Odpoveď na príspevok od jaro89:
Čaute, kúpil som starší dom, kde je potrebná reko… @jaro89 Všetko, čo si napísal sa dá urobiť bez projektu.Odpoveď na príspevok od dedo758:
Na elektriku je dobré mať projekt, podľa rozsahu … Vďaka, to by bolo super 👍🏻Rozmýšľam ešte nad jedným nosným múrom. Teraz sú tam dvere a ja by som to chcel viac otvoriť. Vznikol by veľkorysý priestor kuchyňa+ obývačka. Odrádzajú ma ale papierovačky. Predpokladám, že tam treba vyjadrenie statyka, alebo nejaký projekt a stavebné povolenie. Koľko by to stálo € a času? Čo mám známeho murára, tak mi tvrdí, že dá nosný preklad, bez nijakých papierov, neviem 😏 moc sa mi to nezdá a nechce sa mi takto do toho.Odpoveď na príspevok od hasterman:
Okrem okien, ktoré už boli vymenené som robil to … @hasterman @petersd dík, a jeden nosný múr? Viď otázka vyššie.Odpoveď na príspevok od jaro89:
Čaute, kúpil som starší dom, kde je potrebná reko… @jaro89 všetko sa to dá bez projektu a povolení, aj plyn a elektrika s podmienkou, že nezasiahneš do prípojky (aj to by sa dalo obabrať za určitých podmienok) Je to na tebe, ako si trúfaš. S tým nosným múrom opatrne, ak to nevieš posúdiť tak konzultuj so statikom. Ten murár, ak je skúsený vie viac ako statik od stola. Papieroví úradníci len zdržujú, zavadzajú a predražujú stavbu. žiaden osoh z nich nie je.Odpoveď na príspevok od jaro89:
Čaute, kúpil som starší dom, kde je potrebná reko… @jaro89 ono sa dá všetko spraviť bez projektu. Ale napríklad pri elektrike by ste nemali ani revíziu dostať bez toho projektu a potrebnej technickej dokumentácie.Odpoveď na príspevok od foox:
@jaro89 všetko sa to dá bez projektu a povolení, … @foox no sakra. Toho murára by som chcel vidieť. Dúfam, že za to aj preberie zodpovednosťOdpoveď na príspevok od curuj:
@foox no sakra. Toho murára by som chcel vidieť. … @curuj ale no ták, jedna nosná stena v baráku nie je most a aj ten už "projektantom" spadol, ten papier to neudržal 😎 Šikovný murár si poradíOdpoveď na príspevok od merak:
@jaro89 ono sa dá všetko spraviť bez projektu. Al… @merak myslím že revíziu potrebovať nebude.Odpoveď na príspevok od hasterman:
@merak myslím že revíziu potrebovať nebude. @hasterman z čoho tak usudzujete?Odpoveď na príspevok od jaro89:
Vďaka, to by bolo super 👍🏻Rozmýšľam ešte nad jedn… @jaro89 ešte taký dotaz,niekedy nenosna priečka ktorá má 10cm môže držať plafon,to že je tenká,nemusí znamenať že niečo nedrží. Hlavne u starých domov,kde betón,prípadne palach bol opretý presne na priečke. Ak je murár šikovný iste to zistí.