Idem robiť priečku

Za domom mame murovanu sopu zacine hned za domoma pokracuje asi 15m. Je to cele pod strechov. Spodok ma vybetonovany. Je to siroke 3.30 na konci je krizom mur. A od toho koncovehu muru by som potreboval spravit priecku aby som tam dostal miestnost 1.70x3.30. Neviem z akeho materialu dat tu stenu-priecku. Mala by to byt voliera pre psa okolo 50kg Argentinska doga. Musi to byt silne a bolo by dobre keby to bolo cim lacnejsie. Na spodku je beton okolo 5 cm.Treba pod tu stenu aj zaklad? Vysoka by mala byt okolo 1.30-1.50 .
Odpovedať
Profilova fotka
Beton by mal byť hrubý aspoň 10cm, potom to unesie murovanú priečku.Najlacnejšie asi z betonových murovacích tvárnic,podobné ako DT-čka len majú dno.Alebo pod priečkou vydebnite a zabetonujte vyvýšený základ aspoň 15 cm vysoký,nad starým betoniom.Ak je ten starý beton aspoň v akom takom stave nieje nutné robiť základ pod úrovňou terénu.
Odpovedať
@antonmesaros Pod prieckov vydebnit znamena - vyrezat beton a vybrat zem ako asi hlboko? Aky by mal byt zaklad ked dam 15 cm stenu? Inak ten stary beton vyzera dost dobre takze by sa dalo zacaz hned nan.
Odpovedať
Profilova fotka
@kamil51 Na starom betone vydebniť .pokiaľ je dobrý súdržný tak je zbytočné vyrezávať alebo búrať starý beton.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
dobrý deň, mňa by zaujímalo niečo podobné, aký základ potrebujeme na vnútornú priečku, ktorá by predeľovala miestnosť na 2 časti (chodbu a kúpelňu). Múr by bol dlhý 3 m. Problém je v tom, že ide o starý dom v ktorom chceme ponechať, repsektíve urobiť nanovo odvetrané podlahy, čiže bez použitia betónu. V súčastnosti je v izbe, ktorú chceme predeliť drevená dlážkovica. stačilo by pod priečku použiť drevené trámy pripevnené k bočným múrom a na to vymurovať tehlovú priečku alebo v tomto prípade by to musela byť stena drevená alebo sadrokartónová? Podotýkam ide o kúpelňu, čiže neviem ako je vhodnú alebo bezúdržbové použiť v tomto prípade drevo. Najradšej by som použila tehlu ale neviem na čom by stála, keď nechceme použíť betónový základ, či ju drevo vôbec unesie @antonmesaros
Odpovedať
Profilova fotka
@janika22 Pod tehlovú priečku stačí základ 20 x20 cm v x š.Na vašom mieste by som asi urobil priečku zo sadrokartonu.Drevenný trám je veľmi problematické riešenie, neodporúčam.Medzi tehlovou a sadrokartonovou priečkou je veľmi malý bezvýznamný cenový rozdiel.
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros ďakujem veľmi pekne za ochotu a rýchlu odpoveď :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?