Kolaudacia

Ahojte, viete mi prosim niekto poradit ohladom kolaudacie? Prerabame starsi dom, museli sme ziadat o stavebne povolenie na nastavbu (podkrovie), pristavbu (terasa) a vymena komplet strechy. Dom bol pripojeny na elektrinu, vodu, plyn, kanalizaciu, bol tu plynovy kotol s ktorym sme my nic nerobili. Moja otazka znie, musime mat revizie od vsetkych sieti ak sme s nimi nic nerobili? Nestaci tlakova skuska od kotla hore? Na elektrinu len vrchne poschodie? Lebo problem nastava, ked budeme potrebovat reviziu k plynovemu kotlu, tak nam ju nik neda pretoze komin je len vyvedeny cez stenu von, neni vystaveny klasicky komin, ktory zevraj po novom uz musi byt. Dufam ze som sa jasne vyjadrila.
Odpovedať
@lenuska2310 v stavebnom povolení je stanovený rozsah rekonštrukcie a jej podmienky. Ak tam nie je uvedené kúrenie tak ho nekolauduješ. Ale ak je v nejakom stanovisku stavebného povolenia uvedené (stavebným úradom, alebo niektorým účastníkom konania), že niečo musíš spraviť aj mimo rozsahu ktorý rieši PD, tak to musíš splniť. Napr. sa stáva, že distribútor elektriky požaduje presunutie elektromera na hranicu pozemku - aj keď to stavebník podľa svojho rozsahu rekonštrukcie neplánoval. Takže čítať dokumenty a potom sa poradiť s pracovníkmi SU, lebo sa stáva, že vydávajú rozdielne stanoviská na jednotlivých úradoch.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenuska2310 U nás v bytovke ľudia mali od plyn. kotlov vyvedené rovno do komínov a menili si to tak, že to rušili a dávali len cez stenu von... takže toto neviem či musí byť klasicky, podla mna je cez stenu von tiež v poho a problém by si s tým mať nemala...
Odpovedať
@dexter89 zmenili sa predpisy, už to tak dovolené nie je.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?