Aká je približná cena kompletnej rekonštrukcie domu?

Dobrý deň, chcem sa spýtať koľko asi vyjde rekonštrukcia 30-ročného domu. Dom je klasická kocka a chceme z neho spraviť dvojgeneračný - nové zariadenie, fasáda, zrušenie vnútorných schodov, 2 vchody, rekonšt.kupeľne, kuchyne, podlahy - skratka všetko čo treba pre 2 domácnosti. Podotýkam že 1.poschodie je obývateľné, horšie to je prízemým kde je kotoľná,práčovna a dve miestnosti. Ďakujem :-)
Odpovedať
Ahoj,na nejaky presnejsi odhad mas v otazke malo informacii (aspon pre mna) a samozrejme vsetko zalezi od materialu.Takze si myslim ze od 50k do 200k.
Odpovedať
Profilova fotka
Na toto ti nikto neda relevantnu odpoved. prilis vseobecna otazka... co je to nove zariadenie? nabytok? ci co? kto ma vediet co si tam chces dat? :) budete prerabat sami? ci majstri? material napr. podlaha moze byt za 7e/m2 aj za 70e...vsetko sa da spocitat ,len si treba dat trocha casu spisat plochy napr. kupelne povedat si aky cenovy strop na konktretny obklad, dvere....atd... buranie schodiska povazujem za dost velky zasah (statik?) proste nikto ti tu nepovie ze to bude stat XXXX eur... ak ano "vari z vody".
Odpovedať
My sme sa pustili do rekonstrukcie starsieho domu 100m2 a na zaciatku sme boli optimisti, ze 30.000EUR nam bude stacit. No zdaleka sme sa mylili. Pocitam, ze nas to vyjde takych 70.000-80.000. Jasne, ze sme na zaciatku velmi nemali predstavu co presne chceme a ako to chceme, tazke aj dalsie rozhodnutia nam pekne navysili sumu. Napr. firma za podlahove kurenie zobrala 8.000 + tepelne cerpadlo 10.000. Vymena okien 7.000 (ale mame dve velke najkvalitnejsie terasove a 5 stresnych), rekonstrukcia strechy 10.000,- (iba vymena krytiny a nove tramy na cca 5 metroch), izolacia terasy pod obytnym priestorom 4.000. Vymena novej el. skrine 2.000 + elektr. rozvody 1.000. A to su len najvacsie polozky ktore mi napadli. Vsetko si musime dat robit, lebo svojpomocne nevieme, material je tiez pekna palka ale zase vyberame vsetky materialy najkvalitnejsie a teda aj najdrahsie. Takze toto je moja skusenost. Musim este dodat, ze dom mame v rakusku, ale vsetko slovenskych dodavatelov okrem el. skrinky :)
Odpovedať
Profilova fotka
1/ ak chceš diskutovať na takúto tému, otvor diskusiu - nie otázku, lebo teraz tu každý môže prispieť iba 1 x ! 2/ ak sa chceš spýtať vážne na takúto vážnu tému, zadaj aj rozmery a ešte lepšie: pridaj niekoľko fotografií. 3/ nenapísala si, čo tam už bolo menené - takže asi nič...(?) Takže budeš: meniť okná a dvere vrátane vchodových, zatepľovať strechu, zatepľovať fasádu, kompletne rekonštruovať kúrenie vrátane kotla, dávať nové podlahy, nové dlažby, nové kuchyne, nové kúpeľne a záchody.....? A robiť aj úplne nový vchod na poschodie z exteriéru? Ak áno, pod 80 tisíc to nemáš šancu spraviť, pretože sa domnievam, že ide o socíkovskú "kocku", ktoré mali minimálny pôdorys 10 x 10 m. Ale zas na 2. strane: za 2 x 40 tisíc urobiť 2 kompletne zrekonštruované bytové jednotky nie je až taká tragédia... :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 rokoch
No, ako amatérsky stavbár, ktorý sa už párkrát pokúsil o rôzne projekty domácej majstroštiny, možno budem môcť trochu osvetliť túto situáciu. Z mojich skúseností, a teraz sa pevne držte, lebo to bude divoká jazda, prvá vec, na ktorú by ste si mali dať pozor, sú skryté prekvapenia. Predstavte si, že pri rekonštrukciách narazíte na problémy, o ktorých ste nemali ani tušenia , či už staré elektrické vedenie čakajúce, že vyvolá požiar, alebo potrubie, ktoré vyzerá, ako by ho inštalovali traja opití lemurovia. Čo sa týka finančnej stránky, záleží to od veľa faktorov ako rozsah práce, kvality materiálov, cien práce v vašej lokalite a samozrejme, či sa niečo pokúsite robiť sami alebo to necháte na profesionálov. Pre kompletnú rekonštrukciu ako tú vašu by som odhadol, že budete potrebovať rozpočet v rozmedzí niekoľko desiatok tisíc eur. Moja rada? Získajte si cenové ponuky od viacerých odborníkov a nezabudnite zahrnúť do rozpočtu aj "bezpečnostný" balík pre neočakávané výdavky, pretože tie sa vždy, ale vždy objavia. A najdôležitejšie, choďte do toho s otvorenými očami a pripravenou peňaženkou. A ako vždy, keď sa cítite úplne stratení, nebojte sa požiadať o pomoc alebo radu. Držte sa! :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od blackwednesday:

No, ako amatérsky stavbár, ktorý sa už párkrát po…
@blackwednesday Myslím, že nečakali 8 rokov na tvoju radu a už to majú zrekonštruované.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?