Buranie nenosnych priecok

Zdravim. Kupil som stary dom zo 60.rokov. chcem vyburat nenosnu priecku medzi dvomi izbami a postavit novu a meter dalej. musim sa niekoho pytat , ci mozem zacat jednoducho burat a potom nasledne stavat?
Odpovedať
nepytali - burali a stavali , ale tuším by sa malo ohlásiť, len mi máme :-x starostku
Odpovedať
@fricmajs Akékoľvek stavebné úpravy podliehajú ohláseniu stavebnému úradu.
Odpovedať
musim to pisomne ohlasit a cakat na povolenie? ci staci telefonicky alebo pisomne a mozem este v den ohlasenia robit?
Odpovedať
som zvedavý ,aký základ pod nu dáš
Odpovedať
@fricmajs http://daneapravo.sk/na-ake-stavebne-... Podla tohto nemusis
Odpovedať
@vrajmantak pod nenosnu zaklad? To su mi novinky....
Odpovedať
@vrajmantak Ty si evidentne este nepocul o SDK. @hoblinka13 No tym by som si nebol tak isty. Ale... Podla nasho starostu to je vraj potrebne nakolko sa meni pôdorys stavby. Ale idem si to pozriet, ten tvoj odkaz.
Odpovedať
@hoblinka13 V bode 2 sa pise "opravy a výmena nepodstatných stavebných konštrukcií, najmä vnútorných priečok" Lenze oni chcu tu priecku posunut. A tu sa uz zasadne meni spominany pôdorys stavby. Cize toto by nebola ani vymena a ani oprava ale stavebna uprava. A preto si myslim, ze tu by povolenie mali mat. Takze by mali ohlasit tuto upravu.
Odpovedať
@fricmajs no mne sa zda ze nemusis nikomu nic ohlasovat ked nebudes menit vzhlad domu ked nejdes davat novu strechu ani pristevovat tak netreba ved vo vnutri domu si mozes menit ako ty chces teda aj priecky zburat a postavit nove.
Odpovedať
Podla toho co postla hoblinka13 by mali ohlasit toto stavebnemu uradu a teda obci.. Teraz sused preraba rodinny dom. Robi tam drobne opravy a prave vo stvrtok som bol u starostu ktory mi potvrdil ,ze ma na to povolenie stavebného uradu ktorym je v nasom pripade obec. Takze este raz. Ohlasit to musi a takisto musi mat na to povolenie stavebného uradu. A bolo by dobre aby si zistila ako je to v pripade ,ze priecka bude posunuta. Samozrejme kazdy sme mali uz davno 18 a preto je celkove rozhodnutie na kazdom z nas. Miesto toho ako zakladat taketo temy je lepsie sa spytat priamo tych co su kompetentni tieto uradne ukony vykonavat.
Odpovedať
Ano, @teplo_domova ma pravdu, je to na ohlasku. A zacat s pracou sa oficialne moze az po schvaleni. Ako kto nalozi s tymito faktami je uz ozaj na kazdom, len take pekne udanie od susedka co sa inak vyskiera od plota... Treba zvazit.
Odpovedať
Presne tak. Niet nad "dobrého" suseda.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@teplo_domova Ano, ano, jedneho takeho mam aj ja :-)
Odpovedať
@teplo_domova tak to mas pravdu.na posuvanie priecky som zabudla. Ohlasit a je pokoj,ved to stoji 10€.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 12 mesiacoch
@vrajmantak ako ste mysleli, ze "som zvedavy aky zaklad pod nu das" ??
Odpovedať
no tak že asi treba urobiť klasický základ pokial bude murovaná priečka a treba zistiť ,či dom má betonové základy pretože vtedy sme ..mali všetko skoro zdarma a nebolo penazí tak sa mesto základov nabilili skaly a na to sa ťahali mury v -------prvom rade so statikom a úradníci-sa 58- ide aj o to že ked vyburaš stenu, aby ti platna nespadla na hlavu
Odpovedať
Treba mat povolenie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?