Odpoveď na príspevok od dodojanik:
Zdravim vospolok. Kupujem mini dom, resp polovic… @dodojanik Gamatky patria k najneekonomickejšiemu spôsobu vykúrovania. Keďže prívod plynu k domu a prípojku už máš, tak na Tvojom mieste si ja jednoznačne dám kondenzačný kotlík + samostatný prietokový ohrievač vody. (žiadne zásobníky)Odpoveď na príspevok od dodojanik:
Zdravim vospolok. Kupujem mini dom, resp polovic… @dodojanik zaráža ma cena za KK s dvomi radiátormi 6000 je podľa mňa prestrelená. kk 1300, zásobník 500, radiátory 400, nejaká armatura, bižutéria 300. za prácu 3500 je priveľa podľa mňa. Neživím sa kúrenarčinou, ale ak je to OK cena, asi začnem.Odpoveď na príspevok od dodojanik:
Pôdorys pridaný ale k tepelným stratám sa vyjadri… @dodojanik gamatky vyhodit a nad gamatky v obyvacke nainstalovat 5kW jednotku. samozrejme bude treba nechavat otvorene dvere koli prehriatiu ostatnych miestnosti.Odpoveď na príspevok od dodojanik:
Pôdorys pridaný ale k tepelným stratám sa vyjadri… @dodojanik No, vidíš, postupným (rozumným) uvažovaním si prišiel na to tiež, čo som Ti písal ešte na začiatku diskusie 😉.Odpoveď na príspevok od roberto11:
Jednoznčne klíma s dvomi vnútornými jednotkami a … @roberto11 ... plus k tomu vírivý vzduch v izbách ako bónus...Odpoveď na príspevok od petersd:
@roberto11 ... plus k tomu vírivý vzduch v izbách… @petersd ...vlastná skúsenosť, alebo len domnienka?Odpoveď na príspevok od petersd:
@roberto11 ... plus k tomu vírivý vzduch v izbách… @petersd ja som klimou kuril dlhe ruky a nic mi tam nevirilo (klima bola na chodbe). Ina tema je napr hlucnost tej jednotky.Odpoveď na príspevok od kkristian:
@petersd ja som klimou kuril dlhe ruky a nic mi t… @kkristian A možno si si následky "vírenia" nevšimol iba Ty ako chlap. Asi by bola lepšia debata na túto tému s Tvojou ženou 😁