Čím natrieť staré drevené šindle?

Vedel by mi niekto poradiť, čím natrieť staré drevené šindle? Šindle sú zo smrekového dreva, majú cca 15 rokov, pôvodne boli natreté starým motorovým olejom. Farba južnej časti strechy nie je rovnaká, niekde je svetlejšia, inde je tmavšia. Šindle sú slnkom riadne vysušené, treba ich určite nejako ošetriť. Rád by som dosiahol stav, aby bola farba strechy všade rovnaká. Na severnej časti strechy je zelený povlak. Mach to nebude, skôr nejaký lišajník. Nevyzerá to zle, je to zaujímavé, severnú stranu nechám asi tak, ako je.
Odpovedať
Znovu by som to pretrel len tym starym vypalenym olejom. Neviem ci by na to chytil aj nejaky nater ked to uz bolo raz napustene olejom.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
slovak natrie najradsej ekologickym..., starym smradlavym olejom.., lebo to sa stale tak robilo... v rakusku som videl stare strechy nicim nenatrete.., malo to krasnu " patinu".., no.., asi nemaju stary olaj... :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Ja som šindel natieral farbou Karbolineum od spoločnosti Detecha. Objednal som si to priamo cez ich eshop dodanie bolo super rychle a moja strecha vyzerá nádherne. Všetkým odporúčam,olejom by som to určite nerobil!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?