Betonovy prekad_ buranie

Dobrý deň, chcel by som Vás poprosiť o radu. Pri rekonštrukcii RD sme zistili, že budeme musieť zväčšiť svetlosť okenný a dverových otvorov z dôvodu , že budeme ešte robiť podlahovú izoláciu plus podlahové kúrenie a ku tomu poter. Tým všetký zvýšim podlahu o min 12 cm. Nno na dome už boli spravné preklady nad oknami a dverami ale ja to teraz potrebujem prerobiť aby som mohol posunúť okná vyššie. Chcel by som Vás poprosiť o radu koa by som mal postupovať . Vopred Ďakujem. Pridávam pár foto kde sú preklady ˇ(červená farba) a kde by mali byť nové ( modrá farba).
Odpovedať
@michal_dt vysekaj drazku na novy preklad ktory bude dlhsi aby drzal dalej v stene aby nebol ulozeny na tom spodnom a potom spodny mozes vybrat.
Odpovedať
Profilova fotka
Ten beton nad prekladmi je monolitycka platna ?? Ak ano moze sluzit ako preklad tym padom je prve podlazie vyriesene . Druhe spravis postupom s drazkou ako pisu
Odpovedať
@michal_dt Ahoj.Ty tiez prerabas a preco si daval omietku z vonku domu dole co bola zla alebo popraskana lebo ja tiez prerabam a neviem ci ju obuchat alebo na nu davat rovno polystyren.
Odpovedať
@petka456 Ahoj, nie ja som nedaval omietku dole, na tej stavbe ani nebola v"bec omietka, to len niekde je ovakovane ,ale to bolo podla mna co im zostalo ked dnuka vakovali prizemie tak sa toho potrebovali nejako zbavit bez toho aby to nevyhodili len tak. Ja idem danu stavbu rovno na to zeteplovat Nobasilom, iba v miestach kde sa svieti krizom cez stenu ( v danych casoch sa to stalo :-D) tak to musim zaplnit ,ale to spravim len obycajnou motaznou penou.
Odpovedať
@wolodymyr Áno platna je riesena ako monolyticka platna - tak v tomto pripade sa to moze riesit aj bez prekladu??? A v pripade ako je na prvej foto kde je ten zapusteny balkon by som sa opytal - ten balkon som zbural a vymuroval som tam štít s dvomi oknami tak ten preklad nad tymi oknami bude stacit ked dam dlhsi ako povodny preklad? Zatial vdaka...
Odpovedať
Profilova fotka
@michal_dt bude stacit ved teraz to drzi same o sebe
Odpovedať
@michal_dt skuste si este predstavit to, ako budu vyzerat okna, ktore budu priamo pod stropom, aby ste sa necudovali pri montazi garniz a pod. Na upravy, ktore sa dotykaju statiky domu potrebujete stavebne povolenie s projektom statiky, zda sa, ze vy ste sa rozhodli ist neoficialnou cestou.
Odpovedať
Okná nebudú pod stropom, ale o rad tehál vyššie... Išlo len o to, že tá deka to počas tej prerábky vydrží a ďalší preklad ani netreba, len sa nad to okno musí niečo doložiť. A ak som fotky dobre pochopil, tak platňa na prvej fotke nad dolnými oknami je tá istá, čo na druhej nad hornými, takže to bude bez problémov... ;-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@dedo758 Áno pochopil si to správne, je to tá istá platna, tak dúfam , že to všetko vydržím, ale aj napriek tomu tam idem prerobiť tie praklady, tak že najprv vysekám drážku , založím preklad a potom ten starý vybúram, takže len dôfať že to všetko dobre dopadne....Ale Dakujem za radu,,,
Odpovedať
Stačí vybrať betónový preklad a rad tehál nad ním, domurovať bočné tehly kde bol starý preklad a rad pod okno, osadiť keramický preklad nad okno a domurovať zostávajúcu štrbinu... :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?