Čo všetko treba vybaviť k prerábke domu?

Mile mamicky, uvazujeme o prerabke domu. Chceme jednu priecku, ktora nie je nosna zrusit a jednu priecku na inom mieste pridat. taktiez nie nosnu. Dom je nasim osobnym vlastnictvom. K domu nemame ziadne plany, podorysy ani nic podobne. ako postupovat? treba to niekde ohlasovat? pripadne mi staci prerobit a potom si dat zakreslit plany? neviete mi niektora odporucit nejaky zakon, ktory taketo pripady upravuje? dakujem. este chcem podotknut,ze stavba je na liste vlastnictva vedena ako rekreacna chata.
Odpovedať
Profilova fotka
interiérové úpravy nemusíte ohlasovať, robí sa to pri byte v nájomnom dome, čo urobíte vo svojom, za to nesiete zodpovednosť Vy. Pozor na statiku, na chate aj zdanlivo tenká priečka môže byť nosná, resp. ztužuje pozdľžne steny.
Odpovedať
Profilova fotka
este by som dodala, ze ak mate poisteny dom, tak to treba nahlasit v poistovni - v pripade, ze by sa nieco stalo pocas prerabky, tak vam nepreplatia poistenie
Odpovedať
Platí ohlasovacia povinnosť na veci kroré zasadne nemania vzhlad stavby..Na obecnom urade davaju tlačivo,napísali sme si tam výmenu okien a dverí,oprava strechy,,,na toto nemusí byť zvláštne povolenie,Ak by sa robila nová strecha to už treba plány a nejaké povolenia,,Vnútorné veci si riešime na vlasnú zodpovednosť tak ako píše jan45.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?