Búranie starého schodiska - ako postupovať?

Caute, viete mi poradit ako postupovat pri burani tychto schodov? Vnutro schodov za stenou je dute (ulozny priestor), samotne schody previazany beton. Otazka znie mozno trivialne ale rad by som sa vyhol padom a nekontrolovanej demolacii 🙂)) Diky!
Odpovedať
Profilova fotka
@mc999 začal by som zábradlím 😄.... potom by som si skontroloval (vysekal na pár miestach) styk schody-stena (aby sa zistilo či nieje previazané s múrami).... a potom postupne zbíjať betón od hora-dole... možno ako poistku podstojkovať podestu aby to nespadlo naraz ale to by sa nemalo stať ak v minulosti použili dostatok výstuže
Odpovedať
Profilova fotka
@mc999 Osobne by som sa takýchto schodov pri búraní nejako moc nebál.Najprv by som zhodil zábradlie. Na úrovni podesty by som pri stene asi v 10 -15 cm odstupoch rozbil betón po celej dľžke ,aby som zistil spôsob previazania "balkóna" s vencom a odhalil železo.Ak by som mal už predstavu o železe začal by som rozbíjať systematicky celú betónovú platňu od kraja´/na obrázku z prava úplne hore/ . Stľp a preklad smerom k schodom by som zachoval,aby mi ten skelet držal.Pokračoval by som postupným rozbíjaním schodov a ďalej už podľa toho,ako by to držalo....Nakoniec poodrezával roxory trčiace zo stien a stľp. Samozrejme bezpečnosť v prvom rade a zabrániť poškodeniu dverí a okien .Možno som ti poradil....
Odpovedať
Profilova fotka
@jankevely PS. Ak tam schody neplánuješ a ani balkón ,tak by som otvor po dverách stavebne upravil ešte pred búraním schodiska.
Odpovedať
@zmrzlina_sk miesto schodov bude terasa.
Odpovedať
Profilova fotka
@mc999 Čo ťa vedie k tomu,spraviť hore terasu? Keď už tak zhodiť dole iba schody a z podesty spraviť balkón a namiesto schodov vystaviť stľp,ktorý bude prenášať váhu a nahradí opornú funkciu schodov. Akýkoľvek balkón či terasa na poschodí ,keď nemáš piti pozemok je najdrahšia a najmenej využívaná časť domu. Ja by som v súčasnosti už ani jeden z 2 balkónov čo mám nestaval.Kopu preinvestovaných peňazí a NIČ z toho....iba starosťi.
Odpovedať
@zmrzlina_sk ide o hlavny vchod do domu, prizemie nie je prepojene s poschodim, vedla terasy budu schody s pristupom do hlavnych dveri.
Odpovedať
Podarilo sa a ani to nebolelo 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@mc999 Gratulujem a prajem kopu elánu v ďalšej práci.
Odpovedať
@zmrzlina_sk súhlasím s vami, že balkóny sú zbytočné. Máme kocku, postavenú v roku 1977 a máme 3 balkóny. ZBYTOČNE. Nikto tam nechodí, raz za čas to niekto musí otvoriť, pozametať, treba sa starať o zábradlie, no jednoducho zbytočnosť ktorá je skutočne len na starosti. žiadne využitie na tych balkonoch nevidím. Od ulice máme 2, od dvoru jeden. Prádlo sa vešia v práčovni alebo na dvore, fajčiť sa chodí na dvor, posedieť si a vypyť kávu sa chodí na dvor.... @mc999 takže chcete zachovať tie dvere na poschodí, dorobiť terasu a nové schody? a zase sa bude vchádzať na poschodie cez exteriér ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?