Dom z nabíjaniny - prerábka na nevykurovanú dvojgaráž

Ahojte, chcel by som sa spýtať, kúpil som starý dom z nabíjaniny podmurovaný pálenou tehlou v solídnom stave. Vzadu na pozemku budem stavať nový dom, a z toho starého by som chcel mať dvojgaráž - nevykurovanú, nezateplenú. Mám pár otázok, pretože dostupných materiálov na rekonštrukcie objektov z nepálenej tehly moc nieje: - strecha - bude treba novú strechu, chcel by som plochú - je technologicky možné dať na nabíjaninový dom plochú strechu? Ak áno, existuje nejaká ľahká skladba, ktorú by tie múry udržali? Robiť betónový veniec? - garážové dvere - rád by som mal 2x garážové dvere, manuálne žiadnu elektriku, no nenapadá ma spôsob ich uchytenia o múry - je mi jedno, aký typ otvárania. Prípadne nemám problém domurovať celú prednú stenu z pálenej tehly, ale je vôbec možné tieto 2 materiály v roho spojiť? Máte niekto s niečim podobných skúsenosti, prípadne nejaké nápady? Vopred ďakujem za všetky odpovede k téme.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak su zaklady v poriadku zhod to dole a riadne vymuruj ved murivo je to najlacnejsie zo stavby.
Odpovedať
Základy to nemá, keby mal ten dom betónové základy tak toto neriešim a murujem nanovo. Je to vidiecky úzky dom, na ktorom pred 50 rokmi podmurovali spodok pálenou tehlou.
Odpovedať
Profilova fotka
@lem0n71 bude to garáž, ak chcete rovnú strechu stačí zhodiť starú a položiť stropné trámy do spádu. Ešte by som použil aj drevo z krovu. Otvory na brány treba vysekať na výšku steny, položiť preklady a domurovať.
Odpovedať
zavolaj báger, celé to zhoď, zrovnaj zem, navŕtaj zemné skrutky, na to stĺpikovú konštrukciu a máš garáž lacno, rýchlo a akú chceš. Keď začneš lepiť tie staré múry tak sa unadávaš a zabiješ s tým toľko času že to budeš ľutovať, a o peniazoch ani nevravím. Však na garáž ti treba: základy - tie tam nemáš, zemné skrutky to rieśia lacno, múry - tie sú z nevhodného materiálu a ktovie čo sa stane keď vybúraš otvor na brány, stĺpiková konštrukcia je lacná a rýchla strechu - tú chceš tak či tak novú brány - tiež ich musíš kúpiť v každom prípade, o ručnej by som ani nerozmýšľal, budeš nadávať zakaždým keď budeš musieť vystúpiť z auta aby si otvoril a zatvoril bránu, najmä v daźdi či fujavici
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?