup.
Odpovedať
@noxon mal som ten istý problém. Daval som prec stary perlitovy poter cca 100 m2. Kupil som dva veľké pacidla a isto to krasne jednoducho dole..za pol dna sme to mali aj výhodene partia chlapov. Každopádne neviem ako sa sprava tento cementovy.
Odpovedať
Scheppach DH 1200 MAX mam asi 5ty rok, porobilo toho uz riadne vela, za tie prachy super. Obcas namazem, nic viac. Aj centralu mam scheppach asi 6 rocnu a slape. Cize znacky by som sa na Tvoj ucel nebal.
Odpovedať
Profilova fotka
@noxon mám to väčšie kladivo. Je to ťažšia mašinka,ale dá sa s ňou robiť v pohode (samozrejme nie nad hlavou). Dosť veľa vecí som zbúral,a môžem potvrdiť, že je to kvalitný výrobok a hlavne za tú cenu.
Odpovedať
@noxon Ten poter by som radšej vysekával pomaly a bez zbytočne veľa Joulov. Pretože ten betón pod ním môže popraskať a s ním aj keramické vložky. Je v 7cm betóne výstuž?
Odpovedať
@henry_sk hlavne o to mi ide. Ci to vacsie nebude zbytocne silne. Aj preto mi niekto hovoril ze by som to mal robit z boku zo spodu a nie priamo z hora. Neviem ci je tam vystuz. Skusim z kraja trosku zobrat a pohladat. Ma to velky vyznam co sa sposobu odstranovania poteru tyka? @martinak15 jeby to aj mne tak islo bol by som velmi rad, ale pochybujem 🙂 @dedo758 prave poziciat nechcem. Kedze je zakaz vychadzania, tak mi nikto nepride pomoct a budem to robit sam a za den-dva to urcite nestihnem. A neskor pojde dole aj stena cize viac sa mi oplati kupit. @originalx no len tie odpruzene su radovo drahsie co sa mi uz neoplati kedze to chcem len na poter a stenu. Potom uz bude v kufriku na prilezitostne pouzitie. @jan45 rada nad zlato. Ked jeden statik to neprerata podla toho ako mi to vyhovuje mam si najist ineho 🙂 a suchu podlahovku nechcem je to 3x drahsie. Dakujem vsetkym za odpovede. Idem kupit to mensie. Recenzie nanho su fajn na to ze je to hobby. Ked mi ten poter isiel tym slabuckym vrtacim kladivom tak tymto to musi ist v pohode. A S tym velkym by som sa asi prebural o poschodie nizsie 🙂
Odpovedať
@noxon Ide to robiť zošikma cca 45st. zhora, tak aby rázy neboli kolmo na podlahu tie búracie kladivá dokážu dobre zatriasť betónom ak je pod tým strop, ten pruží neviete akú má pevnosť betón, koľko cementu je v ňom atď... ďalej ako je dobre spojená vrstva poteru na betón, ľahšie odskočí pri šikmom sekaní
Odpovedať
Profilova fotka
@noxon - na fotke je vidno, ze tie betony nie su monoliticke, takze ti to pojde pekne aj s tazkym kladivom. treba to vrtat idealne plochym sekacom ako ked rylujes :). vtedy sa otrasy minimalne prenasaju do dolnej vrstvy. Ja mam Scheppach AB 1600, ale 40 J to urcite nema. Mozno 15-max20. :). Tito cinankovia silne prehanaju, vacsina sily je tvorena len hmotnostou kladiva, nie jeho konstrukciou. Otrasy neriesia vobec. Terajsia 2ha generacia kladiva je este slabsia ako prva (predaval ju napr. Ferm ako 1600ku), ale je to produkt z rovnakej tovarne. Ja som ho kupil len do foroty asi pred 10timi rokmi prvy krat, ked je profi kladivo z pozicovne zabookovane alebo potrebujem nieco rychlo vyburat. Dlhsie ako 1h sa s tymto crepom robit neda, ale za tu cenu je bez konkurencie. Odvtedy sa poziciavalo kade tade, motor je uz dost utrapeny, ale funguje. Druha verzia je trosku lahsia, vyriesene problemy s uchytom, ale slabsia. Co tebe asi nevadi. Ja by som pouzil Scheppach AB 1600, pripadne si pozical nieco z pozicovne, aj teraz funguju. Profi strojom to zburas za 1 den a nebude ti to potom 3 roky doma zavadzat. Ak ti to nevadi a chces to doma mat, tak AB 1600. Ale na pracu nad hlavou (ani nad urovnou pasu) to nie je :). Ale priecka sa s tym zburat da :)
Odpovedať
Profilova fotka
@noxon máte nedostatok info, je to strop, tam netreba izoláciu viac ako 3 cm, na to trubky, keď spočítate búranie, odvoz na skládku, tak máte kúrenie hotové ,
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jan45 píše "poter prec (-5cm), +3cm polystyren, +6cm beton alebo anhydrid " akurát ten EPS radšej kročajovú izoláciu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?