Co cakat v podlahe podpivniceneho storocneho domu?

Ahojte, chystame sa prerobit, resp. zhodit stary a postavit nad pivnicu novy dom. Povodny ma asi storocnu pivnicu s krasnymi klenbami, ktoru chceme zachovat, no bude treba urobit vchod do pivnice na inom mieste. Dufame ze sa bude dat urobit z noveho domu schodisko dole (je to tak aj povodne, len na inom mieste - kde planujeme teraz terasu). Problem je, ze netusime co je v podlahe a co od toho cakat (a ako to citlivo rozobrat). Strop pivnice pozostava zo zeleznych prekladov (asi 1,2m od seba) medzi ktorymi su krasne tehlove zachovale klenby. Viete mi poradit, ako sa v tom case robili podlahy nad pivnicami - co najdeme medzi tehlovym stropom pivnice a podla vsetkeho betonovou podlahou domu? Ci nad tym vobec uvazovat, alebo novy vchod riesit zvonku.. Dakujem!
Odpovedať
Profilova fotka
to nie sú klenby, len zaklenuté stropné výplne. Treba prevrtať podlahu, zistiť hrúbku, väčšinou to bolo 15cm tehla +násyp. dá sa to kdekoľvek otvoriť.
Odpovedať
Najst mozes vselico, mozno aj nejake prekvapenie. My sme po odstraneni drevenej podlahy objavili pod nou sedu mramorovu podlahu s peknym, rucnym,mozaikovym vzorom po krajoch a v strede s velkou,cervenou patcipou hviezdou :-D . Bolo to krasne,ale aj tak sme to prekryli, lebo to bolo velmi studene
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?