Ako vyrovnať šikmé obvodové múry v starom dome?

Plánujeme kúpiť dom, kde je evidentne už pri pohľade zvonka jedna stena stavaná do šikma /posun jedného konca múru oproti druhému koncu je min. 10-15cm/- obávame sa toho, že vnútri nám pekne nesadne podlaha a aj nábytok sa bude musieť prispôsobiť krivým plochám. Dajú sa múry, ktoré zvierajú s priľahlými stenami väčší alebo menší uhol ako 90st., nejako upraviť, aby nebolo treba búrať? Ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
Profilova fotka
Upravujú sa jednotlivé miestnosti podľa potreby, doomietnutím, nelepením SDK, domurovaním.
Odpovedať
Profilova fotka
Malé nerovnosti do 5 cm sa upravujú omietkou ,potom len pristaviť predsadenú sadrokartónovú stenu.Niektorému nbytku krivá stena vadí iému nie.Môj osobný názor je taký že krivé je pekné.Vyškatuľkované dizajny interiérov plné skla a kovu mi nesedia.Ja som skôr pre takéto extrémy http://stavebnictvo.sk/profiles/blogs... Niekedy sa dá miesto búrania a vyrovnávania urobiť z núdze cnosť.
Odpovedať
vacsie nerovnosti napriklad michnosystemom....www.michno-system.sk
Odpovedať
u nás je jedna stena taká krivá že je vnútorný rozdiel 25cm, bol to trojdom a keď zbúrali dva tak dostavali jednu stenu ako a prečo až tak krivo to vedia len oni. Mne to ale skôr prišla ako výhoda, nakoľko som tam prispôsobiť postele a plávajúca podlaha je v poho nakoľko išla kolmo na tú krivú stenu a tak nevidieť nič.
Odpovedať
my tiez budeme dorovnavat steny zvnútra. poradili nám nalepiť tam porobetonove tvarnice ( aj sme pristavovali z porobetonu a stara cast, ktoru budeme dorovnavat je tiez porobetonova ). poradili nam prieckovky o hrubke 5cm ( niekde pojdu aj hrubsie, nakolko aby to bolo rovne je tam rozdiel aj 10 cm - odspodu hore).. budeme ich lepit a asi pre istotu ich aj ukotvovat ( asi tymi hrotmi co sa aj tepel. izolacia bude).. tiez sme mali alternativu sadrokartonovu predstenu ( len dost velka fuga za tym) a za to dat vatu - bola by to zaroven aj tepelna izolacia, ale viac sme za to prilepovanie porobeton. tvarnic.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Mam podobny problem.jedna sa o nadstavbu stareho domu a v mieste buduceho schodiska po preburani otvoru medzi starou castou a nadstavbou, nam vznikla vertikalna nerovnost v starej casti od 2cm do 12cm. Rozmysla som o zrovnani pomocou styroduru , ale schodisko bude fixovane aj do muriva a bojim sa o pevnos spoja, keď bude v styrodure.
Odpovedať
My máme v dvoch izbách rozdiel v šírke skoro pol metra (dĺžka izieb cca 4,5 m a šírka na jednej strane 3 (3,5) a na druhej skoro 3,5 (4) m). Vtedy (v r. 1930) stavali podľa terénu, aby pozemok optimálne využili. Dokonca máme aj pôvodný projekt, kde je všetko ideálne, realita je, samozrejme, iná. Vôbec sme to neriešili, vnímame to ako jednu z charakteristických čŕt nášho domu. Rozhodne sme nechceli primurovkou zmenšiť izby. Takže sme na to brali ohľad pri kladení podlahy, ide diagonálne, čím sme to opticky vynulovali. Zariadení sme starosvetsky, sólo kusmi, čiže nám to vôbec nevadí. Nikto si to pri zbežnom pohľade ani nevšimne, ak ho neupozorníme. A súhlasím s antonmesaros a fuhrich, že nám to pripadá skôr ako zaujímavosť a výhoda.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?