Hotovy beton

Dobry den, chcel by som sa opytat ci tu niekto nema prakticke skusenosti s vyuzitim hotoveho betonu ako napr. http://www.stavomarket.cz/produkt/120... Nechcem objednavat domiesavac kedze potrebujem vybetonovat len dve izby cca 4,5x4metre Vazne staci pridat len vodu?
Odpovedať
Profilova fotka
len si spočítajte cenu, z vrecka urobíte 25l zmesi 36x0,08 potrebujete 115 vriec
Odpovedať
ano, to som si uvedomil, len by som chcel vediet ci sa to vyrovna klasickemu betonu alebo domiesovacu.
Odpovedať
@cezar27 podla technickych listov z jedneho vreca dostanes 20l, takze tych vriec bude este o nieco viac... ale o kvalitu by som sa nebal, urcite to bude lepsie ako klasicky z miesacky, ked sa tam pomer srtk/cement hadze len tak "odoka".
Odpovedať
Prosím vás, viete mi povedať či suchý betón z betonárne je tak isto zarábaný ako normálny betón vezený v domiešavači, len teda s minimom vody? Ide mi o to že potrebujem zaliať preklady nad okná a vychádza mi to 1,3m3 betónu a kvôli tomu nemám chuť objednávať BP+domiešavač. Uvažujem že či keď si objednám suchý betón C20/25 a na stavbe len v miešačke domiešam s vodou, či bude mať podobné vlastnosti ako ten z domiešavača. Myslím si že určite bude lepší než keby doma si zarábam sám.
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 ano je to to isté , osobná skúsenosť .
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 dajte si doviezť normálne tekutú C20/25. Monožstvo 1,3 m3 vynosíte v čase úzkosti aj vo vedrách (ak teda nebudete sám). Nemusíte zapínať miešačku a konzistencia bude hotová. Ostatne také množstvo sa dá vyliať na väčšiu plachtu (robil som to tak viac krát) a ak nie je príliš teplo je taký betón spracovateľný tri hodiny v klude.
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 robis si robotu navyse... a chces usetrit 10eur dokopy... nechaj si doviest komplet vylej na igelit a vedrami to tam mas za 2-3hod
Odpovedať
@mirooslav a to si robil nejake skusky pevnosti ci si to len po chuti porovnaval? :)
Odpovedať
@gashtaan Pytal som sa v betonarke, je to to iste len nedaju vodu. @kajo873 Skus zohnat pumpu s miesackou mohlo by tio byt lacnesjie ako 2 auta. Je to lakave ale ja by som to nerobil, trepat miesacku, kyblovat to hore, tazke je to, teraz je o hovne pocasie, same bahno, usetris kolko 80€? @cezar27 Co som zalieval dake veci z vrecoveho betonu tak bol ovela lepsi ako ked som robil sam. Neviem bol to daky obycajny b20? ALe bol pekne jemny, svetlo sivy a na povrchu ovela tvrdsi co som skusal skrabat. Ked som miesla beton sam z dakeho 0-4 alebo co to bolo tak bol na druhy den stale makky, aj na druhy, proste klincom veselo ryjes. Skusals om aj viacej cementu ale neviem... vrecovy bol urcite lepsi - ale ta cena...
Odpovedať
@sysell ved ja nehovorim, ze nie, len ma zaujalo to vyhlasenie "osobna skusenost". Inak, ci mensia frakcia, tym viac cementu treba, tak mozno aj ked si ako pises skusal davat viac cementu, asi bolo stale malo. Kolko si ho daval?
Odpovedať
@gashtaan janeviem daval som vre e do miesacky vydali z toho tak 3-4 furiky. Vedel som ze je to asi malo najma po skusenksti s podlahami co mi robili ale na plot som na to kaslal, ale potom som rucne domiesal taky testovaci kusok a tiez nic moc
Odpovedať
@sysell ja som daval vrece na malu miesacku, cca 70l betonu, mozno 3 polovicne furiky z toho boli, ale podla objemu co som s tym nakoniec vybetonoval mi to vychadza 350kg cementu na kubik a ten beton vyzera celkom solidne... ale miesam dve frakcie, takeho poteroveho 0-4 davam len tak 1/3.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gashtaan ja som mal zvysok toho jemneho tak som vacsi nedaval, viem ze je to na h. Vacsiu frakciu treba, aj ked ten testovaci beton mohol byt lepsi mozno som to slabo pomiesal.
Odpovedať
@sysell neviem ci to je na h, ale viacej cementu to vtedy pyta aby sa ten jemny strk dobre obalil :)
Odpovedať
Dakujem velmy pekne za rady a vase skusenosti, v podstate je to lepsi cement ale strasne vela prace a penazi este viac ako za domiesavac.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?