Dom z roku 1963

Ahojte vsetci! Mam moznost kupit dom stavany v 1963-om roku. Je to ta kocka typicna na to obdobie, co sa tvari ako dvojpodlazna, ale v skutocnosti prizemie su skor take vyssie "pivnice", aj ked je nad urovnou terenu, ale svetla vyska je tak len okolo 189-190 cm. A z toho vychadza moja otazka - mne by vyhovovalo zobytnit len poschodie, to by mi uplne stacilo, hore uzavriet chodbu od schodista a spodneho podlazia. Vykurovalo by sa len poschodie a spodok by boli nejake skladovacie priestory, mozno dielna a tak. Dom vyzera byt suchy a zdravy, lebo vsak v tom obdobi sa uz davali izolacie. Myslite, ze pri takejto zmene by to spodne podlazie malo nejaky problem, ze by bolo chladne? Alebo by to bolo v pohode? Dakujem za kazdy postreh uz vopred.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzimia my máme známych čo majú dom z toho obdobia. Riešili to podobne. Avšak vždy keď sme tam moja priateľka mrnčí,že jej je zima na nohy. Všetci u nich doma nosia papuče.. takže zrejme to bude mať svoj dôvod
Odpovedať
@domtoor No ked nemas podlahove kurenie, co ani teraz nemam ani neplanujem, tak papuce treba :-) Casom by sa dalo od tej pivnice aj nejako zateplit ale jasne nie hned - to by boli ine priority.
Odpovedať
@zuzimia Ja nerozumiem ze ked niekto ide kupovat dom a prerobit ho ma problem temperovat spodok co je otazka radovo eur mesacne. keby aj nie od zeme ide teplo, od vrchu ide teplo zima dole nebude. Ake tam je kurenie?
Odpovedať
@zuzimia zalezi na co ste zvyknuti, ja si to neviem predstavit ze by sme spodok nevykurovali urcite by to bolo citit :-/
Odpovedať
@zuzimia ako pokracujete?my mame moznost kupy domu z 1961..oplatilo sa?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Ako ste nakoniec poriesili ten spodok? Izlolovaliste to nejak voci tym vrchym miestnostiam ?
Odpovedať
@zuzimia Ako ste nakoniec poriesili ten spodok? Izlolovaliste to nejak voci tym vrchym miestnostiam ?
Odpovedať
@kam8ox Nijako, nakoniec som ten dom nekupila, lebo sa objavili aj ine problemove veci.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?