Ako zaizolovať steny na starom dome?

Pekny den prajem, kúpili sme starší domček. Vyhodili sme von staré podlahy a škváru. Máme naliaty prvý betón (8 cm) a pod ním máme v každej miestnosti drenáž na odvedenie vlhkosti. V múroch je stará izolácia (asfalt a IPA). Chcel by som sa spýtať, ako najlepšie napojiť izoláciu v stenách na podlahu. Problém je v tom, že tá stará izolácia tam je, ale je veľmi krehká a pri manipulácii sa láme. Na moje otázky mi každý majster odpvedal inak. Jeden radil urobiť klasickú vaňu z IPY a napojiť to na tú v stene. Druhý mi povedal, že keby som sa to pokúsil urobiť tak poškodím tú starú izoláciu v stene a navyše by som pri manipulácii s ohňom roztopiť aj tú, ktorá je hlbšie v múroch. Ďlaší mi radil, očistiť staré múry okolo povodej izolácie a natrieť steny a časť podlahového betónu tekutou lepenkou a potom do centra miestnosti položiť klasickú IPU. Viem, že tá tekutá lepenka je drhašia ale zdá sa mi to ako najschodnejšie riešenie. Budem vďačný za každú konštruktívnu radu.
Odpovedať
Nie som odbornik, ale nieco sme sa ucili v skole, nieco som aj na diskusiach precital (mozes skusit aj ty, napr. tzb-info.cz) a tiez som si to aj v realite odskusal na rekonstrukcii stareho tehloveho domu. Ja som dom podrezaval a vkladal novu hydroizolaciu. A to z dovodu, ze ked urobis izolaciu na novom betone a napojis "nejako" na staru izolaciu, tak vlhkost pojde cestou najmensieho odporu - cez staru izolaciu. A teda mury budu este vlhkejsie ako boli dovtedy. A ked to na zaciatku urobite zle....
Odpovedať
ak je moznost, tak urcite treba vymanit staru hydroizolaciu za novu, je to najnakladnejsi sposob ale najucinejsi. a ked ides investovat peniaze do domu, tak to nie je niekolko rocna investicia je to u vela ludi na cely zivot a ak teraz usetris neake peniaze, nespravnou variantov (alebo teda lacnejsiou), mozes potom po niekolkych rokoch zacat vecny boj s vlhkostou a nedajboze plesnami, a tak uz ide o zravie, a nasledne potom odstranovat priciny vyjde este viac, mysli na to, ze potom uz budu porobene vsetky podlahy, parkedy, dlazby... a problem nemusi vzniknut hned ale ako som uz vyssie spomenul moze sa prejavit o par rokov.
Odpovedať
aj my sme tak robili - podrezat a staru komplet von, novu hydroizolaciu, vytiahnut do vanicky a potom klasicky postup beton, polystyren, kari siete a potery ( tusim :-N )
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?