Znižovanie stropu v byte

Prosím Vás podlieha znižovanie stropu v byte ohláseniu stavebnému úradu? Je na to potrebné vyjadrenie statika? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
ak sa bavime o montazi SDK tak odpoved 2x NIE
Odpovedať
Nie.Moja kamoška dávala kvôli nerovnostiam stropu sadroš,hovorím jej zatepli to,že načo?nedala, nad ňou býva rodina s 3-mi malými deťmi,veľmi ľutuje to zateplenie mohlo slúžiť ako odhlučnenie,utlmenie hluku,či sa mýlim?
Odpovedať
Profilova fotka
Existujú SDK platne určené na akustické účely... taký je napr. knauf diamant, knauf red piano, ale určite má niečo podobné aj rigips. Ja som si do dielne na strop dal kombináciu diamantu a red piana, uvidíme, čo to spraví. Ale lepil som aj na stenu spoločnú so susedom kanuf red piano a hladina hluku poklesla tak, že ich už nepočujem. Samotné zateplenie napr. nobasilom moc nepomôže (ale trošku určite áno). Existujú špeciálne akustické peny a rôzne podobné materiály, no ich cena je miestami smiešna (originál česká akustická pena 20€ za štvorák, čo mi príde ako zlý vtip!). Mňa by len pena vyšla na 700€. A všetci mudrovali, že bez peny mi to ho.no odhlučni a predsa odhlučnili aj samotné SDK platne.
Odpovedať
@marta2610 mýliš, áno. a veľmi. zateplenie nepomôže prakticky nič, nech ti hocikto tvrdí hocičo. mínus 2 decibely sú zanedbateľné. a zvuk sa šíri napr. konštrukciou, panelmi. čiže odhlučenie treba riešiť komplexne, samotné "zateplenie" či akustické dosky sú zanedbateľné. Možno stlmia hlas, ale napr. dupanie ani trocha. atď, atď.
Odpovedať
@worker_falcon Heh ze 2dB su zanedbatelne? +3db odpoveda dvojnasobnemu zvyseniu hladiny hluku, stupnica je logaritmicka nie linerana, nieco si o tom najskor precitaj....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?