Deznfekcia aktívnym kyslíkom - ozónom

Dobrý deň, Kúpili sme starší domček a zvažujeme túto dezinfekciu. Aké máte skúsenosti s touto modernou technológiou? Viete mi prosím o tom napísať niečo bližšie? Na internete to má dobré ohlasy najmä pri 2-3 násobnom použití.
Odpovedať
:-)
Odpovedať
Nechceš robotu?,ked si taka sikovna a vsetko si spravila! Zháňa dobrého majstra.
Odpovedať
@deles hm? :-)
Odpovedať
@alexandraba1 Čo chceš dezinfikovať? Múry neplesnivejú a zhnité drevo treba vymeniť. To čo potrebuješ je vysušenie základov a celej stavby.
Odpovedať
neviď všade bacily
Odpovedať
vysušenie to áno, na tom pracujeme ... ale sme rodina ktorá sa snaží žiť zdravo, a chcem dať rodine len to najlepšie. čítala som "Aktívny kyslík je 100x účinnejší ako napr. chlór a jeho účinky sú celopriestorové"
Odpovedať
najúčinnejšia je zabudovaná radiácia
Odpovedať
Profilova fotka
@alexandraba1 a chces dezinfekciu kyslikom O2 alebo ozonom O3. su to ine chemicke latky.
Odpovedať
@psychx ozónom, niekde to nazývajú aj aktívny kyslík. Poznáš to?
Odpovedať
Profilova fotka
@alexandraba1 ozónom skor cistiš vzduch ako taky, napr. lekarka v ambulancii to ma, je to zavesene na stene a priebežne to ozonizuje vzduch a tym zabija bakterie a virusy, takze neochorie od pacientov tak lahko ... ale dom ako taky s tym dezinfikovať po bývalých majiteloch je blbost, to je skor práčka vzduchu... Vam staci poobijat omietky az na tehlu a nove naniest, vymenit vsetky sifony, dvere a pod.. potom bude dom ocisteny... To hovori aj Feng shuei inak, ale aj keby nie, tak tymto dom ocistis po bývalých majiteloch... nie len vymalovať, ale vyslovene dat prec stare omietky a dať si nove .
Odpovedať
poznam cistenie ozonom... odporucam...
Odpovedať
@katrin21 ja som ale čítala že čistenie ozónom je iná technológia. žiariče v ambulanciách tvoria minimum ozónu
Odpovedať
Článok sa načítava...
@godfather vieš mi o tom prosím napísať aj niečo viac? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
aj tak nechapem, naco chces dezinfikovať vzduch na dennej baze... je to cesta do pekla.. hlavne ak v tom vyrastaju deti, ziadnu imunitu nebudu mat... to ma vyznam len pre ludi, co maju nejaky zdr. problem a musia byt v sterilnom prostredi a pod... ale bežne to zdrave nie je, skor naopak, clovek si ma budovať prirodzenu imunitu.. takze ked sa snazis zit zdravo, tak by si sa prave nemala chcieť drzať v sterilnom prostredi... Uplne staci vymenit tie omietky, vybielit a je to.
Odpovedať
@katrin21 Vzduch možno filtrovať, a je fuk či je dezinfikovaný.
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp treba vetrat, to uuuplne staci :) ( netrvdim, ze nie je mozne filtrovať vzduch, to mi je jasne, ale neni na to dovod)
Odpovedať
@katrin21 Jasné. :-) Ak človek býva pri poli, akurát striekajú roundup, vietor fúka smerom k domu a strašne nutne treba hneď vyvatrať, tak filtrovanie má zmysel.
Odpovedať
@katrin21 podľa mňa nejde o sterilne prostredie. Cieľ je aspoň doma nemať prebytok vírusov, zárodkov plesní, baktérii. V práci , v škole, v nákupákoch si denne vystavená všetkému možnému tak prečo aspoň doma nedopriať telu trocha zdravšieho prostredia. A nieje to na dennej báze. Má sa to robiť 2x do roka. Je to hĺbková dezinfekcia ... veď v autách a klimatizáciách je ti úplne bežné. To máte radšej svoje autá ako rodinu?
Odpovedať
Profilova fotka
@alexandraba1 klimatizacia a mnozenie bakterii a plesni v nej je uuuuplne o inom, ako bezny vzduch v domacnosti... Tam ide o vlhkost, ktora tam vznika v trubkach a celom zariadeni a tym sa mnozsia plesne atd atd.... proste je to celkom nieco ine... akoze 2x do roka, OK, ale aj tak to nema podla mna velky zmysel...a ked su niekde plesne, tak aj tak treba odsstranit ich pricinu a zdroj vzniku, nepomoze 2x do roka pustit ozon...
Odpovedať
Zarodky plesni a bakterie? To snad nemyslis vazne, ze toto znicis ak 2x do roka urobis nejaku "ocistu"
Odpovedať
@alexandraba1 co konkretne ti mam napisat? skusali sme smradlave topanky co sa nedaju vyprat su ako nove, bez zapachu, takisto spotene hokejove rukavice nemaju ziadny zapach, klimatizacia v aute takisto po cisteni ozonom nesmrdi... a to ze vdaka cisteniu ozonom sme sa zbavili zapachu tak predpokladam ze aj virusov a bakterii, viem ze ludia si nechaju cistit komplet byt, izbu po izbe... kamarat co to robi, tak bezne chodi cistit ozonom z casu na cas aj hotelove izby...
Odpovedať
waaw paráda :-)
Odpovedať
vieš mi naňho do IS poslať kontakt? ďakujem :-)
Odpovedať
Dezinfekciu odporúčam. Dezinfikujú sa tým aj niektoré škôlky. Nejde o dosiahnutie nemocničného prostredia len o pomoc v prevencii proti rôznym ochoreniam. Obzvlášť alergici, malé deti a starší ľudia potrebujú takúto dezinfekciu. Výsledok nieje na prvý pohľad vidieť ale prejaví sa až časom. Samozrejme nie každý si to môže dovoliť.
Odpovedať
@alexandraba1 ahoj, môžeš mi napísať ako si sa nakoniec rozhodla a či si dezinfikovala? :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Zo skúseností odporúčam Generátor ozónu..vzduch je pri pravidelnom použiti bez patogénov,spór,oveľa sviežejší a čo je hlavné - malý prestal byť chorý každý druhy tyžden!!!Kúpili sme,investíciu nelutujeme..odporúčam!!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?