Ako ste oškrabávali takúto maľovku?

Ahojte, V kuchyni máme na stene asi meter a pol vysokú vrstvu hrubej lesklej umývateľnej farby. Tak ako v ostatných miestnostiach ideme šúchať dolu staré vrstvy farby a stierkovať. Akurát že táto super hrubá a lesklá vrstva nepôjde tak ľahko dolu ako klasické farby na ostatných stenách. Máte niekto skúsenosť s oškrabávaním takejto vrstvy farby? Ako na to? Navlhčiť a škrabať špachtlou asi nie. Na brúsny kotúč sa to bude lepiť...tak aký máme zvoliť postup? Prosím poraďte :) ďakujem!!!!
Odpovedať
To je klasicky olejovy nater? Farbu dole asi nedas, osekaj to aj s omietkou. Alebo ina finta, ak to chcete pretierat. Natriet to adheznym mostikom a na to potom uz stierku alebo len farbu. Ale ako vidim tie Vysoke Tatry tak len natierat to nebudete, takze bud stara omietka dole alebo na staru nova :-S
Odpovedať
Profilova fotka
Adhezny mostik na to stierka a malovka neskrab to zblaznis sa
Odpovedať
Osekaj omietku aj s farbou a natiahnite nanovo a máš istotu,že ti to nebude robiť v budúcnosti šarapatu. Vyzerá to síce hrozivo,že to bude veľa roboty ale je to najjednoduchší spôsob ako to opraviť.
Odpovedať
Profilova fotka
@zienka_z_lesa skuste z pozicovne si pozicat frezu aj s vysavacom aby nebol prach ma nakonci nieco ako diamanty take hranky tym by to malo ist dole
Odpovedať
@zita19 ..ja by som zobral PB horák a ako by som opaloval tak škrabal farbu...viem že je z toho ALE hnusný smrad... ;-) ale prikláňam sa k Tvojmu názoru... ;-)
Odpovedať
@technik007 da sa aj teplovzdusna pistol pouzit, smradecek ostane, len trosku iny :-S
Odpovedať
@zita19 ..no na tú som zabudol..ale s PB horákom to ide rýchlejšie... :-D :-D
Odpovedať
@technik007 my mame tu elektricku, ale kebyze nehodis svoju PB tam mi to ani nanapdane :-N
Odpovedať
@zienka_z_lesa riadil by som sa prvou radou od @zita19 podľa stavu podkladu (v závislosti či ju treba dávať dole, alebo nie). Vyhol by som sa opaľovaniu, vytvoríš si na stene dehet, ktorý tiež budeš musieť dať zo steny dole, čiže ďalšia robota.
Odpovedať
Profilova fotka
narušiť oceľovým kartáčom,(na karbofréze) celé to ani nemusí ísť dolu
Odpovedať
podla toho .či chceš aby to dychalo alebo nie ja by som to opalil a zoškrabal na hulvata
Odpovedať
@zienka_z_lesa Ja mam na stenách jednu vrstvu take svinstvo ze nemozem vlhcit nic :-D Aj v kuchyni som mal olejovku ibaze luxusne cervenu :-) No a vsetko skrabem nasucho a aj ten olej . Prosto to nacat a postupovat pod tou farbu. Ziadnu inu techniku som pouzit nemohol kedze v omietku je sietka. Som presvedceny ze jednu miestnost zvladnete aj bez techniky ;-) Alebo ako tu uz bolo spomenute prosto obuchat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
dolu by som to nedaval cele, ved to by si osedivel z toho, povedal by som, ze len to nejako narusit, ako aj jan napisal, lebo zbytocne sa s tym budes dlho mordovat, ked sa nemusis ;-)
Odpovedať
Najlepšie riešenie je starú farbu odstrániť a natiahnúť novú omietku, rohovníky a urobiť tak ,ako sa patrí. A teraz riešenie: sanačná fréza... Požičiavajú v každej požičovni aj s vysávačom. Je to rýchle, takmer bez prachu, bez smradu. 2-izbový byt som oškrabal bez plafónov za jeden deň... požičovňa Brezno - 9 € na 4 hodiny http://www.hyriak.sk/pozicovna-naradia
Odpovedať
Profilova fotka
@zienka_z_lesa och taketo nieco podobne sme skrabali u sestry na byte. no my sme skrabali klasicky. navlhcili sme to a spachtlou sme skrabali. islo to dole, no narobili sme sa kvalitne
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?