Ako zateplit strop

Prosím o radu, v dome máme stropy z priamej klenby (kombinácia oceľových I nosníkov každých 60 cm a medzitým mierna klenba vždy z troch tehál) na povale ie na tom do roviny vyliaty betónový poter (miestami má len centimeter) V V niektorých miestnostiach chceme znížiť a zateplit stropy sadrokartonom + nobasil, len asi to nebude len O tom že na profily uložíme nobasil a dáme sadroš ze? Je tam potrebná aj nejaká parozabrana? Bývalá majiteľka nad takýto istý strop V pivnici dala parozabranu a vyliala do izby nad tým betón, toto pivnicu totálne zabilo a začala neskutočne vlhnut až tak že odhnivaju nosníky, chcem sa vyhnúť podobným chybám... Ďakujem
Odpovedať
@lucytaaa Treba sem dať rez. Čo bude vykurované a čo nie. parozábranu nemožno dať len tak hocikam. Nad touto pivnicou je vykurovaný priestor, treba dať parozábranu do podlahy, nad strop. Vlnu zdola, ale nechať to dif. otvorené - dať radšej len stierku, nie SDK. V tom dome je parozábrana na studenej strane preto to kondenzuje. Strop prízemia: tam parozábranu tiež na teplú stranu čiže do podhľadu. Ľahšie by však bolo len vlnu položiť zhora, nie? Alebo nafúkať izoláciu.
Odpovedať
Nad pivnicou Praveze je parozabrana V podlahe a preto vlhne lebo tá vlhkosť nemá ísť kadiaľ von, ale O tu mi teraz nejde to by mal vyriešiť ventilátor... Teraz mi ide o tie stropy V dome, povala je momentálne neobyvana anténa nevykurovana ale budúci rok by sme ju chceli zobytnit... Môžem dať teda priamo do profilov nobasil a potom už len sdk?
Odpovedať
Profilova fotka
@lucytaaa polystyrénom.Pouzi lepidlo StarContact od Baumitu - nemusis kotvit polystyren.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?