Akú novú fasádu na starší dom?

Ahojte, som nová a táto stránka ma zaujala hned ako som ju našla. Potrebujem poradiť. Na staršom dome robíme novú fasádu po utepľovaní a neviem si vybrať. Dom je zo 60.tych rokov dve okná vpredu, prízemný. Strecha je pálená škridla farba tehlová. Nemáte foto alebo link na ukážky takejto prerábky?
Odpovedať
poradte akú fasádu, alebo farbu dať :-( :-(
Odpovedať
Profilova fotka
ak je to dom v starom štýle (napr. secesný, alebo i starší..čo ale nepredpokladám, že je také časté), určite by som sa prešla niekde v hostorických mestách...(aj napr. v zahraničí-talianske Toskánsko, Provensálsko, a pod) a všímala by som si čo sa mi/nám=našej rodine páči. Ja som si napr. pre potechu oka pozerávala na googli talianske, španielske, anglické, belgické inzeráty na staé usadlosti...vždy sú tam aj fotky, čo inak v časopisoch nie sú ;-) :-D napr. maslovou fasádou nič nepokazíte, ale ak máte radi modrú, alebo tlmenú sivo-fialovú...aj tej sa netreba báť. pamätajte, že v jednoduchosti je krása, a netreba voliť jasné farby..tie na veľkej poloche fasády moc kričia...pre starší (ale aj novší) dom by som ja uprednostnila "ošumelú" farbu
Odpovedať
No tmavé farby nechcem, uvažovala som o bledunkej žltej, alebo hnedej. Ale čo som tu čítala tak bledé farby ešte viac vybledli a zošediveli. Tak som z toho zmätená? Inak okná sú zlatý dub.
Odpovedať
máme starší dom a fasádu 5 rokov zatial nezbledla je to taká jemne žltá alebo krémová volá sa muškátovy oriešok jediný problém je, že bývame pri ceste takže občas sa na nej tvoria také pavučinky ale to utrem metlou ....
Odpovedať
aj náš dom je pri ceste a ešte aj pod úrovnou cesty. Takže niekedy voda špliecha až na dom. Inak toto je najťažšie rozhodnutie čo sa týka domu ktoré som robila. Proste je tam toľko farieb a toľko sa mi páči ;-) ;-) ;-) ;-)
Odpovedať
@jana1966 Ak byvate blizko cesty, tak by bolo dobre dat umyvatelnu omietku. Byvam tiez pri ceste,je vyhoda, ze raz rocne celu fasadu vyspricujeme hadicou od prachu a pavucin .-) Ja mam slabu karamelkovu farbu, okolo okien orieskovu,okna zlaty dub. Je to pekne,ale keby som vyberala znovu,asi by som dala o 2-3 odtiene bledsiu farbu. Na velkej ploche su tie farby trosku sytejsie,ako na vzorkovniku.
Odpovedať
od cesty sme asi 7-8 metrov. a farbu chcem dať silikátovú.
Odpovedať
Profilova fotka
@jana1966 len tolko k tomu že ja som si dal zatepliť dom ktorý bol skolaudovaný v 1969 a od vtedy každý rok ušetrým cca 1000 m3 zemneho plynu, omietku som si zvolil Fasaden je to slovenský výrobok a má rovnaké parametre ako Baumit ale lacnejšie (havana 15)
Odpovedať
Nám to budú robiť majstri a oni používajú značku STOMIX.
Odpovedať
@jozef63 dobrá úspora . Vymenil si aj okná a uteplil si aj strop.?
Odpovedať
Profilova fotka
ano aj okná som vymenil bohužial vtedy neboli tie zázračné 6-7 komorové preto sme tam dali plastové 3 komorové a strop teraz budem z vrhu zatepliť 20 cm kamennou vlnou
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@jozef63 ako ste spokojný s omietkou Fasaden? My ju ideme dávať, je to dosť neznáma značka, ale cena je vynikajúca,tak dúfam, že aj kvalita je dobrá....
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 1 roku
@jozef63 dobry deň,rozhodujeme sa na vonjakšej omietke, teda na značke, chcem sa spýtať či ste spokojní s omietkou od Fasaden, pretože nám ju dosť ponúkajú v obchode. Dakujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?