Azbestos v stenach - chrysotile, mame zacat panikarit?

Dobry den, k nasim problemom s chalupou sa pridala pritomnost azbestosu (azbestu) v stenach pristavby na nasej chalupe. Mame to potvrdene z laboratoria, kam sme poslali vzorku. Bolo nam povedane, ze pokial sa do toho nevrta a nedroli sa to, tak ze sa nemusime bat. Steny nie su poskodene, vrtat neplanujeme. No ale ku kludnemu spanku mi to neprida :-( Mate niekto skusenosti? Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@babatkoling problem azbestu su vlakna , ktore vdychnes. Ak to nespravis, nie je azbest nebezpecny.
Odpovedať
majkoj má pravdu, azbest je veľmi nebezpečný ale až keď s ním budeš niečo robiť, ak je zabudovaný v konštrukcii a nebudete do neho špárať, nič sa nedeje
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
niekde som pocul, ze aj v tehlach su azbesty, co je na tom pravdy? :) Clovek niekedy do tych tehal aj vrta, ked potrebuje nieco upevnit, napriklad..
Odpovedať
No je to velmi individualne. Vie niekto kde vsade sa nachadza v ovzdusi? Co sa vsade bura a firmy na to kaslu? Kade tade su pohadzane ci uz casti striech, rury a nikto to neriesi. Vidim skor najvacsi problem keby to niekto karboskou rozbrusoval, pripadne ked sa to tazilo a spracovavalo, tam bol ten clovek vystavený tym vlaknam. Samozrejme nezlahcujem problem, ale je straaaasne vela budov kde sa to nachadza, ked padaju krupy na strechy kde je eternit tiez sa to uvolnuje, no je to tazko hodnotit.Dalsia vec, ludia vacsinou buraju a rekonstruuju a ani nevedia nic o azbeste a ani ako vyzerá.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?