Elektricke vykurovnie

Ahojte,potrebovala by som poradit.mame chalupu kde zatial vykurujeme drevom ale len v jednej izbe,no potrebovali by sme vykurit este kuchznu a chodbu a wc.rozmyslala som,ze by sme do tychto izieb dali el.radiator. tak prikurovali a potrebovala by som poradit ci je to dobre riesenie aj aky typ by sme mohli dat a aj ohladom spotreby.podotykam,ze ide o chalupu.vopred dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
To záleží od toho koľko do toho chcete investovať. Najlacnejšie je kúpiť v baumaxe 3 2kw ohrievače po 10 €. Problém však môže nastať v elektroinštalácii, ktorá nemusí byť na takýto odber stavaná. Ja by som skúsil využiť teplo, ktoré produkuje piecka - pomocou vzduchových prieduchov medzi miestnosťami, poprípade vložiť do dymovodu vzduchový výmenník s ventilátorom alebo výmenník s ohrevom vody čo by sa dala využiť aj na ohrev TUV. Každopádne riešení je veľa a informácií málo. Toto treba vidieť..
Odpovedať
ja by som dal olejove radiatory a zjednal vikendovu tarifu t -j od 15 hod piatok do 8 hod pondelok nt na kurenie . ale pozor -treba dobre vedenie k radiatorom . olejove preto -lebo maju životnosť, nehorí prachz ovzdušia a je daleko bezpecnejsi. el radiator má učinnosť cca 100% nezalezi na type
Odpovedať
Ahoj, nemám síce chalupu, ale moji svokrovci na chate, teraz už majú ústredné kúrenie, v čase keď mali ako ty iba krb v jednej izbe, prikurovali el. olejovým radiátorom, resp. radiátormi. Len presne ako napísal philos, dobre si zváž či elektroinštalácia je na to stavaná. Je tam extremny príkon ak zapneš povedzme 3 radiátory po 2 kw. Je to síce investične lacné riešenie, ale dosť drahé na prevádzku. Ak to však chceš používať iba občas, tak si myslím, že tých pár E navyše za spotrebovanú elektrinu prekusneš. Nakukol som sem, lebo si dala nadpis el. vykurovanie. Na dome mám podlahové, ale to už je troška vyššia investícia /káble, termostaty, podložka pod podlahu /ak chceš drevennú, plávajúcu - troška nevhodné nakoľko neprepúšťa toľko tepla/ alebo investícia do dlažby. Ak by si chcela viac info, kľudne napíš. Čo budem vedieť poradím.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?