Zvukové izolovanie steny od susedov.

Po nasťahovaní do bytu (tehla zo 60 rokov) sme zistili, že naša spálňa je z druhej strany ako majú naši susedia kuchyňu. Aj keď tam firma, ktorá byt prerábala dala akustický sadrokartón, nestačí to, pretože všetky vodovodné trubky sú v stene. Nevieme, aký materiál použili, ale skôr niečo základnejšie . Je nejaký spôsob ako by sa to dalo lepšie odizolovať? Máte skúsenosti s nejakou výplňou, ktorá by mohla fungovať lepšie? Ak vodu pustia silnejšie, je to ako keby sme mali umývadlo priamo v spálni. (Dispozícia bytu nebola menená, spálňa tam bola odjakživa). Ďakujem za akékoľvek návrhy.
Odpovedať
Profilova fotka
@selmira Žiaľ nič také neexistuje, akustika ja zložitejšia ako napríklad tepelnotechnika kde pri problémoch väčšinou problémové miesto obaliť izolantom. Môžete si tam dať urobiť nejakú akustickú predstenu ale tá utlmí len niektoré frekvencie, aj keby ste tam postavili ešte jednu stenu ako tá čo tam je nepriezvučnosť za zvýši len o 3-4 db.
Odpovedať
To je problem starsich tehlovych bytoviek. Tam sa zvuk siri nie stropom, ale bocnymi stenami. Kuchyna je este fajn. Ja som mal hlavu 3 roky pri stene, kde bolo WC... Asi by som obetoval este 5-10cm priestoru a dal tam nejaku zateplovaciu vatu, alebo skusit nieco take, co sa pouziva v nahravacich studiach. My sme ten byt nakoniec predali, cize dalej som to neriesil.
Odpovedať
Profilova fotka
@pier tie akustické dierované podhľady alebo steny alebo tie štúdiové polstrovania znížia čas dozvuku teda ludovo povedané ozvenu ale z nepriezvučnosťou nepomôžu.
Odpovedať
Profilova fotka
@selmira v starom tehlovom dome som rozdelil byt na dva .....problém z hlukom prakticky vyriešila SDK pred-stena vyplnená vatou....teda vata 10-15cm a dvojitý SDK to môže výrazne zlepšiť....
Odpovedať
@eagleowl presne aj my sme takto riesili ked sme zobrali zo susedneho bytu jednu izbu. ubralo teda skoro 15cm, ale pomohlo velmi.
Odpovedať
@selmira skús pozrieť sem: https://www.potichu.sk/odhlucnenie-st... myslím, že by to mohlo byť to čo hľadáš, ja s tým osobnú skúsenosť nemám no vyzerá to veľmi zaujímavo. Skús pohľadať nejaké recenzie no myslím, že táto firma by ti mohla pomôcť. Možno nebude lacná no splní účel. A hlavne čo som len tak zbežne pozeral, tak používajú materiál z vysokou hustotou, čiže nebude potrebné zobrať zo steny 15 cm ale oveľa menej z dosiahnutím rovnakých výsledkov. :)
Odpovedať
Profilova fotka
akákoľkek predradená konštrukcia úpínaná do pôvodnej hluk nezníži. Možno pena.
Odpovedať
Kedysi som si pozeral k tomuto zahraničné videá ako sa má odhlučňovať, pretože som podobný problém riešil. Vraj je nevyhnuté aby nová stena nemala priamy styk so stenou , ktorá sa ide odhlučňovať. Čiže ak budete odhlučňovať SDK, tak nerobiť predsadenú stenu, ale normálne z profilov vytvoriť novú stenu trošku oddelenú od odhlučňovanej steny. Odhlučňovať by sa malo ideálne tvrdými doskami z mineránej vlny a nie z tých mäkkých sklenených vát, keďže tie tvrdé odhlučňujú násobne lepšie. Údajne by sa mal SDK z novej steny dilatovať aj od priľahlých stien tak, aby sa nedotýkali. Robili to tak, že medzi hranu SDK a stenu davali dve vrstvy tých dilatačných pások čo sa používajú pri stavbe SDK a to čo prečnievalo potom zrezali. No a vraj treba použiť minimálne dve vrstvy SDK. Čiže ak by som išiel odhlučňovať, tak už jedine takto
Odpovedať
tiez to riesime, ale nic lepsie ako potichu som zatial nenasiel. dajte prosim vvediet, ako ste to nakoniec spravili.
Odpovedať
My sme to vyriešili dvojitým kartónom a mali sme po probléme🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?