Farby na stare tramy v podkrovnej casti.

Dobry den, Prosim o radu ohladom farby na stare tramy v podkrovnej casti. Tramy su stare, osetrene krovsanom, vidno tam aj nejake tie diery po crvotoci, chcem to namalovat aby to bolo pekne. Mozno by pomohlo aj vytmelit, ale to sa mi zda byt pracne. Prosim poradte farbu, ktora - typ a vyrobcu aby som ju vedela vyhladat. Vopred dakujem za vsetky slusne a konstruktivne prispevky.
Odpovedať
Nám ich firma, ktorá nám robila podkrovie, "vykefovala". Teda nejako opracovala tak, že síce ostali hrboľaté a s prasklinami, ale nie "chlpaté". Neviem, ako by som to lepšie opísala. Potom som ich natrela bezfarebným ekologickým lakom (náter, rýchle prebrúsenie, znovu náter). Teraz vyzerajú veľmi prirodzene, drevo ako keby stvrdlo a zosklovatelo, nechytá prach, trámy sú príjemné aj na dotyk. Neviem značku laku, pozriem na povale, či ešte niečo ostalo, ak nájdem, napíšem. Praskliny som netmelila, naopak, vyčistila od prachu a je. Prikladám fotku, ale je to zväčšený detail, tak je menej ostrý.
Odpovedať
Tak som to našla. Je to Balakryl special DIXOL, lazurovací lak na dřevo
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahojte, vedeli by ste mi niekto naopak poradiť ako sa zbaviť olejovej farby na tramoch v chalupe??? Aký je postup? Ďakujem.
Odpovedať
@levanda Olejova lazura je tenkovrstva, cize by mala ist aj pretriet. Napis viac, pripadne foto.
Odpovedať
@matorado hm, lenže chcela by som to mať akokeby natural, aby bolo vidieť štruktúru dreva. Či to obrusit a potom namorit...fakt neviem,len tak triafam naslepo... Foto nemám, som momentálne doma.
Odpovedať
@levanda Tak potom jedine vybrusit - smirglom, alebo kefou. Odporucam pozicat v baumaxe pasovu brusku, taketo nieco: http://brusky.heureka.sk/makita-9910/ Alebo kefa na vrtacku (ziskas kefovanu strukturu): http://www.bosch-naradie.sk/drotene-k...
Odpovedať
@matorado aha, tak to by slo. Asi teda najprv tu vrtacku nahrubo a potom docistit tou bruskou. Bude to vsak dost roboty, našťastie je to len v jednej izbe :-p
Odpovedať
@matorado ďakujem za radu ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?