EPS na strop z vnútornej strany

Dobrý deň, chcela by som poprosiť o rady, prípadne komentáre.. chystáme sa zatepliť a tým pádom aj znížiť stropy z vnútornej strany nalepením 100 mm EPS, nato sieťka, kleber, omietka.. Jedná sa o starší rod. dom z roku 1970. Viem, že nízkoenergetický z neho mať nebudem :), avšak Vaše rady a názory by som rada vedela.. Myslím si, že by to nejakú funkciu - menšieho úniku tepla hore malo mať, či nie? Tepelné mosty a podobne neriešim, lebo ako hovorím nízkoenergetický z neho nikdy nebude, ale známy tiež zatepľovali podobne stropy nedávno. Viete mi poradiť prosím, či to naozaj má význam? Na strop zhora - sedlová strecha, momentálne nemôžem dať NOBASIL ani EPS, kvôli tomu, že starý otec využíva povalu :O, ale nie je to obytné. Ďakujem za všetky rady a názory.
Odpovedať
mozno snizit strop SDK, o viac ako 10 cm, parozabranu a nafukat tam celulozu alebo steicozell, prirodny material - pouziva sa na sanaciu starych domov. EPS zvnutra? Budu v lepidle drzat lampy?
Odpovedať
odporucam radsej zateplit zvrchu cize na povale, aspon ja som to tak riesil 10 cm EPS a zakryl som to drevotrieskovymi doskami, vysledok znizenie nakladov na vykurovanie
Odpovedať
@erika5001 Všetko sa dá, ale treba vedieť podrobnosti. Skús napísať z akého materiálu sú steny (napr. plná tehla, voštinky, modrý kváder) a strop (napr. tragare + ich rozmery, foršty). Asi bude ideálne dať mriežku (napr. hranolky, Al-profily, OSB) a medzi to izoláciu. Na mriežku sadrokarón.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?