Čím natrieť nerezové zabradlie ?

Mam nerezove zabradlie. Ako ho natriet? bude stacit prebrusenie smirglom, potom galvinol a potom alkyton ?? Bude to drzat? Moc sa mi to nechce rozoberat a nosit na popieskovanie, a hlavne male sucasti nemaju ako zavesit, a bolo by to asi drahe. Vdaka za rady.
Odpovedať
1
2
To akoze ma zmenit farbu? Pred naterom je dolezite odmastit, brusenie nie je potreb.e, lebo predpokladam, ze nie je hrdzave.
Odpovedať
Profilova fotka
@lukas1115i Prečo chce niekto natierať nerezové zábradlie? A potom... galvinol sa používa ako podklad na žiarovo zinkované predmety. :-)
Odpovedať
@jamk1 cakal som, ze si niekto rypne. Lebo proste skladackove zabradlie sa nepredava pozinkovane / zelezne, ale len nerezove / drevene. A nehodi sa mi nerez. Vies aj poradit okrem rypnutia? @zita19 je nove.
Odpovedať
@lukas1115i asi je potom lepsie spravit si custom na mierru ale ak chces nerezove natierat a mas na to dal by som to praskovou farbou, treba to striekat, natierat stetcom asi nie tak to je asi jedine ako tak slusne riesenie... Aj ked druha vec neviem ako to budes skladat ked to bude lakovane - predpokaldam ze tie veci sa poskriabu pri montazi...
Odpovedať
@sysell preco by to nebolo dobre stetcom? alkyton sa pekne "rozleje" a bude to hladke...
Odpovedať
@lukas1115i obavam sa, ze aj pri najvacsej snahe ten nater drzat nebude. Nepredpokladam, ze by vyrobcovia farieb pocitali s nerezom ako podklad. Mal si asi radsej dat vyrobit na mieru, mne toto uz vopred pripada ako nie najlepsi napad
Odpovedať
@zita19 Galvinol pouzitie: "Prípravok je zložený z rozpúšťadla, z akrylovej živice a zo špeciálnej prísady. Teoreticky možno z 1 litra GALVINOLU ošetriť až 35m2 plochy. Aplikuje sa štetcom alebo vzduchovým striekaním. DOPORUČENÉ POUŽITIE Základový prípravok GALVINOL 3202 sa používa na hladké nepórovité podklady so zlou priľnavosťou, ako je pozinkovaný plech, nerezová oceľ, hliník, meď, sklo, porcelán a iné hladké povrchy. Vhodným vrchným náterom je Alkyton a Alkyton Kladivkový, CombiColor." Alkyton pouzitie: "Z povrchu odstráňte nečistoty, mastnotu, prach, odlupujúcu sa hrdzu a zle držiace staré nátery. Lesklé a hladké povrchy odmastite a ľahko zdrsnite. Na surové drevo použite základnú syntetickú farbu na drevo S 2134 alebo S 2070. Na pozinkovaný plech, hliník, meď nerez, pretierateľné plasty, sklo a porcelán použite špeciálny základ GALVINOL. Na prvý náter novej ocele použite PRIMER. Dobre premiešajte a pokiaľ je to potrebné pridajte trochu riedidla (max. 10%) S 6005. Nanášajte 2 vrstvy štetcom alebo valčekom (interiér stačí 1 vrstva), alebo 3 vrstvy pištoľou." Pri oboch vyrobkoch vyrobva, uvadza exaktne aj NEREZ. Ja mam skusenosti s oboma pri natierani pozinku. Ty mas nejake skusenosti?
Odpovedať
Profilova fotka
@lukas1115i Po prvé to nebolo rypnutie a po druhé v zadaní si napísal iba polovicu skutočnosti. Kde som si mal vycucať, že máš skladačku zábradlia a novú? Príde mi totiž dosť scestné, aby niekto nerez natieral farbou. Zase na druhej strane poznám aj takých šialencov, ktorí si kúpia nové čierne auto a nechajú ho polepiť fóliami na bielo, lebo čierna farba sa im nepáči. No hold - ľudia sú rôzni... :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@lukas1115i Ty sa radíš do určitej skupiny ľudí, ktorých neviem ako pomenovať, aby to nevyznelo neslušne... Položíš otázku - vlastne len pol otázky a čokoľvek Ti ktokoľvek poradí, tak to zamietneš, lebo máš vlastný rozum a vlastný protiargument. Nechápem potom, načo sa vôbec niečo pýtaš? Poradil Ti že to máš dať popráškovať, alebo nastriekať... NIE - Ty máš argument, že to natrieš štetcom. Tebe ťažko niečo radiť naozaj. :-p
Odpovedať
@jamk1 ok som debil. cakal som niekoho kto s tym uz mal slusenost a poradil by mi. nie teoretizovanie.
Odpovedať
Profilova fotka
@lukas1115i Jasné, každý kto má nerezové zábradlie, tak ho natiera farbou. Všetci s tým majú bohaté skúsenosti. :-D
Odpovedať
@jamk1 kupit si skladackove nerezove zabradlie je podla mna lacnejsie ako to dat spravit nejakemu majstrovi so zeleza a dat do pozinkovne. Hlavne tu, v hlavnej dedine, si vsetci myslia ze si eurami vytierame zadky. maly problem ale je ze tie skladackove su len nerezove, a ked ti tento material (niektorym jedincom evokuje nerez luxus lebo to je drahe a naco to farbit, treba to prave ukazat) nevyhovuje pohladovo, tak to musi riesit ako ja :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lukas1115i nie nemam s tym skusenosti. Ale mam dlhorocnu skusenost. Moj cas je najdrahsie to co mam, takze sa snazim ho minat na veci, ktore maju zmysel alebo mi jednoducho urobia radost. Dnes uz som dost poucena z minulosti, ze netreba plytvat casom, peniazmi a energiou na veci, kde vysledok je neisty. To tvoje natieranie zabradlia mne osobne spada do tejto kategorie.
Odpovedať
@zita19 Dakujem za uzasnu mudrost. Mam 29 rokov a nechcem sa pozerat (ak sa dozijem staroby) cely zivot na nieco co som mohol za 1 hodinu hotove.
Odpovedať
@lukas1115i aby si sa o par rokov nepozeral na to co si mal za hodinu hotove ako sa to lupe. Mna osobne by drblo, lebo potom to zas natierat, opravovat chyby... lNie ze by som ta od toho napadu odhovarala, (strach by mi nedovolil poucovat mladsich :-D ) ale ako vystudovany strojar viem, ze nerez je material velmi haklivy a dost nestandardny povrch na natery. Ale vsak skus. A daj vediet vysledok. Tak nam obidvom ostava dufat, ze vyrobca Galvinolu to ma otestovane.
Odpovedať
@lukas1115i Mne sa tiež nepozdáva ako dobrý nápad natierať nerezové zábradlie - farba sa ti používaním môže olúpať. Ale ak sa už pre to rozhodneš, tak pár rád. Striekal som hliníkové plechy na hnedo. Ako základ som použil Galvinol. Ak ti môžem poradiť, galvinol nestriekaj. Iba natieraj štecom. Pri striekaní sa Galvinol chová ako cukrová vata v tej centrifúge, kde ju vyrábajú. Tvorí také dlhé, lepivé vlákna a hrudkavie. Takže na povrchu budeš mať také guče. Striekanie som rýchlo ukončil, lebo som mal polepené ešte aj topánky. Je to strašné svinstvo pri striekaní, lieta to aj vo vzuchu. Naopak - štetcom to ide pekne rozotrieť na tenkú vrstvu. Ako vrchnú vrstvu som dával dvojzložkovú polyuretanovú farbu a tú už som striekal. Konkrétne túto: https://www.chemolak.sk/produkt/chemo...
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 len po stetci potom neostavaju take nepekne mapky?
Odpovedať
@lukas1115i to je predpokladam lestena nerez... Co tak len spravit z toho matny, "bruseny" nerez.... Ci chces to natierat na zeleno?
Odpovedať
@megdesign je to brus a farbu chcem antracit.
Odpovedať
Predpokladam ze si asi prvy kto to ide robit. Treba asi len spravit skusku a modlit sa. Moj nazor ak uz tak praskova farba , ale doma nedas... Mier
Odpovedať
nerezové zábradlie je lacnejšie než oceľové? a tiež som ešte nepočula, že by niekto dával farbiť nerez
Odpovedať
Našla som toto, či funguje, neviem: Nerezové sudy prechádzajú umývačkou, potrebovali by sme ich farebne označiť, akú farbu zvoliť, aby ju trysky nezmyli ? Na čistú nerez sa dobre nanášajú dvojzložkové epoxidové náterové hmoty, napr. základná farba S 2300 Epolex Základ a email S 2321 Epolex Email , ktoré sú mechanicky odolné a dobre odolávajú teplej vode. Doporučený tovar: S 2300 – základná epoxidová farba S 2321 – vrchná epoxidová farba
Odpovedať
@stanlej Galvinol nie je farba.Je to taká riedka priesvitná tekutina s modrým nádychom. Musel by si to vidieť a skúsiť to natrieť, bez toho sa to nedá predstaviť. Tam nevadí, ak to nie je úplne rovnomerne nanesené. Na to ide ešte vrchná farba, tam je dôležité, aby bola rovnomerná a hladká.
Odpovedať
@lukas1115i co tak skusit toto? Ked to drzi na chrome hladkom, malo by aj na nerezi... http://poplastuj.sk/racer-dip
Odpovedať
@megdesign vdaka za napad! prestudujem si to
Odpovedať
@lukas1115i je to kravina poskrabes to hned nechtom neries
Odpovedať
@sysell mas overene to, co tvrdis?
Odpovedať
@sysell keby sa to dalo len tak jednoducho poškriabať, tak myslíš, že by to niekto riešil na auto? Myslím, že ťažko. Ja by som to kľudne aj na toto skúsil, síce neni to najlacnejšie, ale myslím, že problém by to vyriešilo.
Odpovedať
@dromitan je dost pradepodobne ze zabradie sa chyta kazdy den, nechet, prsten hococo sa on moze obtriet, nevravim ze to zide za 2 dni ale ten matny povrch sa od chytania osucha - vylesti, casom oskriabe dostrtekovat to kazdy mesiac je fakt super, nehovorim o tom ze to je ozaj grc nastiekany nerez gumou...
Odpovedať
Ja by som zábradlie rozobral a zaniesol k niekomu do lakovne. Nie je problém antikor natrieť farbou aby držala ale problém je aby to aj pekne vyzeralo bez stekancov a fľakov. Robíme v robote s antikorom a držia na tom bežné farby stačí overiť mriežkovým testom. Sám čo som si doma striekal tak mám 10r bez odlupovania ale aby som niečo natieral čo budeme každý deň vidieť tak to nie treba peknú hladkú lesklú farbu.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?