Ako zútulniť veľký dvojgeneračný dom?

Profilova fotka
Zdravím píšem sem, pretože sme sa rozhodli odkúpiť dom, je to obrovský dvojgeneračný dom, s dvomi samostatnými bytmi. Píšem preto, že nemám absolútne žiadnu predstavu ako by sa dal takýto štýl domu ,,zútulniť,,. ako spraviť z dvoch bytov, niečo ,,iné,,. Nemáte niekto nejakú inšpiráciu ak ste niečo podobné náhodou riešili? Dakujem
Odpovedať
ach jaj tam by sa toho dalo. fasáda zatepliť. z vnútra veľa spraví výmena oblôžkových dverí, položenie podláh a vymaľovať ak by sa jednalo len o zútulnenie. ale správne by sa malo komplexne zhodnotiť čo už dožíva a treba to vymeniť (elektrika, vodovod, kúrenie, nosné konštreukcie-praskliny, povrchové úpravy-omietky, dlažby, izolácie....)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, asi by som ho nezutulnovala, a ani nekupovala, rekonstrukcia a "zutulnovanie" vas vyjde na tazke prachy, a to nevravim o energiach (v pripade, ze poriadne nezaizolujete komplet, tak sa nedoplatite na energiach) este si to riadne premyslite ahoj
Odpovedať
Profilova fotka
@ellie222, pozri sem, mozno najdes nejaku inspiraciu: http://www.modrastrecha.sk/blog/livia... Je to tiez povodne dvojgeneracny dom, aj ked vas vyzera byt este vacsi.
Odpovedať
Profilova fotka
@deina dakujem moc .-)
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav dakujem no skor by som potrebovala nabrat nejaku inspiraciu ako prepojit tie dva samost. byty.. aby neboli oddelene ale spolocne jeden velky aby bol.. :-) je mi jasna fasada a strecha-nato sa ideme dat uz cez leto..mne ide skor o to ,,vnutro,,. :-)
Odpovedať
@ellie222 tu by pomohol pôdorys, tým by som začal, poriešiť dispozíciu, lebo fotky povedia menej.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav pomôze toto? to som nasla v znaleckom.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som poradila pri takejto investícii, ktorá je isto nákladnejšia, investovať pri tom všetkom aj do nejakých návrhov prestavby, resp. prepojenia domov architektovi, jeho môžu napadnúť veci, o ktorých sa takto človeku ani nesníva, predsa len, príde k Vám, uvidí, navrhne. Myslím zmeniť dispozičné riešenie, potom sa bude lepšie hýbať dopredu aj Vám v zariaďovaní;-)...to je môj osobný názor.
Odpovedať
hneď by som vymenil kuchyňu za spálňu a spojil s obývačkou na 1NP (neviem či Vám take niečo vyhovuje), alternatívne zlúčenie detskej a kuchyne, možno s časťou chodby. Tu je ešte dôležité kto bude bývať v dome (koľko ľudí) v akom sú vzťahu, (je iné navrhovať pre dve rodiny ktoré chcú mať súkromie a iné ak tí ľudia trávia veľa spoločného času). V závislosti od toho si viem predstaviť spodnú kuchyňu spojenú s chodbou vo veľkú halu (možno aj so schodiskom) ale to už je na dlhšiu "terapiu" :-) Taktiež orientácia na svetové strany môže veľa zavážiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav dom ideme preto odkupovat od uja aby sme tu zili len my ako jedna rodina - zatial teda byvame spolocne s babkou.. tiez sa pohravam s myslienkou dole spravit len nejaku kuchynu s obyvackou a hore miestnosti ,,naspanie,, . orientacia hore obyvacka a spalna su na juhozapad. schodisko rsp zadna strana domu je na severovychod..
Odpovedať
zutulnit sa to da,otazka je co ocakavate,osobne by som to predal a postavil mensi a prakticky dom
Odpovedať
Profilova fotka
@ohmm dakujem no nechcem radu, ci mam dom predat alebo nie.. dom si chceme nechat, chceme tu byvat..otazka skor bola ci ma niekto inspiracie ako sa daju take ,,kocky,, (i ked my mame so strechou) zutulnit..este raz dakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@ellie222 ahoj, kamoska prerabala takyto nejaky dom, len mal o poschodie menej.. dalsia prerabala tiez a uplne pomenili priecky a otvorili prietory, nespoznal by clovek ten dom zvnutra, vchod ine a tak... ALe vy asi taku rozsiahlu rekonstrukciu az nechcete... Ale ta prva kamoska, oni celkom zachovali dispoziciu, iba jednu priecku zrusili medzi dvoma izbami a zvacsili tak obyvacku na velky priestor.... Velmi vela ti urobi, ked zhodis tie obklady drevene ( to bola moda, aj nasi to maju :-p ) a ked sa dlažby vmenia za podlahy s drevodekorom.... to iste schodiste - ona napr. dala drevene stupaje a na steny dala velke drevene ramiky na fotky, do ktorych si urobila take kolaže z ich spolocnych fotiek, uzasne to vyzera.. Ked vymenis dvere, zarubne za drevodekor tiez nastane velikanska zmena.... ale chcelo by to nejaky navrh v podobe vizualizacie, sadnut si so statikom ( bez neho to nepojde) a tiez si spravit rozpocet, lebo darmo si nieco vysnivas , ked na to nebudete mat, alebo tak.. treba triezvo . Urcite by som spojila nejake dolne izby, kuchyna so spalnou by bola idealna, ale je tam nosna priecka ako vidim, takze to asi nepojde.. tak mozno spalnu a tu izbu napravo spojit... voda, je vedla v kupelni, takze uplne idealne :) a z byvalej kuchyne bude detska, alebo hostovska, pracovna... co potrebujete... a zmensila tu halu v strede - zbytocny hluchy priestor...
Odpovedať
Profilova fotka
takto by som to spravila nejako dole dvere mozu byt zasuvacie do tej kuchynsko obyvackovej casti narychlo zbuchane, rozmery by ste si uz prisposobili, umiestnenie stola , sedacky, vsetko.. sedacka moze ist aj do pristoru chrbtom ku kuchyni a pod..
Odpovedať
@ellie222 my máme presne taký po rekonštrukcii, pozri si môj album
Odpovedať
ahoj, nemyslel som to vobec nejako neprajne, skor ze kompletna rekonstrukcia by bola dost nakladna ak by sa robila poriadne a zasadne. uz mnoho ludi islo do rekonstrukcie s tym ze urobim par uprav avsak ked uz robim toto urobme aj toto ved je to nase no a nakonci ked sa urobi ciara oci a hlava sa nestacia cudovat. pekny den
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 dakujem.. co sa tyka schodiska urcite to hnede pojde hned dole, napad s fotkami je super :-) uz za tychto par dni som si to aspon tak vysnivala ze dole bude len obrovska kuchyna s obyvackou kupelna vc a spajzka.. dozadu by som asi riesila nejaku terasu..hore to uz mame prerobene su tu podlahy spravena nova kupelna atd.. akurat zrejme hore zrusime casom kuchynu a spravime tu len take ,,spacie,, poschodie kupelna vc a miestnost na šitie :D teraz riesime prave strechu ci ju pojdeme robit tento rok, len by sme to chceli trosku inak spravit ako je momentalne teraz spravena, ale nato zrejme musime niekoho zavolat.. a idem sa nadalej zaoberat tym, ci pojdeme zateplovat alebo peniazky (cast) venujem na polovyplatenie hypoteky.. kazdopadne dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@susannv ahoj a nahodou zvonku ho nemas odfoteny?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
V prvom rade chcem odcenit odhodlanie ze chcete rekonštruovať..nie je umenie postaviť bungalov ktorý je ako veľká garáž so všetým nakope a malými izbami. Každý by staval na holej lúke, ale pomaly už nebude kde.....Ale oživiť starý dom, prerobiť ho podľa seba podľa mňa umenie je..Aj mi rekonštrujeme 50ročný dom po milovanej starkej...nepredala by som ho za žiadne peniaze..pre mňa je to miesto plné spomienok z detstva.... a teraz k Vášmu domu...ako kočky písali veľa spraví vymena strechy, okien, nová fasáda...vo nútri nove stierky podlahy, oblôžkové zárubne..budete to mať krásne..želám veľa zdaru a žiadne nepríjemné prekvapenia.
Odpovedať
Profilova fotka
@15katka11 tuším po 4 rokoch času sa toho už aj na tom dome čosi porobilo, pomenilo...
Odpovedať
Profilova fotka
@ellie222 rozhodne oslovte architekta. Spodne podlazie vyuzi na velky obyvaci priestor spojeny s kuchynou. Tiez satniky a sklady na kabaty, tasky, topanky, vsetko na prizemi ku ruke si daj. A na poschodi spalne a kupelku.
Odpovedať
Mas moj obdiv a hned na zaciatku ti poviem kasli na tych mudrlantov co ti pisu ze prestavba stojii viac ako novostavba. Tiez som ten tip ako ty. Kupili sme starsi dvojgeneracny domcek. Tie napady co ti tu niektori pisali su super, vidno ze stale plati viac hlav viac rozumu. Tiez som si tu dal uz skor poradit. A ked sme si vybrali firmu na mensie upravy v interieri, uz som nevystupoval ako mestiak co nevie co je co. Ale vedel ze takto to chcem a kontroloval kvalitu. Minuleho roku sme uz riesili terasu vonku a toho roku uz take veci ako sliepky psa macky. Lebo vies aspon podla mna. Domaca zahrada,domace vajicka, popr.kralik na masko a nejaky ten dunco na strazenie,par maciciek proti myskam a je to. Idylka. A tie dvojgeneracne domy mali povacsine aj velke dvori,cize moznosti neskutocne. To nie ako tie dnesne novostavby so 4a zahradou. Co nemozes nic chovat lebo sused si to nepraje. Viem ze som celkom odbocil od tvojej temy,no strasne sa tesim takym ludom ako som bol ja s manzelkou. Fandim im neskutocne. Pomalicky si svoj dom zutulnite ved napadov na nete je spustu. A vies v com je aj vyhoda tychto domov. Nikto ta neplasi. Mas kde byvat,izieb vela,mas tam uz vsetky IS, mas to pod strechov, vacsinov starousadlici susedia v pohode,a to co si ty budes prerabat a vymyslat. To je uz na relax. Aspin ja som to tak bral. A popritom uz si mozes sadit a prva vlastna uroda,to ti doda neskutocne energiu. Vela stastia. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@pavol2010 je to dom ktorý celý život patrí našej rodine a my sme sa ho ujali.vonkajsie práce hotové, takmer, strecha fasáda terasa dvor sliepky psi kocúr 😂😂 a teraz pomaly ideme na ten vnútorný spodok. Zatiaľ treba poriešiť peniažky. Ešte mi do začatia rekonštrukcie 15000chyba 😂 a ide sa NATO.burat priečky nové rozvody kuchyňa kúpeľňa. Už sa neviem dočkať 😊
Odpovedať
Ahoj, navrhujem ponechať kuchyňu na mieste a prepojiť ju so spálňou - urobiť z nej jedáleň. Ďalšia izbz by sa s jedálňou prepojila veľkými posuvnými dverami, tu by som dala obývačku. Ak som správne pochopila návrh, z oboch izieb je možné ísť na terasu. Zostávajúca izba by mohla byť hosťovskám prípadne herňa, ak máte malé deti.
Odpovedať
Profilova fotka
@dius222 Čím väčší dom tým viac peniažkov na rekonštrukciu treba ale verím že keď to dorobíte, bude to stáť za to :)
Odpovedať
@ellie222 obdivujem ludi, ktori sa pustia do rekonstrukcie stareho domu. na to treba mat pevne nervy a vybornu predstavivost. u mna by to az take realne nebolo, prerobit stary dom :D :D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?