Ako skrášliť klasický dom v tvare kocky?

ahojte, máte niekto nejaký nápad, ako "skrášliť" klasický dom v tvare kocky s rovnou strechou? Mám na mysli fasádu (napr. kombinácia farieb, ktorá by aspoň opticky zmenila vzhľad domu)... ďakujem za tipy a pokiaľ takýto domček máte, aj za fotočky! :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Tohto roku takýto domček ideme rekonštruovať aj my.Tiež sa snažím, aby to nejak vyzeralo, ale s takýmito typmi domov veľa nenarobíš, hlavne ešte keď stojí na dosť úzkom pozemku. Tohto roku by sme chceli v ymeniť okná budú biele s deliacimi lištami a na pochodí miesto balk´´onových dverí a dvoch oknách na každej strane bude veľké francúzske okno. Chceli by sme vymeniť kotol za kondenzačný, na poschodí spraviť kúpeľňu, vymeniť schodisko a renovovať kozub. Chceli by sme aj zatepliť strechu fúkanou izoláciou. A čo sa týka fasády, mne sa v eľmi páči kombinácia sivej, sivomodrej a bielej. Ak začneme, budem to fotoť a potom priložím foto ako nám to ide.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som takyto dom po rekonstrukcii videla u nas v meste... asi to zverili do rk architektovi, pripadne mal investor dizajnerske a konstr. citenie, lebo to fakt dopadlo super... ked budem mat v tyzdni cas a moznost nafotim a pridam do tohto fora foto ;-) oni tam menili na fasade okna a aj farebnost - je z toho uplne iny dom - taky architektonicky jednoduchy a moderny :-)
Odpovedať
celer, som na to veľmi zvedavá.
Odpovedať
dakujem, rada si pozriem fotocky a necham sa inspirovat... na webe som vela fotiek takychto domcekov nenasla :(
Odpovedať
skusim pridat aspon zopar obrazkov, co som nasla... :)
Odpovedať
admi, aj nas caka riadna rekonstrukcia... okna, podlahy, stierky, rozvody, obidve kupelne, kuchyna, nejake tie priecky zburat ci nanovo postavit.... Domcek je vsak priestranny, zvnutra ponuka vela moznosti. Verim, ze nova fasada by mohla pomoct aj zvonku, aby vyzeral trosku estetickejsie :) Napad s francuzskym oknom znie skvelo, uź sa tesim na fotecky :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, asi by som to neriesil len farebnou fasadou ale aj nejakou pergolkou. Chcelo by to poznat dispoziciu domu, svetove strany a hlavne poznat cenove moznosti. Drzime palce, Brano:)
Odpovedať
Ano, Branko, tiez rozmyslame, co by pomohlo "prerusit" tie rovne linie - a pergola je jednou z moznosti :) Dakujeme!
Odpovedať
Profilova fotka
my zaciname tento rok stavat a vybrali sme si projekt klasickej kocky 10x10 - nam sa praveze tie ciste rovne linie na tom najviac pacia a hlavne sa to bude lahko stavat :)
Odpovedať
Profilova fotka
Sisska, neviem kde si našla tie fotky, ktoré si tu hodila, ale mohla by si sa pozrieť aj na stránky realitných kancelárií, aj tam sa predávajú domy s plochou strechou a niektoré sú už zrekonštruované.
Odpovedať
berusska7, manzel zase vidi vyhodu v tom, ze aj na poschodi sa budu lahko zariadovat izby :) Podkrovne izby maju svoje caro, ale vyska stien predsa len trosku obmedzuje :)
Odpovedať
admi, skusim pohladat v RK a ak nieco najdem, hodim sem foto ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
na niektore steny by som dal pavinic trojlalocny (parthenocissus tricuspidata), na jesen ma krasne cervene listy, navyse je nenarocny na pestovanie
Odpovedať
Profilova fotka
a co takto? dom zo 70 rokov, vtedy sa stavali kocecky. http://www.arch.cz/obr.php?ja=cz&kod_...
Odpovedať
Profilova fotka
alebo tu - o tom som citala teraz clanok, teda vyriesili ten dom exluzivne uplne http://www.aidesign.cz/cz/index.html
Odpovedať
my mame rovnaky dom. kocka-70r. Fasadu sme zvolili zlto-sedu + pre zvyrazenie doplnime niektore casti aj o umely kamen.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, chcela by som sa spytať,čí sa plochá strecha čé ročn.domu dá rekonštruovať iba tým, že na pôvodnú krytinu sa položí nová, alebo je lepšie strhnúť celý plech. A tiež , či je lepšie strechu zatepliť fúkanou izoláciou, alebo na poschodí znížiť stropy, izby sú dosť vysoké a zatepliť priestor nad sadrokartónom.,
Odpovedať
Profilova fotka
Opravujem sa, dom je starý 40 rokov.
Odpovedať
nam zatial radili znizit na poschodi stropy,ale tiez sme sa este definitivne nerozhodli...
Odpovedať
Ahojte, tiež by som potrebovala poradiť ohladne rekonštrukcie kocky. Prešla som po internete aj po uliciach nášho okolia, ale nikde som nenašla prerobenú kocku. Ak máte niekto typ na kocku aj s nadstaveným podkrovím budem rada.
Odpovedať
Profilova fotka
Už som tu o streche písala, ale neviete náhodou aká krytina je vhodná na pôvodný plech?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?