Ako začať s prístavbou k staršiemu domu?

Dobry den zelam vsetkym, v blizkej dobe planujeme pristavat cca 50-60m2 k starsiemu domu.Zo starsieho domu by sme radi vyuzivali jednu izbu ako spalnu. Chcem vas vsak poprosit o rady, akym stylom zacat. Naco treba mysliet pri zacati stavby, previazanie a podobne. Dom, ku ktoremu by sme radi nalepili pristavbu ma tehlovy zaklad, dostal som sa len pol metra pod zemsku uroven. Budem rad za kazdu radu, ci kazdy prispevok od kohokolvek, kto ma, ci nema podobnu skusenost. Vopred dakujem za odpovede v mojej diskusii :-)
Odpovedať
Ziadna rada, skusenosti? :-(
Odpovedať
Profilova fotka
ja som pristavoval poschodový domček 68m2 k staršiemu domu tak mi napíš do IP čo konkrétne chceš vedieť. Čauko
Odpovedať
@dus73 Treba prizvať odborníka - statik, projektant architekt. časti + profesií - najmä kúrenia.
Odpovedať
Profilova fotka
@dus73 V prvom rade treba dať dohromady projektanta a statika. Potom podať na príslušný stavebný úrad žiadosť o stavebné povolenie. Z projektu a statického posudku by malo byť jasné čo a ako, myslím technické riešenie. Ťažko radiť, keď máme málo informácii, vlastne žiadne. ;-)
Odpovedať
Dakujem pekne za komenty.. V prvom rade treba asi privolat toho statika s architektom..nejaka predstava projektu uz tam je, len to dat na papier...
Odpovedať
Dobry den, rady komentujucich su spravne, treba privolat statika, ktory zhodnoti stav domu, zaklady atd. Takisto profesie a architekta ktory Vam poradi, navrhne vhodne riesenie podla Vasich potrieb a predstav. Ak by ste sa chceli blizsie poradit napiste mi do spravy rada pomozem. Momentalne pracujeme mozno na niecom podobnom (rekonstrukcia + dostavba RD z 30 tych rokov)
Odpovedať
presne toto je aj nas pripad. mame stary dom. polka 80rocna- hlina a druha cca 30rocna zo syporexu ( tie sede kvadre) a stara valbova strecha. zaklady to poriadne nema. ako prve sme si privolali statika a povedali mu ake mame ciele. tak nam povedal ze hlina a stara cast dole nakolko chceme aj podkrovie a sa da to a samozrejme nova strecha nakolko cast je aj prehnita. potom sme si privolali projektanta a riesili sme najvhodnejsie mozne riesenie, bolo viac navrhov a stale sme nieco dotvarali, meninili. a vysledok - stare samozrejme burame, nove zaklady ( tam ako bola stara cast), stare prehlbime a spevnime ( pol domu ostava, druha ide het), dorobime strop, zvysime podkrovie a novu strechu, nove rozvody. tak ako pisu ostatni najprv stati nech zhodnoti a potom poriesit podrobne projekt. Vacsina projektantov ma aj znamych statikov. Druhu obhliadku sme mali so statikom a aj s projektantom tak spolu riesili co ako by sa dalo.
Odpovedať
Dakujem pekne vsetkym, ktori prispeli v diskusii..Uz zhanam statika z okolia Malaciek, aby sme si dohodli co najskorsie stretnutie a zacali hladat riesenie nasich planov.. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@roman77 Ahoj Roman, aj my ideme pristavovat domcek o podobnych rozmeroch k starsiemu domu. Zaujimalo by ma aky material ste pouzili na vystavbu, ci ste cele zateplovali, myslim stary dom aj pristavbu, kolko vam to trvalo casovo a v neposlednom rade aka bola cena? Sme v stadiu kupy toho stareho domu, takze o tychto veciach nemame zatial velmi predstavu. Dakujem za info. Lucia
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?